تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۰۱ تير ۱۴۰۵

پیش‌بینی قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / قیمت طلا در محدوده ۱۶ میلیون تومان متوقف شد

بازار ارز ، طلا و سکه در آستانه دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ دوباره در فضای مه‌آلود انتظارات سیاسی و سیگنال‌های متناقض مذاکرات قرار گرفته؛ فضایی که بیشتر از تحلیل، با خبر حرکت می‌کند و دست معامله‌گران را برای تصمیم‌های سنگین بسته است

اقتصاد۲۴- بازیگران ارزی تهران امروز دوشنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۵ در حالی روانه بازار می‌شوند که فضای عمومی معاملات بیش از هر چیز زیر سایه سنگین انتظارات سیاسی، سیگنال‌های متناقض از مسیر مذاکرات و نوسانات رفت‌وبرگشتی روز‌های اخیر قرار گرفته است؛ فضایی که در آن هیچ‌کدام از طرف‌های بازار نه جرأت ورود سنگین به موقعیت‌های خرید دارند و نه تمایل جدی به تخلیه کامل دارایی‌های ارزی.

همین تعلیق رفتاری باعث شده میدان فردوسی بیشتر شبیه به یک میدان مه‌آلود باشد تا یک بازار با مسیر روشن. جایی که قیمت‌ها حرکت می‌کنند، اما مقصد هنوز تعریف نشده، و هر کندل قیمتی بیشتر از آنکه محصول اقتصاد باشد، بازتابی از اضطراب جمعی و انتظار برای یک خبر تعیین‌کننده است.

دلار در معاملات روز گذشته، ابتدا با فشار عرضه مواجه شد و از محدوده ۱۶۱ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و تا نیمه کانال ۱۵۷ هزار تومان نیز پایین آمد، اما در ادامه با افزایش تقاضای احتیاطی در ساعات پایانی، بخشی از افت خود را جبران کرد و در سطح ۱۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان به کار خود پایان داد.

این رفتار قیمتی نشان می‌دهد که بازار نه در فاز اصلاح پایدار قرار دارد و نه در مسیر صعودی قدرتمند، بلکه در حال نوسان در یک محدوده تراکمی است که خروج از آن نیازمند محرک بنیادی جدید است. در واقع بازار در وضعیتی قرار گرفته که انرژی حرکت را دارد، اما جهت حرکتش مشخص نیست؛ و همین باعث شده هر صعود با عرضه پاسخ داده شود و هر افت با تقاضای تدافعی خنثی گردد.

ماهی‌گیری دلالان از آب گل‌آلود مذاکرات سوئیس

تحولات بازار پشت‌خطی نیز بار دیگر نقش پررنگ انتظارات سیاسی را برجسته کرد. در مقطعی از معاملات شبانه، انتشار برخی گمانه‌زنی‌ها درباره تنش در روند مذاکرات و ادعای خروج هیئت ایرانی از محل گفت‌وگوها، موجب شکل‌گیری موجی از خرید‌های هیجانی شد و نرخ‌های بالاتری را در ذهن معامله‌گران تثبیت کرد.

با این حال، انتشار خبر بازگشت هیات مذاکره‌کننده به میز گفت‌و‌گو در سوئیس، به سرعت از شدت این انتظارات افزایشی کاست و بخش قابل‌توجهی از هیجان شکل‌گرفته در بازار را تخلیه کرد. این رفت‌وبرگشت خبری، عملاً نشان داد که بازار ارز بیش از هر زمان دیگری به «تیتر» حساس شده و کمتر به روند‌های آهسته و بنیادی واکنش نشان می‌دهد.

طلا و سکه گوش‌به‌فرمان دلار

بازار طلا نیز به‌طور کامل در موقعیت تبعی نسبت به دلار قرار دارد. طلای ۱۸ عیار که در روز‌های اخیر در محدوده ۱۶ میلیون تومان نوسان داشته، عملاً در یک کانال خنثی در حال حرکت است؛ کانالی که در آن نه قدرت شکست مقاومت وجود دارد و نه توان از دست دادن حمایت. از منظر تکنیکال، محدوده ۱۵.۷ تا ۱۵.۸ میلیون تومان به‌عنوان حمایت مهم و محدوده ۱۶.۲ تا ۱۶.۳ میلیون تومان به‌عنوان مقاومت کلیدی شناخته می‌شود. تا زمانی که دلار از فاز تراکمی خارج نشود، طلا نیز فاقد توان شکل‌دهی به روند مستقل خواهد بود و صرفاً نقش انعکاسی ایفا می‌کند.

پیش بینی قیمت طلا

در بازار جهانی نیز اونس طلا در وضعیت نسبتاً باثبات و کم‌نوسان قرار دارد و در حال حاضر نقش محرک قوی برای بازار داخلی ایفا نمی‌کند. بنابراین، وزن اصلی تعیین قیمت طلا همچنان بر دوش دلار داخلی قرار دارد و هرگونه تغییر در مسیر ارز، به سرعت در بازار طلا منعکس خواهد شد؛ حتی اگر بازار جهانی در سکون نسبی باشد.

بازار سکه نیز شرایط مشابهی را تجربه می‌کند، با این تفاوت که نقش حباب و انتظارات کوتاه‌مدت در آن پررنگ‌تر است. سکه امامی در معاملات شب گذشته در محدوده ۱۶۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۱۶۴ میلیون تومان نوسان داشت و نتوانست از این محدوده عبور کند؛ موضوعی که بیانگر تعادل شکننده میان ارزش ذاتی و قیمت بازاری است. این تعادل شکننده به‌گونه‌ای است که کوچک‌ترین تغییر در دلار می‌تواند کل ساختار آن را جابه‌جا کند.

از منظر تکنیکال، حمایت مهم سکه در محدوده ۱۶۲ میلیون تومان قرار دارد و مقاومت اصلی نیز در محدوده ۱۶۵ تا ۱۶۶ میلیون تومان قابل تعریف است. شکست هر یک از این سطوح می‌تواند مسیر کوتاه‌مدت بازار را مشخص کند. در صورت تداوم فشار نزولی بر دلار، احتمال کاهش حباب سکه و حرکت آن به سمت ارزش ذاتی افزایش خواهد یافت، در حالی که در سناریوی افزایشی، سکه می‌تواند با سرعت بیشتری نسبت به دلار واکنش نشان دهد و نقش تقویت‌کننده انتظارات را در موج‌های کوتاه‌مدت ایفا کند.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
captcha