تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸

۱۰ محصول هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۹

هوش مصنوعی صنعت عجیبی است و جدا از اینکه در ترندهای تکنولوژی امسال قرار دارد به سرعت در حال تغییر نحوه زندگی انسان است. به نوعی می‌توان گفت این ساخته بشر حالا بیش از هر چیز دیگری خود بشر را متعجب کرده است.
هوش-مصنوعی-min
اقتصاد24 - البته مثل هر تکنولوژی و نوآوری دیگر جنبه‌های منفی ‌و قدرت تخریبی آن بیش از فواید آن مورد توجه و حساسیت قرار می‌گیرد. بی‌جهت نیست از استفان هاوکینگ تا ایلان ماسک نسبت به مدل توسعه آن و تاثیر مخربش بر جهان هشدار داده‌اند و روزی هم نیست که خبری جدید درباره این قدرت جدید منتشر نشود. تکنولوژی تشخیص چهره یکی از کاربردی‌ترین و حساسیت برانگیزترین بخش‌های هوش مصنوعی است. در حالی که موضوع تشخیص چهره از یک امکان تجاری روی تلفن‌های همراه به یک عامل تشخیص هویت در کشورها (فرودگاه‌ها، ایستگاه‌ها و...) ارتقا پیدا کرده حالا تاثیر این موضوع بر زندگی انسان بیش از پیش ملموس شده است. آنچه امروز از توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی می‌بینیم حاصل دو دهه تلاش محققان و سیستم‌هایی است که در این زمینه توسعه داده شده‌اند.

سیستم‌هایی که حالا می‌توانند تشخیص دهند در دنیای اطراف چه می‌گذرد. تکنولوژی تشخیص چهره امروز به بخش مهمی در امنیت سایبری، خرید و فروش اینترنتی و بازاریابی تبدیل شده است. چنان‌که یک محقق دانشگاه MIT می‌گوید تشخیص چهره به گونه‌ای چشم هوش مصنوعی به جهان ماست. فروشگاه آمازون گو یا فروشگاه بدون صندوق آمازون نمونه بارز این تکنولوژی است جایی که یک فرد وارد فروشگاه می‌شود، جنس را از قفسه برمی‌دارد و از فروشگاه خارج می‌شود. هزینه جنس خریداری شده به‌طور خودکار و بعد از خروج او از فروشگاه از حساب بانکی‌اش کسر می‌شود. آمازون برای ساده‌کردن فرآیند خریدی که امروزه میلیاردها نفر در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند از ترکیب هوش مصنوعی، دید کامپیوتری ( Computer Vison )‌ و تعداد قابل‌توجهی سنسور استفاده می‌کند. در ادامه به ۱۰ تکنولوژی مهم زیرمجموعه هوش مصنوعی اشاره می‌کنیم که قرار است امسال کاربردهای جدی آنها را در جهان ببینیم.

۱- پردازش زبان‌های طبیعی: یکی از مهم‌ترین زیرشاخه‌های هوش مصنوعی است که به تعامل بین کامپیوتر و زبان‌های طبیعی می‌پردازد. چالش اصلی در این زمینه درک زبان طبیعی و ماشینی کردن آن است. به بیان دیگر کامپیوتر باید معنی زبان مورد استفاده را درک کند. چالش اصلی درک معنی زبان با کامپیوتر است؛ چیزی که به تعامل بین انسان و کامپیوتر منجر می‌شود. این تکنولوژی امروزه توسط شرکت‌های مختلفی از جمله از Attivio،‌Automated Insights، Digital Reasoning و Yseop در حال توسعه است.

۲- تشخیص گفتار: این تکنولوژی همین الان روی بسیاری از موبایل‌های کاربران هست. از دستیار صوتی Siri اپل گرفته تا دستیارهای هوشمندی که روی بلندگوهای هوشمند آمازون و گوگل قرار دارند و در سال‌های اخیر بسیار قدرتمند شده‌اند. شرکت‌هایی که روی تشخیص گفتار به‌طور اختصاصی کار می‌کنند در جهان کم نیستند از جمله شاخص‌ترین آنها می‌توان به NICE، Nuance Communications، OpenText و Verint Systems اشاره کرد.

۳- نمایندگان مجازی: آنچه سال گذشته در همین روزها (‌اردیبهشت ۹۷)‌ گوگل از محصول داپلکس (Google Duplex) به جهان نشان داد همه را شوکه کرد. تماس تلفنی یک کامپیوتر که مانند انسان واقعی با یک رستوران یا آرایشگاه تماس گرفت تا وقت برای صاحبش رزرو کند. داپلکس نمونه پیشرفته چت‌بات‌هایی هستند که همین الان به شکل گسترده در کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. امسال بیش از همیشه از این نمایندگان مجازی خواهیم شنید.

۴- پلت‌فرم‌های یادگیری ماشینی: امروزه کامپیوترها می‌توانند به راحتی یاد بگیرند. این پلت‌فرم‌ها امروزه از روی کلیک شخصیت انسان‌ها را حدس می‌زنند. چنین شناختی از افراد روز به روز دقیق‌تر می‌شود و می‌تواند فرصت بالقوه بزرگی برای جنبه‌های مختلف باشد. شرکت‌هایی چون گوگل، مایکروسافت، H۲O.ai، SAS، Skytree و Adext از پیشتازان یادگیری ماشینی هستند.

۵- پلت‌فرم‌های یادگیری عمیق: یادگیری عمیق یک زیرشاخه از یادگیری ماشینی است. انگیزه نخستین در به‌وجود آمدن این ساختار یادگیری از راه بررسی ساختار عصبی در مغز انسان الهام گرفته شده‌است که در آن یاخته‌های عصبی با فرستادن پیام به یکدیگر درک را امکان‌پذیر می‌کنند. Deep Instinct, Ersatz Labs, Fluid AI, MathWorks, Peltarion از جمله شرکت‌هایی هستند که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

۶- دفاع سایبری: دفاع سایبری به مکانیزم دفاع مجازی در برابر حملات گسترده به ساختارها و زیرساخت‌های اطلاعاتی گفته می‌شود. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در حال حاضر موضوع دفاع سایبری را به سمت یک مرحله تکاملی برده‌اند که می‌تواند در بسیاری موارد به‌طور خودکار علیه تهدیدها وارد عمل شود. استارت‌آپ‌هایی مانند Darktrace یا Cylance با مکانیزم‌های پیشرفته و الگوریتم‌های هوش مصنوعی قادر به شناسایی تهدیدها و جلوگیری از آن و کاهش تخریب از لحظه حمله هستند.

۷- کمک به نخبگان: در حالی که بحث مربوط به نگرانی جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی کار بخش عمده محتواهای مربوط به AI را تشکیل می‌دهد اما باید گفت که اتفاقا هوش مصنوعی از پتانسیل بالایی برای کمک به کارمندان در حین کار برخوردار است به‌خصوص در زمینه کار دانشمندان و نخبگان. پزشکان و وکلا از جمله شغل‌هایی است که هوش مصنوعی در آن می‌تواند به شکل گسترده به توسعه آن بخش کمک کند.

۸- تولید محتوا : از روبات‌های خبرنویس تا مجری چینی که با هوش مصنوعی ایجاد شده بود همه نشان‌دهنده حضور قدرتمند هوش مصنوعی در این عرصه است. تمامی برندهای معتبر خبری جهان در حال نزدیک شدن به پلت‌فرم‌های هوش مصنوعی برای تهیه محتوا هستند. Wibbitz یکی از استارت‌آپ‌های این حوزه است که در حوزه SaaS (زیرشاخه رایانش ابری) ویدئوهایی با استفاده از یک محتوای نوشتاری در یک دقیقه تولید می‌کند. Wordsmith شرکت دیگری در این زمینه است که بر اساس دیتاهای دریافت شده به تولید خبر می‌پردازند.

۹- تشخیص احساس: تکنولوژی تشخیص احساس به فرآیندی گفته می‌شود که یک نرم‌افزار می‌تواند احساس را از روی چهره انسانی تشخیص دهد و این کار را با کمک تکنولوژی پردازش تصویر انجام می‌دهد. در واقع می‌توان این تکنولوژی را در بخش شناسایی و تحلیل زبان بدن به‌شمار آورد و کاربرد آن هم در ترکیب با دیگر گونه‌های هوش مصنوعی است.

