تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۵

موضع جالب خواهر رهبر کره شمالی درباره سلاح هسته‌ای

خواهر رهبر کره‌شمالی در واکنش به درخواست آژانس برای خلع سلاح هسته‌ای این کشور، خاطرنشان کرد که پیونگ‌یانگ از جایگاه هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کند.

کیم یو جونگ امروز (پنجشنبه) با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی در نشست آژانس انرژی اتمی، گفت: «موضع کره‌شمالی به‌عنوان یک کشور دارنده سلاح هسته‌ای، مطلق است و با هیچ چیزی قابل تغییر نیست.»

وی این نشست و مباحث مطرح‌شده درباره خلع سلاح هسته‌ای پیونگ‌یانگ را «سخنان احمقانه‌ای آشنا» خواند و بار دیگر بر مخالفت این کشور با درخواست‌ها برای کنار گذاشتن توانمندی‌های هسته‌ای خود تاکید کرد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که موضوع برنامه هسته‌ای کره‌شمالی و درخواست برای خلع سلاح هسته‌ای این کشور همچنان از محورهای مورد توجه در نشست‌های مرتبط با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

براساس گزارش‌ها، در هفتادمین کنفرانس عمومی آژانس انرژی اتمی در وین، درباره گسترش ظرفیت هسته‌ای کره شمالی ابراز نگرانی شد.

همچنین، از پیونگ‌یانگ خواسته شد برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را به‌طور کامل، قابل راستی‌آزمایی و برگشت‌ناپذیر کنار بگذارد.

اتحادیه اروپا نیز تصریح کرده که کره شمالی نمی‌تواند تحت ان‌پی‌تی یا هیچ وضعیت ویژه دیگری، کشور دارنده سلاح هسته‌ای محسوب شود

پیونگ‌یانگ در سال‌های اخیر بارها اعلام کرده است که برنامه هسته‌ای و توانمندی‌های موشکی خود را برای تامین امنیت و بازدارندگی این کشور ضروری می‌داند و حاضر به کنار گذاشتن آنها نیست.

این کشور آسیای شرقی در سال ۲۰۰۳ از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شد و از سال ۲۰۰۶ تاکنون چندین آزمایش هسته‌ای انجام داده است. شورای امنیت سازمان ملل نیز در واکنش به برنامه هسته‌ای و موشکی پیونگ‌یانگ، تحریم‌هایی علیه این کشور وضع کرده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha