تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۱۲ دی ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
باکو و ترکیه توان ایجاد دالان موهوم زنگه زور و تغییر مرز‌های ارمنستان را ندارند

بلوف سال نو علی‌اف و اردوغان درباره دالان زنگه‌زور!

الهام علی اف بیش از هر کسی به قدرت و توان بالای ایران برای تغییر نیافتن مرز‌های جنوبی ارمنستان واقف است و به همین دلیل رئیس جمهور آذربایجان مدام در سخنرانی‌های خود به تهران هشدار می‌دهد و جمهوری اسلامی ایران را تهدید می‌کند

بلوف سال نو علی‌اف و اردوغان

اقتصاد۲۴- وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای از تماس تلفنی وزرای امور خارجه این کشور و ایران خبر داده و به بیان محور‌های آن پرداخت. به گزارش خبرگزاری ترند، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه این کشور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تماسی تلفنی برقرار کردند. وزرای امور خارجه دو کشور درباره مسائل موجود در دستورکار روابط دوجانبه، به ویژه پروژه‌های به اجرا درآمده در چارچوب توافق‌های انجام شده در حوزه تجارت، اقتصاد و حمل‌ونقل گفتگو کردند. ایران نیز قصد خود برای تشدید فعالیت‌های کمیته مشترک میان دو کشور به واسطه تعیین نایب رئیس جدیدی برای «کمیته دولتی همکاری‌های اقتصادی، تجاری و بشردوستانه میان جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران» را اعلام کرد. طرفین همچنین درباره وضعیت پسا جنگ در منطقه و مسائل گسترده‌تر منطقه‌ای گفتگو کردند. وزرای امور خارجه دو کشور در این تماس تلفنی درباره دیگر مسائل دوجانبه نیز به بحث و تبادل نظر پرداختند.

چالشی به نام زنگه زور

اما به موازات تماس تلفنی جیحون بایراموف و حسین امیرعبداللهیان، الهام علی‌اف در نطقی که می‌تواند منافع و امنیت ملی ایران را هم تحت الشعاع قرار دهد، خطاب به مردم کشورش به مناسبت روز همبستگی آذربایجانی‌های جهان و سال نو میلادی گفت: «کریدور زنگه زور باز خواهد شد، چه ارمنستانی‌ها بخواهند چه نخواهند.» رئیس جمهور آذربایجان عنوان داشت که «کار‌های گسترده‌ای برای افتتاح کریدور زنگه زور با راه آهن و جاده‌های ماشین‌رو در حال انجام است. این کریدور (زنگه زور)، چه ارمنستان بخواهد یا نه قطعا افتتاح خواهد شد؛ ما تعهد قاطع خود را نشان می‌دهیم و همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.» وی افزود: «خواسته ما منطقی و عادلانه است، ما باید با جمهوری خودمختار نخجوان که جزو لاینفک آذربایجان است خط ارتباطی داشته باشیم و خواهیم داشت.»

اگرچه در این نطق، جمهوری ارمنستان مورد خطاب علی اف بود، اما ناگفته پیدا است که روی این سخنان رئیس جمهور آذربایجان بیشتر به جمهوری اسلامی ایران است. چرا که تهران بعد از جنگ ۴۴ روزه پاییز سال ۲۰۲۰ قره باغ همواره بر عدم تغییر مرز‌ها و جغرافیای منطقه قفقاز جنوبی تاکید کرده است. این موضع ثابت، هم در دولت دوازدهم (حسن روحانی) و هم در دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی به صورت صریح و شفاف به طرف آذربایجانی اعلام شده است.