۱۰- شناسایی تصویر: یک تکنولوژی نسبتا شناخته‌شده اما در حال توسعه در عرصه هوش مصنوعی است که به سرعت کاربرد خود را در حوزه‌های مختلف کسب وکار پیدا کرده است. موضوع‌شناسی اشیا و افراد کاربردهای گسترده خود را از صنعت پهپاد گرفته تا سیستم‌های نظارتی به خوبی ثابت کرده است. یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در این زمینه SenseTime است که محصولاتش را هم‌اکنون در عرصه شناسایی چهره در سیستم بانکی به‌کار می‌برند.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین تفرجگاه های گیلان در فصل بهار

فیلم/خانم قهرمان تکواندو جهان به کمک رسول خادم رفت

فیلم/پاسخی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ایش داد

پست بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد

متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

بررسی ادعای وزیر صمت؛ آیا اروپا طالب خودروی ایران است؟!/ در شراکت با خودروسازان چین، نباید مصرف کننده صرف باشیم

بلومبرگ: سرمایه‌گذاری در بورس ایران هیچ ریسکی ندارد

عکس/ بازیگر جوان سینما در بیمارستان

عکس‌های جدید سحر قریشی در خیابان های آمریکا

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین تفرجگاه‌های مازندران در فصل بهار

عوارض مصرف بیش از اندازه ویتامین D

شهریه مدارس غیرانتفاعی در سال ۱۴۰۳_۱۴۰۴ چقدر است؟/ کاسبی از آموزش برای رهایی از حصار دولت!

استقبال اوسمار از بانویی که باسرطان می‌جنگد + عکس

رئال مادرید قهرمان لالیگا شد

پیام اینستاگرامی امیر قلعه‌نویی با قلب قرمز + عکس

ربایندگان یسنا به جرم خود اقرار کردند

عکس/ رونمایی خانم بازیگر از لباس عروسش

نقش رستم غرق شد

فیلم/ حرف‌های شوکه‌کننده یک کارشناس روی آنتن تلویزیون

وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس است

عکس/ خسارت های شدید بارش تگرگ به خودروها در یک شهر ایران

داور ۲ بازی حساس پرسپولیس و استقلال مشخص شد

فیلم/ پخش اذان در پخش زنده شبکه بی‌بی‌سی‌ فارسی

هوادار خاطی سپاهان ۱۰ سال محروم شد

معاملات مسکن در تهران با بیت‌کوین

نرخ گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل

انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری

فیلم/ وضعیت عجیب خیابان‌های اهواز یک روز پس از بارندگی شدید

مهمان ویژه نکونام در کمپ حجازی چه کسی بود؟ + عکس

قطار سریع‌السیر یزد حذف شد

علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد

سیل نان مردم جنوب کشور را تهدید می کند

واکنش سپاهان به بیانیه پرسپولیس

فیلم/ رودخانه دز طغیان کرد

فیلم/ خواننده‌های مورد علاقه استاد شجریان

هشدار مهم هواشناسی به تهرانی‌ها

آخرین خبر از تاکسی‌های برقی تهران

آذری جهرمی خطاب به مالک شریعتی: امنیتی‌ها مثل شما دهن لق نیستند

افزایش سرسام آور قیمت این محصول ایران خودرو

فیلم/ روایت گوینده اخبار هواشناسی درباره درآمد ماهیانه‌اش

عکس/ بازیگر جوان سینما در بیمارستان

سمت دقیق همسر رئیسی مشخص شد

فیلم/ ازدواج عروس ۸۵ ساله ثروتمند با پسر ۲۵ ساله در ایران

ماجرای جدول ادعایی در مورد نرخ تورم چیست؟

سقوط ۷ دکل فشار قوی برق در مسیر آبادان-ماهشهر

اطلاعیه سپاه درباره بازداشت عوامل یک گروه تروریستی

جزییات تازه از پرونده یسنا

فیلم/ قیمت‌های عجیب واحدهای مسکونی در افغانستان

عکس/ میز غذای خاندوزی و وزرای دولت‌های عربی

فیلم/دریاچه زریبار پس از بارش‌های اخیر

نحوه پیگیری وام ازدواج با کد ملی

اینفوگرافی/آمار حوادث کارگری در سال ۱۴۰۲

مسابقات آفرود در قزوین

معرفی جدیدترین خودروی فراری با قدرت و ظاهری عجیب + عکس

طراحی آیفون ۱۶ لو رفت + عکس

فیلمی از وعده انتخاباتی ابراهیم رئیسی که وایرال شد

فیلم/دفاع جانانه سردار رادان لایحه عفاف و حجاب

پست بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد

فیلم/خانم قهرمان تکواندو جهان به کمک رسول خادم رفت