تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۱ دی ۱۴۰۳

خطرات هولناک رژیم‌های غذایی اینستاگرامی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تأثیر مصرف مداوم فست‌فود‌ها بر سلامت بدن هشدار داد و مطرح کرد: مصرف مداوم این فست‌فود‌ها می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های متعددی شود.

خطرات هولناک رژیم‌های غذایی اینستاگرامی

اقتصاد۲۴-احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تغییر عادت‌های غذایی مردم از غذا‌های سنتی به سمت فست‌فود‌ها در پی زندگی شهرنشینی، گفت: فست‌فود‌ها به دلیل داشتن چربی بسیار زیاد، فیبر بسیار پایین و استفاده از روغن‌هایی که متأسفانه گاهی چند بار در تهیه غذا‌ها به کار می‌روند، برای سلامت بسیار خطرناک هستند. این نوع غذا‌ها خطر ابتلا به چاقی را که مادر تمام بیماری‌هاست، افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: همچنین احتمال بروز بیماری‌های قلبی، سکته‌ها و سرطان‌ها نیز به دلیل استفاده از روغن‌های مایع که تحت حرارت بالا قرار می‌گیرند و مواد رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند، بیشتر می‌شود. وجود این مواد مضر در فست‌فودها، سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید می‌کند و خواستار توجه بیشتر مردم به انتخاب غذا‌های سالم و پرهیز از مصرف این نوع مواد غذایی شد.

خطرات مصرف روغن و پنیر در فست‌فود‌ها

اسماعیل‌زاده درخصوص اثرات منفی مصرف روغن و پنیر‌های مورد استفاده در فست‌فود‌ها اظهار داشت: مصرف روغن زیاد و پنیر‌های صنعتی در فست‌فود‌ها اثرات جدی بر سلامت دارد. روغن زیاد کالری بسیار بالایی دارد، به طوری که هر گرم آن مقدار زیادی کالری به بدن منتقل می‌کند. همچنین پنیر‌هایی که در صنعت فست‌فود استفاده می‌شوند، به دلیل داشتن اسید‌های چرب اشباع فراوان، می‌توانند باعث افزایش سطح کلسترول خون شوند و خطر ابتلا به بیماری‌ها و سکته‌های قلبی را افزایش دهند.

وی افزود: روغن‌هایی که در تهیه فست‌فود استفاده می‌شوند معمولاًچندین بار حرارت دیده‌اند. فرآیند سرخ کردن عمیق و نوع بافت غذا‌های فست‌فود باعث می‌شود این غذا‌ها مقدار زیادی روغن را در خود جذب کنند. این مسئله موجب می‌شود کالری زیادی در این غذا‌ها نهفته باشد. علاوه بر این، افزودنی‌ها، رنگ‌ها و مقدار زیادی نمک که در تهیه این غذا‌ها به کار می‌رود، خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سکته، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر این غذا‌ها بر چاقی بیان کرد: این غذا‌ها خود باعث چاقی می‌شوند و به دنبال آن، خطر ابتلا به سایر بیماری‌های غیر واگیر نیز در افراد افزایش می‌یابد.

مضرات مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی

این مسئول درباره پیامد‌های منفی مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی هشدار داد و اظهار داشت: مصرف این غذا‌ها در این دوران می‌تواند اثرات زیان‌باری برای سلامت نوجوانان داشته باشد و یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی محسوب می‌شود. از مشکلات جدی در کشور، افزایش میزان اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی است که متأسفانه باعث بروز بلوغ زودرس می‌شود. این موضوع به نوبه خود می‌تواند رشد قدی کودکان را دچار اختلال کند. یکی از دلایل اصلی این مشکل، روی آوردن نوجوانان به مصرف غذا‌های فست‌فود و کم‌تحرکی است که در این گروه سنی بسیار رایج شده است.


بیشتر بخوانید:بدترین اشتباهات در برنامه کاهش وزن


وی افزود: مصرف فست‌فود نه تنها موجب افزایش وزن و چاقی می‌شود، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن در سال‌های آینده را برای نوجوانان به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف این نوع غذا‌ها باعث می‌شود نوجوانان از دریافت مواد مغذی ضروری که برای رشد و تکامل آنها لازم است، غافل شوند. فست‌فود‌ها آنها را سیر می‌کنند و دیگر به سراغ مواد غذایی سالم و مغذی، مانند غذا‌های حاوی کلسیم، ویتامین D، املاح و پروتئین‌های کافی، نمی‌روند.

اسماعیل‌زاده همچنین به نقش مخرب نوشابه‌ها در کنار مصرف فست‌فود اشاره کرد و گفت: بسیاری از نوجوانان در کنار این غذا‌ها نوشابه مصرف می‌کنند که این نوشیدنی‌ها به دلیل داشتن قند‌های ساده بسیار زیاد، چاقی را تشدید می‌کنند. علاوه بر این، نوشابه‌ها ادرار را اسیدی کرده و باعث دفع املاح، به‌ویژه کلسیم، می‌شوند که همین امر به رشد قدی نوجوانان آسیب جدی وارد می‌کند. مصرف فست‌فود‌ها و نوشابه‌ها در دوران نوجوانی نه تنها مانعی برای رشد مناسب و سلامت کودکان ایجاد می‌کند، بلکه پیامد‌های جبران‌ناپذیری برای آینده آنها خواهد داشت.

خطرات مصرف مداوم فست‌فود‌ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تأثیر مصرف مداوم فست‌فود‌ها بر سلامت بدن هشدار داد و مطرح کرد: مصرف مداوم این فست‌فود‌ها می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های متعددی شود. توصیه ما این است که افراد مصرف فست‌فود را به حداقل ممکن برسانند؛ یعنی کمتر از یک بار در ماه. به عنوان مثال، هر ۴۵ تا ۶۰ روز یک بار مصرف فست‌فود مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما زمانی مشکل بروز می‌کند که افراد هفته‌ای دو تا سه بار از این غذا‌ها استفاده کنند. مصرف مداوم فست‌فودها، به ویژه در سنین نوجوانی، خطر بلوغ زودرس را افزایش می‌دهد و همچنین می‌تواند منجر به اضافه‌وزن، چاقی، کوتاهی قد و حتی خطر ابتلا به سرطان، به خصوص سرطان‌های گوارشی، در سال‌های آینده شود. بنابراین، نوجوانانی که به مصرف این غذا‌ها روی می‌آورند، باید تلاش کنند تا مصرف آنها را کاهش دهند. در صورتی که افراد فست‌فود مصرف می‌کنند، بهتر است از انواع سالم‌تر مانند غذا‌های گریل شده استفاده کنند و از انواعی که در روغن غوطه‌ور شده و سرخ می‌شوند، پرهیز کنند.

به تبلیغات غذایی بلاگر‌ها در فضای مجازی اعتماد نکنید

وی با تأکید بر اهمیت دریافت اطلاعات صحیح در زمینه تغذیه و سلامت، گفت: مطالبی که در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند، عمدتاً با هدف تجاری‌سازی و دستیابی به سود مالی منتشر می‌شوند و بسیاری از آنها فاقد مبنای علمی هستند. از مردم عزیز درخواست می‌کنم که تمامی اطلاعات مربوط به تغذیه صحیح، مصرف مکمل‌ها یا دارو‌ها را تنها از منابع علمی معتبر مانند وزارت بهداشت دریافت کنند و به تبلیغاتی که توسط بلاگر‌ها در فضای مجازی منتشر می‌شود، اعتماد نکنند.

اسماعیل‌زاده با اشاره به مضرات برخی از این تبلیغات، افزود: بار‌ها دیده شده که دارو‌ها و مکمل‌هایی که توسط بلاگر‌ها تبلیغ می‌شوند، حاوی مواد ناسالم و حتی مواد اعتیادآور هستند. همچنین، غذا‌هایی که این افراد تبلیغ می‌کنند، گاهی از نظر تغذیه سالم نیستند و برای سلامت انسان بسیار زیان‌آورند. یکی از دسته‌های غذایی مضر که در این تبلیغات به چشم می‌خورد، فست‌فود‌ها هستند. 