از این رو بدون شک تلاش‌های علی اف در جهت ایجاد کریدور موهوم زنگه زور صرفاً در تضاد با منافع و امنیت جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت. زیرا بسیاری از تحلیلگران و ناظرین امر شکل گیری این کریدور را نهایتاً تحمیل تغییرات مدنظر باکو با کارگردانی آنکارا و شخص اردوغان به تهران و ایروان می‌دانند که موجب قطع روابط جغرافیایی و مرزی دو کشور جمهوری ارمنستان و جمهوری اسلامی ایران، حصر ارمنستان و مهمتر از آن قطع دسترسی ایران به مرز‌های اروپا از طریق خاک این کشور (ارمنستان) خواهد شد.

اما اینکه سخنان سال نو علی اف پیرامون ایجاد دالان موهوم زنگه زور تا چه حد می‌تواند چالش جدی برای جمهوری اسلامی ایران، چه در حوزه امنیت و منافع ملی و چه در حوزه ژئوپلیتیک باشد؟ سوالی است که احسان موحدیان در پاسخ به آن اعتقاد دارد که یقینا این چالش برای تهران از جانب باکو وجود دارد تا جایی که به باور تحلیلگر ارشد مسائله قفقاز اگر جمهوری اسلامی ایران به هر دلیلی در خصوص دالان موهوم زنگه زور غفلت کند بی شک شرایط برای ما در قفقاز جنوبی پیچیده‌تر خواهد شد. موحدیان در ادامه تحلیلش به «شرق» این هشدار را هم می‌دهد که اگر الهام علی اف و رجب طیب اردوغان به عنوان روسای جمهور آذربایجان و ترکیه یک لحظه به این ارزیابی و جمع‌بندی برسند که جمهوری اسلامی ایران توان پاسخ گویی در برابر باکو و آنکارا برای ایجاد کریدور موهوم زنگه زور را ندارد، این دو کشور برای حمله نظامی به جنوب ارمنستان و تحمیل دالان موهوم درنگ نخواهند کرد. به باور این تحلیلگر ارشد مسائل قفقاز تنها کشوری که اکنون به شکل جدی مخالف تغییر ژئوپلیتیک منطقه قفقاز و تغییر مرز‌های ارمنستان به خصوص مرز‌های جنوبی این کشور است به جمهوری اسلامی ایران باز می‌گردد.

البته موحدیان این نکته مهم را هم یادآور می‌شود که قدرت و توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در برابر باکو به قدری بالا است که حتی تهران در ضعیف‌ترین حالت نظامی و دفاعی خود هم به راحتی می‌تواند مانع از تحقق رویای شوم علی اف و اردوغان برای تحمیل کردن دالان موهوم زنگه زور و تغییر مرز‌های مشترک جمهوری اسلامی ایران با جمهوری ارمنستان شود. هر چند که به زعم کارشناس ارشد حوزه اوراسیا، تهران در حال حاضر آمادگی لازم نظامی، دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی لازم را دارد.

از این منظر، تحلیلگر ارشد مسائل قفقاز باور دارد که الهام علی اف بیش از هر کسی به قدرت و توان بالای ایران برای تغییر نیافتن مرز‌های جنوبی ارمنستان واقف است و به همین دلیل رئیس جمهور آذربایجان مدام در سخنرانی‌های خود به تهران هشدار می‌دهد و جمهوری اسلامی ایران را تهدید می‌کند. اما موحدیان این سخنان و موضع‌گیری‌ها علی اف را فاقد ارزش دانسته چرا که صرفاً یک لفاظی سیاسی و دیپلماتیک از سوی علی اف برای تقویت چهره خود در میان مردم و افکار عمومی آذربایجان است که هیچگاه هم محقق نخواهد شد.

