تولیدکننده مواد غذایی حق استفاده از محصولات تراریخته را ندارند
محمد حسین قربانی در رابطه با تولید پفک با ذرت های وارداتی تراریختی بااستاندارد خوراک دام توسط دو برند معروف کشور گفت: نفس این کار خلاف قانون بوده و تولید کننده مواد غذایی به هیچ عنوان حق استفاده از محصولات تراریخته و خوراک دامی را ندارند و باید با آنها به شدت برخورد شود. پفک محصولی است که کودکان و نوجوانان زیر 15 سال بیشترین مصرف کننده آن محسوب میشوند، بی تردید استفاده از مواد اولیه غیرمجاز سلامت گروههای هدف را به خطر میاندازد.
آیا مسئولان فنی کارخانهها تحت تاثیر پرداختیهای کارفرمایان قرار گرفته اند
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: مسئول فنی همه کارخانهها بر کیفیت تولید نهایی محصولات نظارت دارند، این افراد میتوانند به عنوان ضابط و رابطه دستگاه دولتی و قضایی عمل کنند، اما متاسفانه تمام مسئولان فنی حقوق خود را از کارفرمایان دریافت میکنند و به نوعی وام دار آنها میشوند در نتیجه قاطعیت خود را در اجرای قانون از دست میدهد. هر چند که ناظران سازمان غذا و دارو نیز باید به وظایف نظارتی خودشان عمل میکردند.
عملکرد ضعیف سازمان ملی استاندار در حوزه نظارت
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سازمان استاندار هم در این زمینه عملکرد خوبی نداشته است، برای نظارت دقیق باید محصولات مواد غذایی را به صورت رندوم از بازار جمع آوری و کیفیت محصولات را در آزمایشگاههای مرجع خودش بررسی کنند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: متاسفانه در حوزه نظارت بر محصولات سلامت محور و محصولات غذایی بسیار ضعیف عمل کرده ایم.
استفاده از محصولات تراریخته در مواد خوراکی تخلف آشکار است
بی خطری محصولات تراریخته در هیج جای دنیا اثبات نشده است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بی خطری محصولات تراریخته در هیج جای دنیا اثبات نشده است. بنابر گزارشاتی ذرت و سویاهایی که به منظور خوراک دام و طیور وارد کشور میشوند تراریخته بوده و انسان مصرف کننده دوم آن محسوب میشود، که بسیاری از خطرات احتمالی مصرف محصولات تراخته را کاهش میدهد.
سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی بر تولید و واردات محصولات تراریخته نظارت کنند
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: آسیب رسان بودن محصولات تراریخته نیازمند یک مطالعه دراز مدت است و باید اثراتش در نسلهای مختلف بررسی شود به همین منظور احتیاط در مصرف آنها ضروری است، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت جهاد کشارزی باید نظارت جدیتری بر تولید و واردات محصولات تراریخته داشته باشند.
در بازار جهانی محصولات تغییر یافتهی ژنتیکی بهدلیل ریسکهای فراوان، بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از محصولات سالم و طلبیعی است. این فاصلهی قیمت، موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودآورترین روش سوداگری در کشاورزی باشد. اندیشمندان و نخبگان دلسوز کشور، بارها در مورد سود سرشار سوداگری محصولات تراریخت و احتمال بروز تخلف در حوزه غذای مردم هشدار داده اند.
توقف تولید در انتظار دو برند تولید پفک /مردم باید بدانند چه چیزی مصرف میکنند
وی در رابطه با استفاده دو کارخانه از محصولات تراریخته در تولید پفک گفت: استفاده از محصولات تراریخته در مواد غذایی مشکلات بسیار زیادی را برای جامعه و مردم ایجاد خواهد کرد، سرطان گوارش یکی از بیماریهای شایع در مصرف محصولات تراریخته است.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی افزود: کارخانهها باید به صورت مرتب تحت نظارت و کنترل وزارت بهداشت و درمان قرار بگیرند، همچنین باید سازمان تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه نیز وارد عمل شوند تا محصولات خطرناک در اختیار مردم قرار نگیرد.
منبع: خانه ملت