بیشتر بخوانید:مواد غذایی سرشار از مایعات


این غذا‌ها به دلیل استفاده زیاد از روغن خوشمزه به نظر می‌رسند، اما باید به هزینه‌ای که برای این خوشمزگی پرداخت می‌شود، توجه کرد. مصرف مداوم فست‌فود‌ها به سلامت بدن لطمه می‌زند و بهتر است برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب به بدن، میزان مصرف این نوع غذا‌ها را کاهش دهیم.

بلاگر‌ها کارشناس تغذیه نیستند و تبلیغات آنها مورد تأیید ما نیست

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ مواد غذایی می‌پردازند سواد تغذیه‌ای دارند یا خیر، اظهار داشت: افرادی که بلاگر هستند و حالا یا فود بلاگر هستند یا غذای متعددی را تبلیغ می‌کنند، اینها مطمئناً کارشناس تغذیه نیستند. کارشناس تغذیه نمی‌تواند غذا‌های ناسالم را برای مردم ترویج کند؛ بنابراین این افراد در حقیقت مردم عادی هستند که حالا از شهرتشان استفاده می‌کنند تا هم دیده شوند و هم به خاطر بحث‌های پشت پرده و قرارداد‌هایی که با این شرکت‌ها می‌بندند، غذا‌های آنها را تبلیغ می‌کنند. این افراد با استفاده از شهرت خود، بیشتر در جهت دستیابی به منابع مالی و ایجاد فروش بیشتر برای دارندگان آن کالا‌ها فعالیت می‌کنند. لزوماً کالا‌هایی که این افراد تبلیغ می‌کنند و حرف‌هایی که می‌زنند بر اساس شواهد علمی نیست. این افراد اغلب آدم‌های علمی نیستند و تبلیغاتشان مورد تأیید وزارت بهداشت هم نیست.

هشدار مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره رژیم‌های غذایی نادرست

اسماعیل زاده درباره انتخاب رژیم‌های غذایی مناسب هشدار داد و تأکید کرد: نمی‌توان به هر رژیم غذایی اعتماد کرد. در فضای مجازی، تبلیغات گسترده‌ای درباره رژیم‌های غذایی مختلف، از جمله رژیم‌های چاقی و لاغری، انجام می‌شود که بسیاری از آنها برای سلامت آسیب‌زا هستند. رژیم‌هایی مانند رژیم‌های پر پروتئین، کتوژنیک و فستینگ از جمله رژیم‌هایی هستند که ما آنها را برای سلامت توصیه نمی‌کنیم. افراد باید با توجه به شرایط بیماری خود، مانند اضافه وزن، لاغری، دیابت یا بیماری‌های کلیوی، برای گرفتن رژیم غذایی مناسب به کارشناسان و متخصصان تغذیه مراجعه کنند. خوشبختانه امروز تعداد متخصصان تغذیه در کشور کم نیست و افراد می‌توانند تحت نظر آنها رژیم سالم دریافت کنند.

وی اظهار کرد: افرادی که در حوزه تغذیه تحصیل نکرده‌اند، اگر رژیم غذایی تجویز کنند، حتی اگر منجر به کاهش وزن شود، عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامت فرد وارد می‌کنند. وزن کاهش‌یافته از طریق رژیم‌های نادرست معمولاً پایدار نیست و پس از مدتی بازمی‌گردد، در حالی که این روند می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت افراد وارد کند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خسرو پرویز ساسانی پادشاه شکوه و افول ساسانی که بود؟

عکس/ مراقب کلاهبرداری دلاری در مترو باشید

فیلم/ بازسازی تصویر معروف پهلوان تختی و مادرش

حسابدار شخصی برای کاربران پیام‌رسان بله

بحران آب چالش لایحه هفتم؛ انتقاد از کاستی‌های برنامه توسعه آب کشور و بحران‌های آبی

تمدید «طرح فروش محصولات جدید ایران‌خودرو»