احسان موحدیان در پاسخ به این سوال که «آیا جمهوری آذربایجان به عنوان اوکراینی دیگر و الهام علی اف در نقش زلنسکی برای ایران یک جنگ ناخواسته را شکل خواهد داد یا خیر؟ بر این باور است که تهران بر خلاف مسکو از آن میزان هوشمندی سیاسی و دیپلماتیک برخوردار است که در دام جنگ ناخواسته علی اف و جمهوری آذربایجان نیفتد. اگر چه رئیس جمهور آذربایجان استقلال سیاسی لازم در برایر ترکیه و ... را ندارد، اما کارشناس ارشد حوزه اورسیا معتقد است که شاید دیگر کشور‌ها به دنبال فشار به علی اف و نهایتا ایجاد چنین جنگی برای زمین گیر کردن ایران باشند. از این منظر تحلیلگر ارشد مسائل‌ای قفقاز تاکید دارد که جمهوری اسلامی ایران باید در حوزه فرهنگی بیش از پیش فعال باشد و به سوالات و شبهات تاریخی، سیاسی و دیپلماتیک افکار عمومی در این زمینه پاسخ دهد، چرا که موحدیان اطلاع رسانی و شفاف سازی در این خصوص به افکار عمومی را عامل مهمی برای از بین بردن بستر و فضا در جهت ایجاد تنش نظامی و جنگ ناخواسته با آذربایجان و درگیر کردن ایران در قفقاز می‌داند.

این کارشناس مسائل بین الملل برای مثال به شبکه سحر اشاره می‌کند که در مدت فعالیت خود توانسته است سوالات و شبهات مردم آذربایجان را پاسخ دهند و به شکل جدی روشنگری‌های لازم را داشته باشد. از این منظر باید فعالیت چنین شبکه‌هایی بیش از گذشته پررنگ شود تا غفلت و کم کاری ۳۰ ساله اخیر ما در حوزه اطلاع رسانی جبران شود. چون به زعم موحدیان کم کاری ۳۰ ساله اخیر در حوزه اطلاع رسانی باعث ایجاد چالش‌های هویتی، فرهنگی و ناسیونالیسی در منطقه قفقاز و حتی استان‌های شمال و شمال غربی ایران پیرامون مسائل قومیتی، قره باغ و ... شده است.

معجزه‌ای به نام تهدید

اما علاوه بر تهدیدزا بودن تحرکات و سخنان باکو برای ایران در خصوص ژئوپلیتیک منطقه قفقاز جنوبی تلاش علی اف برای نزدیکی جدی با اسرائیل هم به شکل پررنگی امنیتی ایران در تحت تاثیر قرار خواهد داد. در همین رابطه جمعه گذشته فاریز رضایف، معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان پس از تصمیم کشورش برای عادی سازی روابط با اسرائیل و افتتاح سفارتخانه در اراضی اشغالی، به منظور بررسی مکان‌های مختلف برای احداث سفارتخانه وارد تل‌آویو شد. همچنین خبرگزاری معا اعلام کرد، باکو سفیر خود در تل‌آویو را تعیین کرده است. وی افتتاح سفارت کشورش در اراضی اشغالی را گامی تاریخی و اتحاد با رژیم صهیونیستی را «معجزه» خواند.

در این رابطه رضایف گفت، افتتاح سفارتخانه در اراضی اشغالی نادر و تاریخی است و او از حضور در اراضی اشغالی و مشارکت در روند افتتاح این سفارتخانه خرسند است. وی مدعی شد، اتحاد آذربایجان و اسرائیل یک «معجزه» است، زیرا نه تنها بر اساس منافع مشترک، بلکه بر اساس تاریخ مشترک دو ملتی است که بیش از هزار سال با هم زندگی کرده‌اند. در همین خصوص، خبرنگار سیاسی روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی نوشت، «این سفر پس از تصمیم برای افتتاح سفارتخانه مهمترین گام در سطح روابط دیپلماتیک دو طرف و تبلیغی برای این روابط محسوب می‌شود چرا که با ایجاد سفارت می‌توان گفتمان سیاسی را عمیق‌تر کرد و کانال‌های جدیدی برای همکاری در زمینه‌های اقتصادی، گردشگری، فرهنگی، محافل دانشگاهی و ... باز کرد.»

