تصمیم چین برای اعمال مشوقهای مالی بیشتر موجب تازه شدن امید سرمایهگذاران شد و سهام آسیایی با اندکی رشد، در بالاترین سطح ۷ ماهه خود قرار گرفت.
اقتصاد24- به نقل از رویترز، روز دوشنبه، با تازه شدن امیدهای سرمایهگذاران پس از تصمیم چین برای اعمال مشوقهای مالی بیشتر، سهام آسیایی با اندکی رشد، در بالاترین سطح ۷ ماهه خود قرار گرفت. هرچند در آستانه آغاز فصل اعلام درآمدهای شرکتها، که چندان خوب به نظر نمیرسند، احتیاط بر بازارها حاکم شده است.
در مستنداتی که در اواخر روز یکشنبه در سایت دولت مرکزی چین منتشر شد، پکن اعلام کرد که به کاهش هدفمند نسبت ذخیره اجباری بانکها ادامه خواهد داد تا تأمین مالی شرکتهای کوچک و متوسط را تقویت کند.
سهام شرکتهای برتر چین ۱.۴ درصد جهش کرد و به قلمرویی وارد شد که از ماه مارچ سال گذشته تا به حال دیده نشده بود. گستردهترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه اماسسیآی در خارج از ژاپن هم این روند را با رشدی ۴ درصدی دنبال کرد تا به بالاترین سطح خود از آگوست گذشته تا کنون برسد.
شاخص نیکی ژاپن بالاترین سطح امسال خود را ثبت کرد و ۰.۱ درصد رشد کرد.
شاخص هانگسنگ هنگکنگ ۰.۴ درصد بالا آمد، درحالی که ایاساکس استرالیا ۰.۵۲ درصد رشد کرد.
کوسپی کرهجنوبی فعلاً با تغییری جزئی ۰.۰۵ درصد رشد داشته است.
اما بازارهای جهان منتظر اعلام درآمد شرکتهای جهان هستند. این اعلام درآمدها، درحالی بانکهای بزرگ آمریکا آغاز خواهد شد که تحلیلگران پیشبینی کردهاند، اولین رشد منفی درآمد پس از ۲۰۱۶ اعلام شود.
جیپی مورگان و ولز فارگو روز جمعه درآمد ۳ ماهه خود را اعلام خواهند کرد.
صورتجلسههای آخرین جلسه سیاستگذاری فدرالرزرو هم قرار است در روز چهارشنبه منتشر شوند.
احتمالاً این صورتجلسهها نشاندهنده افزایش طرفداران نرخ بهره پایین، با افزایش نگرانیها در مورد چشمانداز اقتصادی خواهد بود.
در بازار ارز، شاخص دلار در نرخ ۹۷.۳۲۹ واحد، در برابر ارزهای مهم جهان ثابت ماند، اما به خوبی نزدیک به رکورد ۹۷.۷۱۰ واحدی خود که در ماه مارچ ثبت شده است، باقی ماند.
در برابر ین ژاپن، نرخ برابری دلار، همچنان قوی ماند و با ماندن در نرخ ۱۱۱.۵۲، سودهای خود را حفظ کرد. اما دلار برای اینکه روند رو به رشد خود را تثبیت کند باید با نرخ ۱۱۱.۱۲، که در ماه مارچ ثبت کرده بود، فاصله زیادی ایجاد کند.