تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۱ آذر ۱۴۰۰
در پی ایجاد زیرساخت ها:

شرایط سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه مهیا است

با فراهم شدن زیرساخت‌های فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بانه، گام‌های محکم این منطقه برای سرمایه‌گذاری، تولید، صادرات و در نتیجه اشتغال و کاهش و حذف پدیده کولبری برداشته شده است و با طی مراحل بعدی و استقرار واحدهای تولیدی می‌توان به تحقق اهداف ایجاد این منطقه امیدوار بود.

مناطق آزاد

اقتصاد۲۴- در سالیان اخیر یکی از مهمترین برنامه‌های کشور در خصوص کاهش تاثیرات تحریم‌ها و افزایش درآمد و اشتغال؛ رونق صادرات غیرنفتی بوده است لذا در این راستا سعی شده استان‌های مرزی، چون کردستان بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرند.

کردستان با داشتن ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق و مرز‌های رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه و تعدادی بازارچه موقت مرزی، استعداد و ظرفیت فراوانی برای رونق صادرات و ورود کالا‌هایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند را دارا است.

متاسفانه سالیان گذشته این ظرفیت‌ها به نحو احسن شناسایی و استفاده نشده در نتیجه زمینه اشتغال مردم منطقه با فراهم شدن عرصه‌های صنعتی و گسترش صنایع کوچک و تولیدات صادرات محور، آنطور که باید و شاید ایجاد نشده است در نتیجه جمعیت زیادی از شهر‌های مرزی استان انتخاب مناسب تری از کولبری نداشتند.


بیشتر بخوانید: استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای رونق منطقه آزاد اینچه‌برون ضروری است


حال برای جبران این کم کاری‌ها در چند سال اخیر اجرای منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه و مریوان در دستور کار قرار گرفته است تا بدین گونه بتدریج مشکلات این نواحی و پدیده کولبری در شهر‌های مرزی استان کاهش و در نهایت حذف شود.

هرچند مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه مربوط به اوایل دهه ۱۳۸۰ است و ابلاغ آن توسط هیات دولت، هفت تا هشت سال طول کشید و پنج سال هم زمان برد تا اجرای آن کلید بخورد شاید اگر تا این حد اجرای آن به طول نمی‌انجامید با توجه به اهداف این طرح اقتصادی مهم؛ امروز با این حجم از کولبری مواجه نبودیم.

در این گزارش به دنبال پرداختن به مسائل گذشته و چرایی تاخیر در اجرای پروژه‌های پیشرانی هم، چون منطقه ویژه اقتصادی بانه نیستیم آنچه هدف ما است اطلاع رسانی در خصوص آخرین وضعیت این منطقه و میزان استقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از آن است تا مردم بیشتر در جریان اقدامات انجام شده در این راستا قرار گیرند مردمانی که مدت‌ها است چشم انتظار اشتغال فرزندان این دیار در واحد‌های تولیدی مستقر در این منطقه هستند.

 اعلام آمادگی ۱۱ سرمایه گذار خارجی ماحصل همایش منطقه ویژه اقتصادی بانه

خرداد ماه سال جاری به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی، همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه در این شهرستان و با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار شد در این مراسم استاندار سلیمانیه و جمعی از سرمایه گذاران اقلیم کردستان عراق هم حضور داشتند.

حدود ۶ ماه از برگزاری این همایش می‌گذرد و ماحصل این رویداد هم به گفته مسوولان اعلام آمادگی ۱۱ نفر از سرمایه گذاران اقلیم کردستان عراق است هرچند این تعداد نسبت به افراد دعوت شده به همایش کم است، ولی با توجه به شرایط کشور از لحاظ تحریم آن را مطلوب می‌دانند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان اظهار داشت: وجود شهرک صنعتی، منطقه ویژه و مرز سیرانبند در بانه موجب شده تعداد افرادی که در گذشته کولبری می‌کردند امروز بیشتر وارد کار تولید و تجارت مرزی از این مبادی شوند.

سید کمال حسینی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۲ فاز تعریف شده است، گفت: برای ایجاد زیرساخت‌های فاز نخست این منطقه بیش از ۲۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

شرایط سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه مهیا است

حسینی با اعلام اینکه برای آماده سازی فاز دوم هم نیاز به بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار است، اضافه کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان متولی ایجاد زیرساخت‌های منطقه ویژه بوده و تاکنون بهترین شرایط را برای سرمایه گذاران واقعی در آن مهیا کرده است.

وی افزود: یکی از اهداف دولت در اقتصاد استان توسعه سرمایه گذاری خارجی است و در این راستا امسال همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه برگزار شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با اشاره به اینکه حدود ۵۰ سرمایه گذار از اقلیم کردستان عراق به این همایش دعوت شدند و حضور پیدا کردند، ادامه داد: این سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری و انجام کار تولیدی در استان علاقه‌مند بودند و اعلام آمادگی کردند.

حسینی یادآور شد: تاکنون از این تعداد ۱۱ نفر به طور جدی پای کار آمدند و طرح ارائه کردند که این طرح‌ها در کمیسیون‌های مختلف استان مصوب شده و زمین مورد نیاز هم در منطقه ویژه برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه کار مقدماتی ثبت شرکت این تعداد سرمایه گذار هم اکنون در حال انجام است، اضافه کرد: بیشتر طرح‌های سرمایه گذاری، مربوط به حوزه‌های تولید لوازم خانگی، تولید کارتن، مواد غذایی و تولید گاز نیتروژن است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با بیان اینکه کار‌های مربوط به سرمایه گذاری این طرح‌ها با همکاری مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در حال انجام است تا گرفتار بروکراسی اداری نشوند، افزود: بعد از برگزاری این همایش، کار رها نشد به طور ویژه تماس با سرمایه گذاران را در دستور کار قرار دادیم و همین اقدامات و رایزنی‌ها موجب حضور این ۱۱ نفر هم شده است.