در این گزارش آمده است که «سفر رضایف به اسرائیل چندجانبه است؛ او قرار است علاوه بر بررسی مکان‌های مختلف برای ایجاد سفارتخانه، با تامیر پاردو، رئیس سابق موساد دیدار کند که در جمهوری آذربایجان محبوبیت دارد. همچنین قرار است ضمن بازدید از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی پیرامون جنبه‌های مختلف کشورش و زندگی مشترک یهود و مسلمان سخنرانی کند». طبق این گزارش، رضایف با عینات شالین، رئیس آژانس کمک بین‌المللی اسرائیل (IAA) در وزارت امور خارجه و آلون آشویتس، مدیر کل وزارت امور خارجه اسرائیل دیدار و در مورد موضوعات مرتبط با ایجاد سفارتخانه و نیز سایر جنبه‌های سیاسی و راهبردی گفتگو خواهد کرد.

این سفر نشان می‌دهد که اسرائیل تا چه اندازه جمهوری آذربایجان را شریک استراتژیک مهمی می‌داند. جمهوری آذربایجان از نظر امنیت منطقه‌ای و مبارزه با تهدیدات امنیتی و انرژی در یک چهارراه مهم ژئوپلیتیکی قرار دارد و امروزه یکی از بزرگترین جوامع یهودی جهان در این کشور زندگی می‌کند. همچنین خبرگزاری معا به نقل از رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داد، جمهوری آذربایجان سفیر خود را در تل‌آویو تعیین کرده است. براساس این گزارش، تعیین سفیر جدید برای اولین بار از زمان برقراری روابط با اسرائیل در سال ۱۹۹۲ است.

به گزارش یدیعوت آحارانوت، جمهوری آذربایجان «مختار ممدوف»، معاون وزیر آموزش خود را به عنوان سفیر در تل‌آویو به مقامات اسرائیل معرفی کرده است. وبسایت عرب ۴۸ در این باره نوشت که «مختار ممدوف» پیش از این مسؤول پیشبرد طرح‌های مشترک با اسرائیل در حوزه آموزش و فناوری بود. پیش‌تر رسانه‌های صهیونیستی در ماه گذشته میلادی اعلام کرده بودند که باکو تصمیم گرفته بعد از ۳۰ سال روابط بین دو طرف و در میانه تنش با ایران، همسایه خود سفارتش را در اسرائیل افتتاح کند. أرزو ناگییف، نماینده و عضو کمیته دوستی پارلمانی اسرائیل و آذربایجان قبل‌تر گفته بود که «این تصمیم عملا گرفته شده و افتتاح سفارت آذربایجان در اسرائیل قطعی است مگر اینکه به دلایل فنی عقب بیفتد.»


بیشتر بخوانید: اردوغان به دنبال پروژه آب در برابر نفت ایران است/ ایران بازنده اصلی سدسازی ترکیه بر روی ارس


احسان موحدیان در حوزه روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل ابتدا به دنبال پاسخ به این شبهه است چرا که بسیاری معتقدند منتقدین گرم شدن روابط تل آویو - باکو یک استاندارد دوگانه را پیرامون مناسبات جمهوری مشابه در قبال جمهوری ارمنستان و اسرائیل دارند؟ تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال، ذیل استاندارد دوگانه به یک خوانش تاریخی دست می‌زند چرا که از نگاه موحدیان اگرچه روابط جمهوری ارمنستان و اسرائیل روابطی که درسته سفارت است، اما هیچگاه اسرائیل نتوانسته است از ظرفیت روابط خود با ارمنستان و نفوذ ایروان در قره باغ یک چالشی امنیتی را برای ایران ایجاد کند.

