تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۵

سفر پرحاشیه پزشکیان به نیویورک؛ از احتمال بازداشت تا پیشنهاد جنجالی درباره ترامپ

شاید بتوان سومین حضور پزشکیان در نیویورک را پرحاشیه‌ترین سفرش به سازمان ملل متحد دانست؛ به‌نحوی که حواشی این سفر، حتی قبل از آن‌که رئیس‌جمهور در هواپیما بنشیند، آغاز شد.

اقتصاد۲۴- مسعود پزشکیان در حالی برای شرکت در هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد راهی نیویورک شد که فضای داخلی سیاست در ایران نگاه‌هایی متفاوت به این سفر دارد.

 این سومین حضور پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است. اولین حضور او در سال ۱۴۰۳، پس از ترور اسماعیل هنیه، به نیویورک رفت و در جریان برگزاری مجمع عمومی بود که ترور سیدحسن نصرالله اتفاق افتاد. او سال ۱۴۰۴ برای دومین بار در این اجلاس حاضر شد که با فاصله کمی از جنگ ۱۲ روزه برگزار می‌شد. سومین حضور او نیز در حالی اتفاق می‌افتد که ایران ترور رهبر پیشین انقلاب اسلامی، جنگ ۴۰ روزه و از بین رفتن تفاهم اسلام‌آباد را پشت سر گذاشته است و در حال حاضر، در شرایط جنگی قرار دارد.

فعالان رسانه، سیاست و کاربران شبکه‌های اجتماعی نگاه‌های مختلفی به اصل این سفر، دستاوردها، باید‌ها و نبایدهایش دارند. شاید بتوان سومین حضور پزشکیان در نیویورک را پرحاشیه‌ترین سفرش به سازمان ملل متحد دانست؛ به‌نحوی که حواشی این سفر، حتی قبل از آن‌که رئیس‌جمهور در هواپیما بنشیند، آغاز شد.

پزشکیان صبح امروز - سه‌شنبه - تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد

نقطه آغاز این حواشی، اعلام آمادگی ترامپ برای ملاقات با پزشکیان بود. موضوع دیدار رئیس‌جمهور ایران با همتای آمریکایی همواره در این بازه زمانی داغ می‌شود، اما این بار به دلیل متفاوت بودن فضا، واکنش‌ها نیز متفاوت‌تر و تندتر بود. در این فضا، افراد و رسانه‌های مختلف، پیشنهاد‌های گوناگونی به پزشکیان دادند.

فرضیه احتمال بازداشت پزشکیان در نیویورک

قاسم روانبخش، نماینده جبهه پایداری در مجلس، یکی از آخرین چهره‌های سیاسی بود که درباره سفر پزشکیان به نیویورک اظهارنظر کرد. روانبخش معتقد است که سه فرضیه درباره سفر پزشکیان به مجمع عمومی سازمان ملل متحد وجود دارد.

پیشنهاد خفه کردن ترامپ

یک فعال مجازی تندرو در شبکه ویراستی پیشنهاد داد که پزشکیان در صورت ملاقات ترامپ، او را در همان جلسه فرضی با دست خالی خفه کند. این پیشنهاد با واکنش‌های طنز و جدی زیادی مواجه شد و مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت.

هشدار صریح کارگردان قلاده‌های طلا

ابوالقاسم طالبی، کارگردان سینما و تلویزیون، در حساب شخصی خود در توئیتر، هشدار صریحی به پزشکیان داد. طالبی نوشت: «پزشکیان اگر به نسخه غارتگران رانت‌خوار غرب‌زده صاحب رسانه عمل کند و از خط قرمز انقلاب اسلامی عبور کند، وسط جنگ با قاتل اپستینی ملاقات کند، پس از بازگشت باید عزل و محاکمه شود و غارتگران تشویق‌کننده برای بوسه زدن بر باسن ترامپ هم مصادره اموال شوند، مشکل معیشتی مردم هم حل می‌شود.»

کیهان: سازمان ملل به دادگاه جنایات آمریکا تبدیل شود

تیتر یک امروز کیهان به موضوع سفر پزشکیان به نیویورک اختصاص داشت. کیهان این پیشنهاد را مطرح کرد که رئیس‌جمهور در سخنرانی خود، افشای جنایات آمریکا علیه ایران را محور قرار دهد. این روزنامه در بخشی از این گزارش خبری-تحلیلی خود نوشت: «رسانه‌های تسلیمی با فضاسازی گسترده و ضریب دادن به سراب مذاکره، بار دیگر در حال تحریف چالش ایران و آمریکا هستند. آنها خروج از NPT را تله می‌نامند، از مقاومت ایران در انسداد تنگه هرمز انتقاد می‌کنند و تسلط بر آن را هزینه‌ساز می‌دانند و حتی در کمال وقاحت، خون‌خواهی رهبر شهید را به صلاح نمی‌بینند!»

ملاقات یا عبور از کنار ترامپ؟

در نقطه مقابل، برخی فعالان سیاسی و رسانه‌ای پیشنهاد دادند که پزشکیان اگر شرایط فراهم بود، با دونالد ترامپ دیدار کند. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، در گفت‌وگویی با خبرآنلاین تأکید کرد: «وقتی امضای آقای پزشکیان و ترامپ پای یک تفاهم آمد، معنایش این است که منعی برای مذاکره بین پزشکیان و ترامپ هم وجود ندارد. اگر قرار بر این باشد که کشور از جنگ و فتنه دور شود، پزشکیان باید با هر کسی حتی با ترامپ مذاکره کند.»

مهدی کروبی نیز در نامه‌ای خطاب به پزشکیان نوشت: «سفر به مقر سازمان ملل فرصت بی‌بدیلی‌ست که ایشان باید از آن بهره گیرد و از تمدنی بگوید که ضمن جنگ‌بلدی، صلح را هنر می‌داند و به جهانیان نشان دهد ایران و مردم بزرگش طالب صلح و ثبات پایدار در منطقه هستند. در همین راستا با رئیس‌جمهور آمریکا، اگر شرایط فراهم آمد، برای گفت‌و‌گو‌های سازنده و صلحی پایدار دیدار کند و از انگ گروهی که در مقابل سیل ملت هیچ نیستند نهراسد.»

در مقابل، اما صادق زیباکلام، استاد بازنشسته دانشگاه تهران، اعتقاد دارد که قرار نیست در نیویورک اتفاق خاصی رخ دهد؛ چرا که مشکل اصلی ایران، تندرو‌های داخلی هستند.

محمدحسین رنجبران، مشاور سابق عراقچی و مجری اسبق صداوسیما نیز خبر داد که برنامه‌ای برای ملاقات میان پزشکیان و ترامپ وجود ندارد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
captcha