اقتصاد۲۴- ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که برای مشاهده مرحله نهایی رزمایش‌های ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی کشورش بر عرشه ناو موشک‌انداز «واریاگ» حضور یافته بود، تصریح کرد: «متأسفانه شاهد هستیم که پتانسیل درگیری در اینجا [منطقه اقیانوس آرام] در حال افزایش است. ناتو در حال نفوذ به این منطقه بوده، بلوک‌های جدید نظامی-سیاسی در حال شکل‌گیری است و سامانه‌های تسلیحاتی جدیدی در اینجا مستقر شده و یا برای استقرار برنامه‌ریزی می‌شوند که تهدیداتی را متوجه کشور ما می‌سازد.»

به نوشته ریانووستی، رئیس‌جمهور روسیه با تأکید بر ضرورت برگزاری رزمایش‌های ناوگان اقیانوس آرام، این اقدام را برای بهبود کل مؤلفه نظامی کشورش در منطقه آسیا-اقیانوسیه حیاتی خواند.

پوتین گفت: «رویدادهایی از این دست که هم‌اکنون در مورد آن بحث می‌کنیم، یعنی رزمایش‌ها، هم برای حفظ آمادگی رزمی ناوگان و هم برای حفاظت از منافع کشورمان و امنیت آن در منطقه آسیا-اقیانوسیه و همچنین برای بهبود کل مؤلفه نظامی روسیه در این منطقه ضروری هستند.» وی افزود که تمامی این اقدامات باید با در نظر گرفتن تجربیات حاصل از عملیات ویژه نظامی در اوکراین صورت پذیرد.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین با تمجید از عملکرد تفنگداران دریایی این کشور، آنان را قادر به حل تمامی وظایف محوله و افرادی شجاع، حرفه‌ای و قهرمان توصیف کرد و خاطرنشان ساخت که ناوگان اقیانوس آرام به طور کامل از عهده مأموریت‌های تعیین‌شده در حوزه مسئولیت خود برمی‌آید. پوتین همچنین اعلام کرد که پیشنهادات دریاسالار ویکتور لینا، فرمانده کل ناوگان اقیانوس آرام، در خصوص توسعه این ناوگان مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

افزایش پتانسیل درگیری در منطقه آسیا-اقیانوسیه

ولادیمیر پوتین امروز چهارشنبه همچنین گفت که تنش‌ها نه تنها در منطقه آسیا-اقیانوسیه، بلکه در منطقه قطب شمال نیز در حال افزایش است.

 

پوتین ضمن حضور در رزمایش ناوگان اقیانوس آرام گفت: «ضمناً، تنش‌ها در منطقه قطب شمال، که قبلاً در اینجا به آن اشاره شد، در مورد استفاده از مسیر دریای شمال نیز در حال افزایش است. اما روسیه همواره از آمادگی خود برای همکاری در قطب شمال و استفاده از مسیر دریای شمال حمایت کرده و همچنان آن را تأیید می‌کند. البته در چارچوب قوانین بین‌المللی دریایی موجود.»

روسیه تهدیدی برای ژاپن نیست؛ مسکو هیچ ادعایی علیه توکیو ندارد

در بخش دیگری از این اظهارات، پوتین با اشاره به اقدام اخیر ژاپن در قرار دادن نام روسیه به عنوان یک تهدید عمده در اسناد نظامی خود برای نخستین بار، تأکید کرد که مسکو هیچ تهدیدی متوجه ژاپن نکرده و هیچ ادعایی علیه توکیو ندارد.

 

رئیس‌جمهور روسیه تصریح کرد: «مایلم متذکر شوم که ما ژاپن را تهدید نمی‌کنیم و مطلقاً هیچ ادعایی علیه این کشور نداریم.» وی همچنین با انتقاد از تحریم‌های توکیو علیه مسکو در ارتباط با جنگ اوکراین، گفت که ژاپن بدون آنکه حتی به ریشه‌های این درگیری بپردازد، این تحریم‌ها را وضع کرده است.

آمادگی روسیه برای همکاری در قطب شمال و مسیر دریای شمال

پوتین در ادامه از آمادگی کشورش برای همکاری در منطقه قطب شمال، از جمله در خصوص مسیر راهبردی دریای شمال خبر داد.

وی گفت: «روسیه همواره، از همکاری سخن گفته و حتی اکنون نیز آمادگی خود را برای همکاری و بهره‌برداری از مسیر دریای شمال، البته در چارچوب قوانین بین‌المللی فعلی دریاها تأیید می‌کند.» رئیس‌جمهور روسیه آمادگی مسکو برای همکاری با سایر کشورها در این مسیر ترانزیتی را مورد تأکید دوباره قرار داد.

پوتین: به هرگونه تلاش برای توقیف کشتی‌های تجاری روسیه پاسخ متقابل می‌دهیم

پوتین با هشدار به برخی کشورها تأکید کرد که روسیه به هرگونه تلاش برای توقیف کشتی‌های تجاری خود پاسخی متقابل و قاطع خواهد داد و این پاسخ به حوزه خاصی محدود نخواهد ماند.

پوتین اظهار داشت: «ما می‌بینیم که مقامات برخی کشورها در تلاش برای محدود کردن تردد کشتی‌های روسیه هستند و اخیراً موضوع احتمال توقیف کشتی‌های ما و فروش اموال غارت‌شده از ما را مطرح کرده‌اند. البته که این چیزی جز دزدی دریایی و غارتگری نیست. و اگر این امر را شروع کنند، ما ناچار به پاسخ متقابل خواهیم بود. و نه لزوماً در همان آب‌هایی که این حملات برنامه‌ریزی می‌شود، بلکه در هر کجا که خود لازم و مصلحت بدانیم. در هر نقطه‌ای، از جمله در حوزه مسئولیت ناوگان اقیانوس آرام.»