اقتصاد ۲۴-پارلمان اتحادیه اروپا روز سه شنبه با تصویب قطعنامهای، نگرانیهای شدید خود را در مورد آینده افغانستان ابراز داشته است.
قطعنامه همچنین از اتحادیه اروپا خواسته که احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در پنجشیر را دعوت کند تا به جلسهای در شورای و پارلمان اتحادیه اروپا شرکت کند.
پارلمان این اتحادیه گفته که طالبان این کشور را از طریق نظامی تحت کنترول خود درآورده اند و قوانین شرعی رادیکال را وضع کرده اند و مردم افغانستان از حقوق و آزادیهای اساسی محروم شده اند.
در بخشی از این قطعنامه آمده است که «افزایش نگران کننده خشونت و سرکوب حقوق بشر و آزادیهای اساسی در افغانستان، به ویژه علیه زنان، دختران و روزنامه نگاران را به شدت محکوم میکنیم. از گزارشهای مختلف که نشان میدهند قتلهای غیرقانونی، شکنجه، ضرب و شتم عمومی، قطع عضو و تجاوز که توسط طالبان انجام میشود، وحشتناک است.»
بیشتر بخوانید: کدام مناظق پنجشیر در اختیار احمد مسعود است؟ + آخرین نقشه منطقه
پارلمان اتحادیه اروپا از طالبان خواسته که فوراً به این عملکردها پایان دهند و از حقوق زنان افغان در زمینه تحصیل، کار، ورزش، رفت و آمد آزادانه، تجمع و سازماندهی فعالیتها، حمایت کنند.
«اتهام سوء استفاده احتمالی توسط غنی تحقیق شود»
همچنین اتحادیه اتحادیه اروپا ناامیدی خود را از «رهبری نافرجام اشرف غنی و تصمیم وی برای فرار از افغانستان» ابراز کرده است. این اتحادیه خواستار تحقیق درباره ادعاهای سوءاستفاده احتمالی از بودجه افغانستان توسط اشرف غنی شده است.
اتحادیه اروپا از وقوع بحران انسانی، اقتصادی و مهاجرت در افغانستان نیز ابراز نگرانی کرده است. در این قطعنامه تاکید شده که «تنها یک دولت باثبات و فراگیر که نماینده اقوام و اقلیتهای مختلف باشد و حقوق اساسی بشر را رعایت کند، قادر خواهد بود به فروپاشی اقتصادی افغانستان پایان دهد.»
پارلمان اتحادیه اروپا گفته است «این واقعیت را که فقط مردان به عنوان اعضای حکومت جدید منصوب شده اند، به شدت رد میکنیم. این سیگنال منفی شدیدی را مبنی بر خصومت طالبان با هر نوع نمایندگی زنان در حوزه عمومی ارسال میکند.»
با این حال پارلمان اتحادیه اروپا اذعان کرده که تعامل عملیاتی با حکومت سرپرست طالبان برای مسائل لوژستیکی، عملیاتی و بشردوستانه ضروری است تا امکان کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان نیازمند و همچنین خروج امن اتباع خارجی و افغانانی که قصد خروج از کشور را دارند، فراهم شود. اما پارلمان اروپا خاطر نشان ساخته که «این تماسها باید در این مرحله کاملاً محدود به اهداف مربوطه باشد و از ارائه تصور احتمالی به رسمیت شناختن طالبان اجتناب شود و باید تحریمهای بین المللی علیه اعضای طالبان حفظ شود.»
اتحادیه اروپا به گزینش سراج الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی به عنوان سرپرست وزارت داخله و شماری چهرههای دیگر که شامل لیست تحریمهای ملل متحد اند اشاره کرده و گفته که «شرایط برای به رسمیت شناخته شدن حاکمان طالبان که عملاً از راه نظامی قدرت را به دست گرفته اند و در حال حاضر دستاوردهای ۲۰ سال گذشته را از بین میبرند، فراهم نشده است.»
پارلمان اتحادیه اروپا با یادآوری این که پاکستان سالها پناهگاههای امن برای اعضای طالبان فراهم نموده و برای تصرف افغانستان توسط این گروه کمک فراهم کرده است، به سرویس اقدام خارجی اروپا (EEAS) هدایت داده تا به رهبری پاکستان گوشزد کند که در قبال امنیت و ثبات در افغانستان مسئولیت دارد.
در قطعنامه ۳۷ مادهای اتحادیه اروپا تذکر رفته که «پاکستان با تأمین نیروهای ویژه خود و ارائه پشتیبانی هوایی به طالبان در مبارزه با جبهه مقاومت ملی در پنجشیر نیز کمک کرده است.»
دویچه وله