اقتصاد۲۴-خبرگزاری رویترز با ادعای این خبر نوشت: ایران پیشتر نیز به قطعنامههای مشابه از سوی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی واکنش نشان میدهد و ۱۸ ماه پیش نیز با غنیسازی تا ۶۰ درصد خلوص، به قطعنامه قبلی واکنش نشان داد.
پنج دیپلمات گفتند، ایران این بار قصد دارد آبشارها یا خوشههای بیشتری از سانتریفیوژها - ماشینهایی که اورانیوم را غنی میکنند - در هر دو سایت غنی سازی زیرزمینی خود نصب کند. ۳ تن از دیپلماتها گفتند که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات ایران برای ارائه گزارشی به کشورهای عضو در روز پنجشنبه بازدید میکنند.
یک دیپلمات مستقر در وین با اشاره به مقیاس تشدید تنش در ایران گفت: "آن قدری که من انتظار دارم نیست. "
آنها با اشاره به فوت ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در سانحه سقوط بالگرد در ماه گذشته و انتخابات ریاست جمهوری گفتند: " شاید آنها منتظر دولت جدید هستند. "
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک هفته پیش قطعنامهای را تصویب کرد که در آن از ایران خواست همکاریهای خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را افزایش دهد و محدودیتهای اخیر خود را برای بازرسان لغو کند.
این قطعنامه به ابتکار ۳ کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) و با وجود نگرانیهای آمریکا از احتمال پاسخ تهران با تشدید فعالیتهای هسته ای، تصویب شد و تنها ۲ کشور چین و روسیه به آن رای مخالف دادند.
بیشتر بخوانید:جدال روایتها در زمین آژانس؛ نگاهی به صدور قطعنامه و بیانیههای متوالی در نشست فصلی شورای حکام
دیپلماتها در مورد تعداد یا نوع سانتریفیوژهای اضافه شده یا سطح غنی سازی آنها توضیحی ندادند، اگرچه یک دیپلمات گفت که از آنها برای افزایش سریع تولید اورانیوم غنی شده ایران تا ۶۰ درصد استفاده نمیشود.
دیپلماتها گفتند که منتظر خواهند ماند تا ببینند آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره افزایش سطح غنی سازی ایران چه گزارش و اطلاعاتی ارایه میدهد.
یکی از دیپلماتها گفت، این حرکت "در پایینترین حد انتظارات است و ما کاملا مطمئن هستیم که آنها به هر حال انجام میدادند"، به این معنی که حتی بدون قطعنامه هم اتفاق میافتاد.