یعنی از نگاه تحلیلگر ارشد حوزه قفقاز، ارمنستان به رغم روابط خود با اسرائیل هیچگاه تهدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد نکرده است، اما در عین حال موحدیان تاکید دارد که جمهوری آذربایجان برخلاف ارمنستان در همین دو سالی که از جنگ سال ۲۰۲۰ گذشته است و سیطره خود را بر مناطقی از قره باغ گسترانیده، بستر و شرایط را برای نفوذ بیش از پیش اسرائیل در کنار مرز‌های ایران ایجاد کرده است، از ایجاد و روستا‌های هوشمند گرفته تا سوء استفاده از سرزمین قره باغ برای حمله پهپادی به ایران، برنامه‌ریزی برای ترور، جاسوسی، خرابکاری هسته‌ای و ... که طبق اسناد و اعتراف صریح مقامات امنیتی ایران بیشترین عملیات‌های اسرائیل از خاک جمهوری آذربایجان و مناطق تحت سیطره این کشور علیه امنیت ایران صورت گرفته است.

از همین منظر، موحدیان گرم شدن روابط اسرائیل و جمهوری آذربایجان، افتتاح سفارتخانه و معرفی سفیر باکو در تل آویو را یک «نقطه تهدید جدی برای ایران در آینده می‌داند»، به خصوص آنکه تحلیلگر ارشد مسائل قفقاز علی اف را شخصیتی غیرمستقل و به شدت وابسته به سیاست کشوری مانند ترکیه، اسرائیل انگلستان و ... می‌داند. از همین رو به باور موحدیان، «احتمالاً در دوره جدید حکمرانی بنیامین نتانیاهو که تقابل با ایران را به اولویت و مهمترین دستور کار سیاست خارجی اسرائیل بدل کرده است، او (نتانیاهو) به شکل جدی از ظرفیت سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی و حتی سرزمینی جمهوری آذربایجان و قره باغ برای تقابل و حمله به ایران نهایت سوء استفاده را خواهد برد.»

منبع: روزنامه شرق

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
H
1
0
دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱
اینا همش چرت مسولین سریع باید یک توافقنامه بلند مدت نامحدود با ارمنستان ببندند و امنیت جنوب ارمنستان را هم با نیروهای ارمنی هم ایرانی دست بگیرند با این توافقنامه به راحتی سلاحهای سبک و سنگین وارد جنوب ارمنستان کنند این طوری هم ترکیه هم آذربایجان ماست خودشون و کیسه می کنند و گنده تر از دهنشون حرف نمی زنند ما باید از تجربیات بقیه کشورها استفاده بکنیم مثلا آمریکا و عربستان که توافقنامه امنیتی دارند که شامل نیرو و تجهیزات و فرودگاه و لنگرگاه و پادگان نظامی هست
خان اوغلان.خ.اهری
1
0
سه‌شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۱
وقتی تغییر سرحدات راهکار مناسب است چرا جنگ برای انسداد مرز ؟! اگر آذربایجان فقط ۲۰کیلومتر طول و ۵کیلومتر عرض از منطقه شمال شرق لاچین را برای ايجاد ارتباط زیر زمینی باقلمرو مقابل ان یعنی شمال غرب نخجوان را که تا زمان حاکمیت کمونیست ها جزو قلمرو آذربایجان بود...و بیش از ۵روستای آذربایجانی فقط در این محدوده وجود داشتند و توسط کمونیست ها ویران و آواره شدند ... از ارمنستان به صورت‌ صلح آمیز پس بگیرد در این صورت هم جاده ایران به ارمنستان و حتی دو کیلومتر اطراف آن در این نقطه محفوظ می ماند و همچنین تونلی کمتر ازیک چهارم طول تونل های گوتارد ..تونل زیر آلپ در سوئیس.. و سیکان ..تونل ژاپن.. برای اتصال دائمی دو تکه جداشده آذربایجان یعنی نخجوان و شمال لاچین با اعمال حاکمیت مطلق آذربایجان و بدون اخلال در امنیت جاده های ارمنستان و ایران قابل احداث خواهد بود.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

عکس/ عروسی اَجنه در اطراف بندرعباس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان