تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷

جهانگیری: بودجه دولت به گوشت قربانی تبدیل شده است

معاون اول رییس جمهور گفت: فرصت‌های مهمی در دل تحریم ها وجود دارد و جهاددانشگاهی از نهادهای فرصت ساز و ظرفیت ساز در کشور ماست.
اقتصاد24 - اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه‌شنبه) - ۲۷ آذر ماه - طی سخنانی در مراسم رونمایی از ۱۰ دستاورد فناورانه جهاد دانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه دانش، اصل اقتدار هر کشوری است و کشورهایی که همچون ایران، سابقه تاریخی و تمدنی دارند، باید به این موضوع توجه کنند، گفت: هیچ مسیری سریع‌تر از توسعه علمی، ما را به هدف نمی‌رساند؛ بنابراین باید ملزومات توسعه کامل از جمله نظری و عملی را در کشور فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه کشور باید به سمت توسعه علمی و پایدار برود، تاکید کرد: باید اراده‌ای شکل بگیرد و این اراده در همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی محقق شود که با سرعت به سمت توسعه کشور از مسیر توسعه علمی برویم و نظام یکپارچه آموزش و پرورش در کشور را باید به وجود بیاوریم تا با یکپارچگی، هر بخش، بخش دیگری را تکمیل کند.

معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: نقش فناوری در توسعه کشورها از جمله ایران در دهه های گذشته پررنگ تر شده و می تواند تحول اساسی در روند توسعه کشور به وجود بیاورد که یکی از مسائل مربوط به توسعه که در این روند تغییر کرده، منابع انسانی است.

جهانگیری جهت گیری اصلی در زمینه توسعه کشور را استفاده از فناوری دانست و گفت: از صدر نظام تا بخش های دیگر چنین جهت‌گیری باید شکل بگیرد که خوشبختانه این اتفاق افتاده است و در تمام دستگاه ها، حتی بدنه شرکت ها چه خصوصی و دولتی به این جهت گیری رسیده‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: باید تلاش کنیم که مبانی توسعه را به خوبی در کشور ایجاد کنیم. یک زمان، منابع طبیعی مهمترین عامل پیشرفت بود، اما امروز منابع انسانی با کیفیت و متخصص موجب پیشرفت کشورها می شود و دانش نیروهای متخصص نقش مهم تری از ابزارهای پیچیده صنعتی دارند، به طوری که مدیریت دانش نیروهای انسانی از سایر اشکال مدیریت، اهمیت بیشتری دارد و مسیر توسعه کشور را هموار می کند.

وی تاکید کرد: باید از مسیر توسعه علمی گام‌های بعدی را برداریم؛ چرا که در این شرایط سخت و تحریمی تنها می توان با توسعه علمی در توسعه کشور تاثیر گذاشت و نهادهایی که نقش آنها فرصت سازی است و ایجاد ظرفیت کرده اند در این شرایط سخت، بیشتر می‌توانند نقش آفرین باشند که جهاد دانشگاهی همواره یکی از این نهادها بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه نیروهای جوان جهاد دانشگاهی در دوره جنگ، سازندگی و بعد از آن نقش مهمی ایفا کرده اند و فرصت هایی را برای کشور ساخته اند، اظهار کرد: دوران جنگ، یکی از دوران های شکوفایی استعدادهای این کشور بوده است. دوران سختی که جزء دوره های استثنایی کشور به حساب می‌آید که طی آن در هر بخشی از کشور، نیروهای تحصیلکرده و باانگیزه توانستند موانع را برطرف کنند و جهاد دانشگاهی هم در این بخش ها و در طی ۴۰ سال گذشته توانسته است به خوبی بدرخشد.

جهانگیری با بیان اینکه در دوره ای قرار داریم که بخش های اقتصادی کشور مورد تهاجم دشمن است، گفت: ما نمی‌توانیم به راحتی به مردم بگوییم که وارد جنگ شده ایم. بمباران نشده ولی آمریکایی ها اسم همین وضعیت را، جنگ اقتصادی علیه ایران می دانند و مراکز حساس اقتصادی ایران را هدف گیری کرده‌اند تا مردم با تنگنا روبرو شوند.

وی افزود: صنعت نفت و گاز که اصلی ترین منبع درآمد کشور محسوب می شود، نیاز به نگهداری قطعات دارد که این کار می تواند در حوزه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی دنبال شود. همچنین از صنعت خودروسازی هم هدف دشمن قرار گرفته و صادرات قطعات ممنوع است؛ به طوری که اگر بخش زیادی از یک خودرو را در کشور تولید کنیم و تنها ۱۰ درصد از ملزومات آن به موقع وارد کشور نشود، نمی توانیم به خاطر همین ۱۰ درصد خودرو را در اختیار مشتری قرار دهیم.