حسینی اظهار داشت: معتقدم با توجه به تحریم ها، در حوزه سرمایه گذاری خارجی حضور این ۱۱ نفر را می‌توانیم موفقیت بزرگی بدانیم و اگر کشورمان با این مشکل مواجه نبود بی شک تعداد بیشتری سرمایه گذار را می‌توانستیم جذب کنیم.

به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان، در امر سرمایه گذاری خارجی مشکلی از طرف ایران وجود ندارد و آمادگی لازم در این رابطه هم وجود دارد.

زیرساخت‌های مورد نیاز فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بانه تکمیل شده است

یکی از مشکلات اصلی استان در حوزه سرمایه‌گذاری اعم از داخلی و خارجی کمبود زمین و بالابودن قیمت آن است و دولت با مهیا کردن شرایطی هم، چون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و شهرک‌ها و نواحی صنعتی، اراضی را با قیمت مناسب در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

منطقه ویژه اقتصادی بانه که زیرساخت‌های آن فراهم شده شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده و به گفته مسوولان ذیربط در کمتر منطقه و شهرکی تا این سطح زیرساخت فراهم شده است.

بسیاری از موانع سرمایه‌گذاری مثل استعلام و تغییر کاربری، دریافت خدمات آب، برق و گاز و موافقت دستگاه‌های تخصصی مثل محیط زیست در منطقه ویژه وجود ندارد و این کار، سرمایه‌گذاری و تولید را تسهیل می‌کند.

منطقه ویژه اقتصادی بانه ۶.۵ کیلومتر با مرز سیرانبند فاصله دارد و در نزدیکی شهر بوئین قرار گرفته است مزیت‌های فوق به شکل حساب شده‌ای در مکان‌یابی این منطقه مدنظر قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه از سال ۹۶ منطقه ویژه اقتصادی بانه به عنوان یکی از پروژه‌های پیشران ملی و استانی مطرح شد، گفت: این منطقه در ۲ فاز به مساحت ۳۵ و ۵۰ هکتار تعریف و زون بندی شد.

احمد خسروی اضافه کرد: در ابتدا کاربری منطقه ویژه اقتصادی بانه صنایع تبدیلی و بسته بندی بود که بعد از کامل شدن مطالعات مربوطه و با توجه به ظرفیت‌های موجود به منطقه صنعتی و تجاری تغییر کاربری داده شد.

خسروی اعلام کرد: مساحت عرصه ۹۴ هکتاری این منطقه دیوارکشی و حصار کشی شده و زیرساخت‌ها در فاز یک شامل تامین آب و فاضلاب، برق، گاز و شبکه فیبرنوری و خیابان کشی تکمیل شده است.

معرفی ۴۳ سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه

وی یادآور شد: واگذاری اراضی در منطقه ویژه هم، چون شهرک‌های صنعتی نیست و این مهم باید با نظارت و هماهنگی با مدیریت استان صورت گیرد لذا در این رابطه شورای راهبری منطقه ویژه در استان تشکیل شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با بیان اینکه در یک سال اخیر بیش از ۱۵ جلسه کارشناسی و ۶ جلسه شورای راهبردی منطقه ویژه بانه در استان تشکیل شده است، گفت: حدود ۱۲۰ طرح به کمیته کارشناسی معرفی شده و با حساسیت به گزینش و اولویت دهی به سرمایه گذار واقعی پرداخته شده است.

خسروی اعلام کرد: بعد از طی پروسه مذکور، ۴۳ سرمایه گذار به شرکت شهرک‌های صنعتی استان برای عقد قرارداد معرفی شدند که تاکنون قرارداد ۱۸ نفر منعقد شده است.

وی اضافه کرد: تعداد دیگری هم در مرحله امور اداری مربوط به عقد قرارداد‌ها هستند و برخی از سرمایه گذاران هم به دلیل تامین نکردن سرمایه مورد نیاز در کار خود تاخیر دارند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با اشاره به اینکه زمین مورد نیاز برای سرمایه گذاران خارجی در منطقه ویژه اقتصادی بانه ذخیره شده است، یادآور شد: به محض صدور مجوز فعالیت تولیدی برای تعداد سرمایه گذارانی که با طرح آن‌ها موافقت شده، زمین در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود.

هدف نهایی از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه ساماندهی بحث تجارت و تولید در راستای رفع معضلات منطقه از جمله بیکاری و کاهش و در نتیجه حذف پدیده کولبری است که امید می‌رود با حذف بروکراسی، آسان کاری و مهیا بودن شرایط در این منطقه چند سال آینده شاهد تحقق این اهداف باشیم.

به منظور جویا شدن از وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه و تاثیرات آن و همچنین ماحصل همایش معرفی سرمایه گذاری‌های این منطقه با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج که در برگزاری این همایش نقش داشتند و قرار بود با سرمایه گذاران خارجی هم ارتباط بیشتری برقرار کنند و آن‌ها را به سرمایه گذاری در این منطقه تشویق کنند، چندین مرتبه تماس گرفتیم و پیامک ارسال کردیم، ولی متاسفانه حاضر به انجام مصاحبه در این رابطه نبودند و این گونه فقط در این گزارش نظرات مسوولان بخش دولتی لحاظ شده است.

شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.

این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فن آوری و کسب و کار، ۱۳۸۲ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۷۱۱ واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم ۱۲ هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است