عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با اقتصاد۲۴ بررسی کرد؛
رونق تولید چگونه رقم خواهد خورد؟
حسننژاد گفت: شرایط کنونی کشور به لحاظ اقتصادی بحرانی است و دقت در تصمیمات بیش از پیش احساس میشود و میبینیم که منابع ارزی و ورود و خروج سرمایههای کشور تحت تحریم و کنترل است. حال باید هوشیار باشیم که سلامت و تامین نیازهای اساسی مردم به مراتب واجبتر از تجملگرایی و واردات ماشینهای لوکس است.
محمد آیتی، اقتصاد24- بیش از هشت ماه از شعار «رونق تولید» میگذرد و تحریمهای همهجانبه اقتصادی آمریکا و همپیمانانش علیه ایران بر ضرورت اجرایی کردن این شعار افزوده است.
اما در این بین، یک سوال بیش از همه فکر همگان را به خود معطوف کرده است؛ اینکه رونق تولید به چه قیمتی باید بهوقوع بپیوندد و اصلاً رونق تولید در گرو افزایش تعرفه واردات است؟
محمد حسننژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص گسترش بیسابقه کالاهای ایرانی در بازارهای کشور گفت: دلیل افزایش تمایل بازار به خرید کالای ایرانی تنها افزایش تعرفه کالاهای وارداتی نیست؛ با حذف ارز نیمایی، واردکنندگان کالاهای خارجی اجناس را به قیمت بسیار بالایی به بازار میآورند، این در حالی است که همان اجناس توسط صنعتگران داخلی با هزینهای بسیار معقولتر تولید میشود و همین امر باعث شده که رغبت مردم به کالای ایرانی بیشتر شود.
وی افزود: بهنظر من، تحریمها و نوسانات نرخ ارز سبب رونق تولید ملی در دو سال اخیر شده است. از طرفی، وقتی قرار شد ارز 4200 تومانی به واردکنندگان پرداخت نشود ورود بسیاری از کالاهای خارجی به کشور مقرون به صرفه نیست و از اینرو کالاهای ساخت داخل بیش از همیشه مورد توجه مردم قرار گرفت.
نماینده مردم جلفا درباره محدودیت واردات کالاهای خارجی پیش از اعمال تحریمها تشریح کرد: قبل از اعمال تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، واردات کالاهای لوکس و گرانقیمت ممنوع بود، چراکه هنگامی که منابع ارزی کشور محدود است، کالاهای اساسی مانند انواع داروها و مواد غذایی به سایر کالاهای دیگر، اولویت دارد. تا زمانی که شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد و به پایداری نسبی برسد این ممنوعیتها اجتناب ناپذیر و قابل دفاع است.
حسننژاد در پایان خاطرنشان کرد: شرایط کنونی کشور به لحاظ اقتصادی بحرانی است و دقت در تصمیمات بیش از پیش احساس میشود و میبینیم که منابع ارزی و ورود و خروج سرمایههای کشور تحت تحریم و کنترل است. حال باید هوشیار باشیم که سلامت و تامین نیازهای اساسی مردم به مراتب واجبتر از تجملگرایی و واردات ماشینهای لوکس است و اگر بنا داریم موتور اقتصاد کشور را روشن کنیم نیاز است که واردات کالاهای خارجی و به خصوص کالاهای لوکس را محدود و تولیدکنندگان داخلی را بهطور ویژه مورد حمایت قرار دهیم که بیشک اگر این اتفاق بیفتد خواهیم دید که اقتصاد ایرانخودکفا و قدرتمند در عرصههای مختلف نقشآفرینی خواهد کرد.