تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷

توقف تولید در انتظار دو برند تولید پفک

استفاده از ذرت های وارداتی تراریختی با استاندار‌های خوراک دام در تولید پفک بدترین اتفاقی است که در زمینه تجارت محصولات تراریخته رخ می‌دهد چرا که بازار هدف آن‌ها کودکان و خردسالان هستند.
اقتصاد24 - اخیراً به نقل از جهاد کشاورزی اعلام شده است که دو تولیدکننده‌ی متخلف پفک، از ذرت های وارداتی تراریختی برای تهیه‌ محصولاتشان استفاده می‌کنند، که با استانداردهای خوراک دام وارد کشور شده است. این بدترین اتفاقی است که در زمینه تجارت و استفاده از محصولات تراریخته ممکن است رخ دهد. یعنی برای دسترسی به سود سرشار، با دور زدن مراکز نظارتی، از مواد اولیه‌ی پرریسک دامی در تهیه‌ محصولاتی استفاده شود که بازار هدف آن، کودکان و خردسالان هستند.

تولیدکننده مواد غذایی حق استفاده از محصولات تراریخته را ندارند


محمد حسین قربانی در رابطه با تولید پفک با ذرت های وارداتی تراریختی بااستاندارد خوراک دام توسط دو برند معروف کشور گفت: نفس این  کار خلاف قانون بوده و تولید کننده مواد غذایی به هیچ عنوان حق استفاده از محصولات تراریخته و خوراک دامی را ندارند و باید با آنها به شدت برخورد شود. پفک محصولی است که کودکان و نوجوانان زیر 15 سال بیشترین مصرف کننده آن  محسوب می‌شوند، بی تردید استفاده از مواد اولیه غیرمجاز سلامت گروه‌های هدف را به خطر می‌اندازد.


آیا مسئولان فنی کارخانه‌ها  تحت تاثیر پرداختی‌های کارفرمایان قرار گرفته اند 


این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: مسئول فنی همه کارخانه‌ها بر کیفیت تولید نهایی محصولات نظارت دارند، این افراد می‌توانند به عنوان ضابط و رابطه دستگاه دولتی و قضایی عمل کنند، اما متاسفانه تمام مسئولان فنی حقوق خود را از کارفرمایان دریافت  می‌کنند و به نوعی وام دار آنها می‌شوند در نتیجه قاطعیت خود را در اجرای قانون از دست می‌دهد. هر چند که ناظران سازمان غذا و دارو نیز باید به وظایف نظارتی خودشان عمل می‌کردند.


عملکرد ضعیف سازمان ملی استاندار در حوزه نظارت


نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سازمان استاندار هم در این زمینه عملکرد خوبی نداشته است، برای نظارت دقیق باید محصولات مواد غذایی را به صورت رندوم از بازار جمع آوری و کیفیت محصولات را در آزمایشگاه‌های مرجع خودش بررسی کنند.


عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: متاسفانه در حوزه نظارت بر محصولات سلامت محور و محصولات غذایی بسیار ضعیف عمل کرده ایم.


استفاده از محصولات تراریخته در مواد خوراکی تخلف آشکار است


علی ابراهیمی نیز در این رابطه گفت: گزارشی در این رابطه به کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس ارائه نشده است اما به صورت کلی استفاده مستقیم از محصولات تراریخته برای انسان  بسیار خطرناک بوده و یک تخلف آشکار محسوب می‌شود.

نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: محصولات تراریخته از طریق دستکاری ژنتیکی به دست ‌می‌آیند و با محصولات اصلاح نژادی و ژن برتر متفاوت است. زمانی که به دنبال ژن برتر هستیم ژنی با تولید بالاتر و شاخصه مناسبتر را انتخاب می‌کنید اما طبیعت محصولات را دست‌کاری نمی‌کنیم. مصرف محصولات ژن برتر خطری برای انسان ندارد. اما زمانی که دستکاری ژنتیکی انجام شود بی تردید اثرات مخربی بر سلامتی انسان می‌گذارد.

بی خطری محصولات تراریخته در هیج جای دنیا اثبات نشده است


عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بی خطری محصولات تراریخته در هیج جای دنیا اثبات نشده است. بنابر گزارشاتی ذرت و سویا‌هایی که به منظور خوراک دام و طیور وارد کشور می‌شوند تراریخته بوده و انسان مصرف کننده دوم آن  محسوب می‌شود، که بسیاری از خطرات احتمالی مصرف محصولات تراخته را کاهش می‌دهد.


 سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی بر تولید و واردات محصولات تراریخته نظارت کنند


در بازار جهانی محصولات تغییر یافته‌ی ژنتیکی به‌دلیل ریسکهای فراوان، بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از محصولات سالم و طلبیعی است. این فاصله‌ی قیمت، موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودآورترین روش سوداگری در کشاورزی باشد. اندیشمندان و نخبگان دلسوز کشور، بارها در مورد سود سرشار سوداگری محصولات تراریخت و احتمال بروز تخلف در حوزه‌ غذای مردم هشدار داده اند

در بازار جهانی محصولات تغییر یافته‌ی ژنتیکی به‌دلیل ریسکهای فراوان، بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از محصولات سالم و طلبیعی است. این فاصله‌ی قیمت، موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودآورترین روش سوداگری در کشاورزی باشد. اندیشمندان و نخبگان دلسوز کشور، بارها در مورد سود سرشار سوداگری محصولات تراریخت و احتمال بروز تخلف در حوزه‌ غذای مردم هشدار داده اند.

 عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: آسیب رسان بودن محصولات تراریخته نیازمند یک مطالعه دراز مدت است و باید اثراتش در نسل‌های مختلف بررسی شود به همین منظور احتیاط در مصرف آن‌ها ضروری است، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت جهاد کشارزی باید نظارت جدی‌تری بر تولید و واردات محصولات تراریخته داشته باشند.


در بازار جهانی محصولات تغییر یافته‌ی ژنتیکی به‌دلیل ریسکهای فراوان، بین 30 تا 40 درصد ارزانتر از محصولات سالم و طلبیعی است. این فاصله‌ی قیمت، موجب شده تجارت این محصولات، یکی از سودآورترین روش سوداگری در کشاورزی باشد. اندیشمندان و نخبگان دلسوز کشور، بارها در مورد سود سرشار سوداگری محصولات تراریخت و احتمال بروز تخلف در حوزه‌ غذای مردم هشدار داده اند.


توقف تولید در انتظار دو برند تولید پفک /مردم باید بدانند چه چیزی مصرف می‌کنند


جهانبخش کیانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز در واکنش ماجرای استفاده دو برند تولید پفک از ذرت تراریخته وارداتی، می‌گوید: تخلف دو شرکت غذایی در استفاده از ذرت دامی محرز است، همچنین مسئول فنی و مدیرعامل این شرکت ها متخلف شناخته شده و پرونده آنها مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه خط تولید این دو شرکت فعلا متوقف شده است، افزود: پرونده تخلف این شرکت در کمیسیون مربوطه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اگر نیاز باشد، به مراجع قضائی ارسال می شود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: موضوع صرفا خطرناک‌بودن یک خوراکی نیست، مهم این است که مصرف‌کننده باید بداند چه چیزی می‌خورد، اگر به او بگوییم این محصول با مواد اولیه خوراک دام تهیه شده، باز هم اقدام به خرید و خوردن آن می‌کند؟ موضوع اول سلامتی مردم و خطرناک نبودن مواد اولیه‌ای است که در تولید خوراکی‌ها استفاده می‌شود، اما ما به همین هم بسنده نمی‌کنیم، مخصوصا در مورد خوراکی‌هایی که مخاطب اصلی آنها کودکان هستند.

تامین امنیت غذایی جامعه دغدغه اصلی همه مسئولان کشور باشد

یعقوب شیویاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای نیز در این رابطه گفت: امنیت و سلامت غذایی در جامعه بسیار مهم بوده و اگر نتوانیم به خوبی در جامعه ایجاد کنیم با مشکلات مختلفی رو برو خواهیم شد، متاسفانه برخی از محصولات تراریخته بدون مجوز قانونی و به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و در صنایع قضایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

محصولات تراریخته از عوامل اصلی شیوع سرطان گوارش

وی در رابطه با استفاده دو کارخانه از محصولات تراریخته در تولید پفک گفت: استفاده از محصولات تراریخته در مواد غذایی مشکلات بسیار زیادی را برای جامعه و مردم ایجاد خواهد کرد، سرطان گوارش یکی از بیماری‌های شایع در مصرف محصولات تراریخته است.


نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی افزود: کارخانه‌ها باید به صورت مرتب تحت نظارت و کنترل وزارت بهداشت و درمان قرار بگیرند، همچنین باید سازمان تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه نیز وارد عمل شوند تا محصولات خطرناک در اختیار مردم قرار نگیرد.


منبع: خانه ملت

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رشد ۳۴ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران طی فقط دو ماه

قیمت گوسفند و گوساله تغییر کرد

سطح گردش معاملات بورسی چنگی به دل نمی‌زند

عکس/ تغییر عجیب چهره همسر اول جومونگ در ۴۳ سالگی

ماجرای برخورد مرگبار قطار با نوجوان قائمشهری چه بود؟

با بودجه ۱.۵ تا ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ + جدول قیمت‌ها

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو

فیلم/ ۶۰ درصد ایرانیان تمایل به مهاجرت دارند

فیلم/ چمران: فاکتور پوستر‌های زاکانی را دیدم ولی رسمی نبود

معادن در ایران؛ بهشت کارفرمایان، جهنم اهالی و کارگران / بازخوانی پرونده حوادث کارگری در ایران

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

شرط عربستان برای تعامل با آمریکای ترامپ

تاثیر اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی بر معیشت بازنشستگان

انتقاد تند روزنامه اصلاح طلب از عارف

ابهام در سخنان علی لاریجانی؛ زمان مذاکرات رسیده است؟

هیهات تخلفات بودجه ‏ای دولت سیزدهم؛ کسری بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به رقم یک‏ هزار هزار میلیارد تومان رسید

آیین‌نامه جدید واردات خودرو برقی با تاریخ مصرف چهارماهه

نظر متفاوت دو عضو جبهه پایداری درباره کلینیک ترک بی حجابی

جزئیات دستور همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

روشنایی به شرط مازوت سوزی

۹ ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

تعیین زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱

قیمت دلار در انتظار اخبار آتش‌بس و توافق

مرگ سالانه ۷ میلیون نفر به‌دلیل آلودگی هوا در کشور ۷۲ ملت

فیلم/ رونمایی از گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ

ضد و نقیض گویی درباره اجرای قانون حجاب؛ تعلیق ابلاغ قانون عفاف تا نیمه آذر به روایت معاون حقوقی دولت

صعود سخت در انتظار استقلال و پرسپولیس

دستگیری قاتل سریالی زنان با قرص برنج در مشهد

دلار آمریکا ضعیف شد

مشکل صنعت خودرو سازی ایران چیست؟

علت توقف کاهش قیمت دلار در کانال ۶۸ هزار تومان چه بود؟

زخم بالکان بر گونه کیانوش رستمی

آغاز واریز علی الحساب ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان

بازار طلا و سکه در سردرگمی