عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛
حقوق های نجومی هنوز هم وجود دارد/ افشاگر را باید تشویق کرد نه مواخذه
زهرا سعیدی گفت: هر عملی که به اعتماد مردم ضربه وارد کند بزرگترین خیانت به کشور است و همه تلاشها باید در جهت شفافسازی امور باشد زیرا قانون ششم توسعه بهطور کامل چارچوبها را در خصوص حقوق و مزایا مشخص کرده و بیشتر از آن نباید به فردی پرداخت شود.
اقتصاد24- مسئله حقوق های نجومی گویی تمامی ندارد و هر بار بخشی از آن کشف و افشا می شود هرچند که افشاگران نیز از مامن و پشتوانه خوبی برای افشای اطلاعات کسب کرده خود ندارند. حقوق های نجومی به قدری حساسیت برانگیز شده که حتی روحانی نیز دو دستور برای انتشار حقوق مدیران دولت صادر کرده است اما آیا این مسئله حل خواهد شد یا برای پرداخت حقوق های بالا از سوی دستگاه های دولتی بهانه تراشی خواهد شد و استدلال های مضحک مطرح خواهد شد.
این حقوق های نجومی در حالی است که دولت گاهش اوقات در پرداخت حقوق بازنشستگان خود با مشکل مواجه می شود. هرچند که بارها نیز مسئله افزایش حقوق بازنشستگان مطرح شده اما به نتایج مثبتی ختم نشده است.
افزایش حقوق بازنشستگان از موضوعاتی بود که در فصل بودجه جنجال برانگیز شد به نحویکه نمایندگان مجلس خواستار افزایش حقوق بازنشستگان بودند ولی دولت و بهویژه رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که با کمبود منبع مواجه هستیم. این در حالی است که طی روزهای گذشته لیستی از حقوق مدیران صندوق بازنشستگی کشور منتشر شد که اغلب حقوقشان مابین 10 تا 50 میلیون تومان است.
زهرا سعیدیمبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصاد24 گفت: اخیراً فرآیندهای خوبی در زمینه شفافسازی در کشور در حال انجام است و رسانهها نیز در این زمینه فعال و مطالبهگر شدهاند و بایستی مطالبات خود را در خصوص شفافسازی بهگونهای مطرح کنند که هر حرفی که از صحت و سقم آن باخبر نیستند، منتشر نشود.
وی با بیان اینکه حقوقهای نجومی مدیران پذیرفتنی نیست، افزود: در حالی که میبینیم برخی بازنشستهها مدتهاست به دلایل مختلف، حقوق خود را دریافت نکردند، از طرفی اخباری منتشر میشود که مدیران صندوق بازنشستگی حقوقهای بالای 10 میلیون تومان دریافت میکنند که این روند موجب تکدر خاطر بازنشستگان میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: لازمه شفافیت، ایجاد سامانه شفافسازی حقوق مدیران است که نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه آن را تصویب کردند که در این صورت مردم میتوانند بهراحتی از حقوق مدیران مطلع شوند و باید همه اطلاعات را در اختیار مردم قرار داد و پنهانکاری را کنار گذاشت زیرا تعلل در راهاندازی این سامانه بیمعناست.
وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ما، اعتماد مردم است و آنچه که در شرایط فعلی باید به آن توجه کرد، تقویت این اعتماد است، تصریح کرد: حتی اگر مدیران میانی در این موضوع دخیل باشند باید بهطور جدی و به مانند مدیران ارشد و نجومیبگیر با آنها برخورد شود تا این موضوع گوشزدی برای سایر ارگانها باشد. افشا شدن حقوق مدیران صندوق بازنشستگی بدین معنا نیست که فقط در این سازمان چنین اتفاقی افتاده مسلماً جاهای دیگری هم هست که تاکنون افشا نشده و باید از کسانی که این موضوعات را پیگیری و منتشر میکنند تشکر کرد نه اینکه آنها را مورد مواخذه قرار داد.
سعیدی گفت: زیرساختها باید بهنحوی اصلاح شود که تا چند ماه دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم و دولت بایستی تصمیم جدی بگیرد و نیاز است که شخص رییسجمهور وارد عمل شود تا حداقلها و حداکثرهای حقوقی را تعیین و مدیریت کند تا در صورت تکرار این روال، برخورد و حتی انفصال از خدمت به معنای واقعی اتفاق بیفتد.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هر عملی که به اعتماد مردم ضربه وارد کند بزرگترین خیانت به کشور است و همه تلاشها باید در جهت شفافسازی امور باشد زیرا قانون ششم توسعه بهطور کامل چارچوبها را در خصوص حقوق و مزایا مشخص کرده و بیشتر از آن نباید به فردی پرداخت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه مدیر یا مسئولی دلیلی مثل اضافه کار، حق ماموریت و دلایل دیگری برای بالا بودن حقوق خود داشت باید به مردم اعلام شود که آن مدیر به دلیل فلان خدمت که داشته این مبلغ حقوق را دریافت کرده که انشاالله در آینده شاهد حرف و حدیثی نباشیم.
متاسفانه تمام دولت ها در تمام ادوار به نفع ثروتمندان جبهه میگیرند حال چه ثروتمند دولتی از جمله نجومی بگیران و چه ثروتمندان بخش خصولتی و یا حتی خصوصی نوبخت هم خود یکی از آن دسته نجومی بگیران است وگرنه ایشون اگر جرات دارند در این گرانی کمر شکن مخصوصا مسکن یک ماه فقط وفقط یک ماه با حقوق بازنشسته ای که سنوات قدیم است و با تمام مزایا به 3 میلیون تومان هم نمیرسد بلکه پایین تر زنده بماند نه با حقوق حداقل 50 میلیونی خود برای چند میلیون نفر شرمنده خانواده تصمیم کبری بگیرد.