فیلم/ ادعای خنده دار نوه معاویه درباره قم و کربلا

کلیسای وانک اصفهان در آستانه سال نو میلادی

مهر تایید بر اعتبار مدل مدیریت عملکرد و توسعه قابلیت‌های سازمانی (PCSR) گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آلودگی هوا به وضعیت خطرناک رسید

عکس/ شترِ کارمند ادارۀ پست مظفرالدین شاه ۱۲۷ سال پیش

تاکید مدیرعامل سازمان برای ارتقاء سطح خدمات فرودگاهی به عنوان دروازه ورود گردشگران به کیش

جنایت مرگبار فامیلی شب یلدای را به خون کشید + عکس

یک خبر خوب برای استقلالی‌ ها

عکس/ تغییر ناگهانی لیلا حاتمی در ۵۲ سالگی

اسعد حسن شیبانی کیست؟ دیپلمات برجسته سوری که وزیر خارجه شد

عرضه سنگین دلار، تتر و‌ درهم

فیلم/ حادثه وحشتناک در پی سقوط بار خودروی وانت در اصفهان

عکس/ آسیاب‌های آبی شوشتر بازمانده از دوران ساسانیان و ۲۰۰۰ سال پیش

عکس/ نامه ۱۰۰ نماینده مجلس به دولت برای کنترل تورم ارزی

اعلام برندگان قرعه‌کشی یلدایی بیمه نوین

قیمت دام زنده امروز ۲ دی ۱۴۰۳ + جدول

فروش ۲۰ هزار میلیارد تومانی بیمه کوثر

رشد ۷۱ درصدی وصول مطالبات در ۸ ماهه سال جاری

دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد

تصاویر آخرالزمانی از پایتخت یمن بعد از حمله آمریکایی‌ها

فیلم/ کنایه تند امیرحسین ثابتی نماینده جبهه پایداری به گریه پزشکیان

گزارش بورس امروز یکشنبه ۲ دی ماه ۱۴۰۳

فیلم/ تصاویر حیرت انگیز از اسب‌های وحشی در برف سوادکوه

آغاز اعتراضات علیه جولانی در سوریه

فیلم/ رهبری: اگر روزی بخواهیم اقدامی کنیم احتیاج به نیروی نیابتی نداریم

فیلم/ مشاهده ۴ قلاده پلنگ ایرانی در طبیعت برفی صیدوا

جشنواره نرگس زار خفر در استان فارس

عکس/ هدیه یلدایی الناز شاکردوست از طرفدارانش

قیمت گوشت قرمز امروز ۲ دی ۱۴۰۳ + جدول

یحیی گل‌محمدی جانشین گاریدو در پرسپولیس می‌شود؟

فیلم/ پزشکیان: زمان دانشجویی ما بحث حجاب و بی حجاب نبود

هوا در ایران سردتر می‌شود

فیلم/ رهبری: مهم‌ترین کار حضرت زهرا (س) تبیین بود

عکس / کنایه ربیعی به پایدارچی‌ها درباره استعفای رئیس جمهور

عکس/ تغییر شوکه کننده فرح دیبا سریال معمای شاه در ۴۷ سالگی

عکس/ تجمع نیروهای شهربان مقابل شورا

عکس/ چهره جذاب دختر مایکل جکسون از ۲ تا ۲۶ سالگی

عکس / تغییرات جولانی از عضویت داعش تا عضویت در کتابخانه دمشق

جلسه درویش با گاریدو برای قطع همکاری!

کا گ ب در اقتصاد پیش و پس از شوروی چه نقشی داشت؟/ پوتین بعد از فروپاشی شوروی برای چه کسی کار می‌کرد؟/ اعضای اسرارآمیزترین سرویس اطلاعاتی جهان چگونه به تاجر تبدیل شدند؟

فیلم/ گریه‌های مادر رییسی بخاطر تنها ماندنش بعد از یکسال

قطعی برق فقط یکی از صد‌ها مشکل تولید

يک زن عضو دولت جديد سوريه شد

گرانی بنزین در راه است؟ + سند