رییس جمهور آمریکا هشدار داد اگر مذاکرات تجاری طولانی شود، در دوره دوم ریاست جمهوری خود نسبت به چین برخورد شدیدتری خواهد داشت.
اقتصاد24- ترامپ هشدار داد اگر مذاکرات تجاری طولانی شود، در دوره دوم ریاست جمهوری خود نسبت به چین برخورد شدیدتری خواهد داشت. دو اقتصاد بزرگ چین اوایل هفته جاری دور جدیدی از تعرفهها را علیه صادرات یکدیگر وضع کردند که بازارهای مالی را ملتهب ساخت و شبح رکود اقتصاد جهانی را دوباره زنده کرد. مذاکره کنندگان آمریکا و چین قرار است ماه میلادی جاری دیدار کنند اما هنوز تاریخی معین نشده است.
بازار سهام آمریکا روز سه شنبه پس از آماری که نشان داد فعالیت کارخانهای در این کشور در اوت برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ رشد منفی داشته است، سقوط کرد. بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا نیز به پایینترین حد از ژوییه سال ۲۰۱۶ رسید.
شاخص فعالیت کارخانهای موسسه مدیریت عرضه (ISM) در اوت به ۴۹.۱ واحد در مقایسه با ۵۱.۲ واحد در ژوییه کاهش پیدا کرد. قرائت پایین ۵۰ واحد به منزله رشد منفی بخش تولید است. بخش تولید آمریکا حدود ۱۲ درصد از اقتصاد این کشور را تشکیل میدهد.
ترامپ این آمار منفی را نادیده گرفت و در پیامی در توییتر اعلام کرد که آمریکا در مذاکراتش با چین به خوبی عمل کرده است و روی ضرری که تعرفه های آمریکا به اقتصاد چین وارد میکند مانور داد.
وی به چین هشدار داد اگر اختلافات تجاری دو طرف حل نشود و وی در نوامبر سال ۲۰۲۰ برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، چین شرایط دشوارتری را سپری خواهد کرد. با این حال ترامپ به جزییات مربوط به مذاکرات و نقشهای که در سر دارد اشارهای نکرد.
توماس داناهو، مدیرعامل اتاق بازرگانی آمریکا به شبکه سی ان بی سی گفت که شرکتها و کارکنان آمریکایی ضرر تعرفههای آمریکا را متحمل میشوند و البته اقتصاد چین نیز آسیب دیده است. وی از ترامپ خواستار تعرفههای جدید را که به اجرا درآمدند به تعویق بیاندازد تا دو طرف فرصت برای رسیدن به توافق داشته باشند.
وی گفت: تصویب توافق تجاری آمریکا-مکزیک-کانادا ممکن است به رونق اقتصاد آمریکا کمک کند و بازارهای مالی را مطمئن میسازد.
ترامپ که جمهوریخواه است مکررا اظهار کرده که معتقد است پکن تلاش میکند مذاکرات تجاری را کش دهد تا یک رییس جمهور دموکرات در انتخابات سال ۲۰۲۰ آمریکا برنده شود و این کشور شرایط بهتری در توافق داشته باشد.
بر اساس گزارش رویترز، واشنگتن از روز یکشنبه وضع تعرفه ۱۵ درصدی روی مجموعهای از کالاهای چینی را آغاز کرد و همزمان چین واردات نفت خام آمریکا را هدف تعرفه قرار داد.
چین به تازگی علیه تعرفههای آمریکا روی کالاهای چینی به سازمان جهانی تجارت شکایت برده که سومین شکایت علیه تعرفههای آمریکا روی واردات کالاهای چینی بوده است.