جهانگیری با تشریح وضعیت فعلی صنعت فولاد اظهار کرد: در حال حاضر یک یا دو ماده ای هست که اگر در اختیار این صنعت نباشد، صنعت فولاد را با مشکل روبرو می کند. همچنین پتروشیمی از دیگر صنایع حساس ما محسوب می شود که آمریکایی ها روی این صنعت هم دست گذاشته اند.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: توانمندی که در ایران شکل گرفته، یک توانمندی بزرگ است و ایران امروز در نقطه ای نیست که نتواند برنامه ریزی و مدیریت کند. ما امروز کشوری هستیم که متخصصان مان قادرند کشور را از پیچ های سخت عبور دهند و من اطمینان می دهم که صنعت کشور به هیچ عنوان در شرایط تحریم به مشکل بر نمی خورد.

جهانگیری با بیان اینکه اگر خودروسازی با مشکلی روبرو شود، قطعه سازان نیز با مشکل روبرو خواهند شد و دهها یا ۱۰۰ هزار نیروی انسانی، کار خود را از دست خواهند داد که این نقشه دشمن است، گفت: برخلاف تمام هدف گذاری های دشمنان، توانمندی بزرگی در ایران شکل گرفته است و امروز آمریکایی ها به همین دلیل گرفتار شده اند و به دنبال آن هستند تا سخت ترین تحریم هایی را که می توانستند علیه ایران وضع کنند.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: اگر خودروسازان سه یا چهار میلیارد دلار نیازی که به واردات قطعات دارند را با فعالان دانشگاهی در میان بگذارند، حتی قطعات پیچیده الکترونیکی، با ظرفیت علمی و فنی که در کشور وجود دارد در مقطع کوتاهی قابل تامین است و در بخش دانش بنیان نیز باید به بازار داخلی و خارجی با توجه به فرصت های به وجود آمده، توجه کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه هدف گذاری هایی که در جهاد دانشگاهی در صنایع مختلف صورت گرفته نشانگر توجه به اتکا به داخل است، گفت: از وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی می خواهیم تا از محصولات تولید داخلی استفاده کنند و دستگاه های مرتبط نیز تلاش کنند تا محصولات دانش بنیان که یکی از اصلی ترین موضوعات صادراتی است در بازارهای خارجی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز و به ویژه تغییرات شدید ارزی را هیچ‌کس نمی پسندد، تاکید کرد: این امر برای اقتصاد ما مضر است و مهم ترین تلاش دولت در ماه های گذشته این بود که ناآرامی در اقتصاد را در گام نخست به سرعت به ثبات تبدیل کند که امروز هم آثار برگشت آرامش و ثبات را در کشور مشاهده می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بودجه دولت به گوشت قربانی تبدیل شده و هر کس مرکز مطالعاتی، دانشگاهی یا کاری دارد از بودجه دولتی استفاده می کند، تصریح کرد: برخی با نفوذی که در ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه یا مجلس در گذشته داشتند، امروز تبدیل به عضوی از بودجه کشور شده اند، به طوری که بودجه آنان اگر در ابتدا یک میلیارد بود، بعد به پنج میلیارد و در حال حاضر تا ۲۰ میلیارد افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که قرار نبود آنها از دولت بودجه بگیرند، هرچند اشکالی هم وجود ندارد ولی اقدام آنان اراده دولت و نظام نبوده است.

وی افزود: این همه دانشگاه در کشور وجود دارد، قرار نبود فردی دانشگاهی راه اندازی کند و بودجه کمکی بگیرد. همچنین بسیاری از این شوراها که در کشور وجود دارد، ابتدا محدود بودند، ولی بعضی از آنها امروز دبیرخانه هایی دارند که بودجه‌های شان چند ده میلیاردی است.

جهانگیری ادامه داد: اصلاح ساختار یعنی این که این موارد حذف شود، به هرحال مسائلی که در شرایط عادی نمی توان انجام داد ولی در شرایط سخت امکان پذیر است، اما اگر دولت یکی از آنها را حذف کند سر و صداها بلند خواهد شد و به دولت خواهند گفت که کوتاه بیاید.

وی افزود: ده‌ها دستگاه موازی در کشور درست شده و همه بودجه بگیر دولت شده اند اما کشور و بودجه تحمل این همه دستگاه موازی را ندارند. بودجه کشور کلان است و فروش نفت نیز کاهش یافته است. در حال حاضر رقم بودجه بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که بخش عظیمی از این بودجه به مسیرهایی رفته که بازدهی آن محدود است.

معاون اول رئیس‌جمهوری در پایان گفت: بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب مقرر شد بودجه سال ۹۸ براساس شرایط تحریمی کشور مورد توجه قرار گیرد و بودجه سال آینده در مسیر خلق توسعه حرکت کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