اقتصاد ۲۴-من با افتخار میگویم که بچه خوزستان هستم و هنوز که هنوز است مردم خوزستان به جایی نرسیده اند که کسی درب خانه شان را بزند و یک لیوان آب به او ندهند.
شاید پای یزیدیها به جاهای دیگر باز شده باشد تا آب را از روی مردم ببندند، اما هنوز مردم خوزستان حسینی هستند.
البته شاید هم برخی عامدانه میخواهند مساله را در این حد کوچک کنند.
بماند که متاسفانه هر وقت هم در کشور بحرانی رخ میدهد برخی سودجویان تلاش میکنند با سوء استفاده از احساسات مردم پولی به جیب بزنند.این موارد را ما در ایران خیلی زیاد دیدیم.هر وقت سیل و یا زلزله و یا بلای طبیعی در یکی از مناطق کشور رخ میدهد برخی تلاش میکنند با ارائه شماره کارت بانکی و حساب بانکی مردم را ترغیب کنند که به حساب آنها پول بریزند تا مثلا به مردم کمک کنند، ولی در عمل پول را بر میدارند و فقط ژست کمک کردن را میگیرند.
اگر این کمکها به دست مردم میرسید شاید امروزه از مردم زلزله زده بم گرفته تا کرمانشاه تا ... همه مشکلاتشان حل شده بود.
البته قصد این نیست که کار برخی انساندوستان که واقعا برای کمک به مردم مصیبت زده میشتابند را نادیده بگیرم، بحث آنهایی است که به دنبال سوء استفاده از مصیبت مردم هستند.مشکل مردم خوزستان در این نیست که یک بلای طبیعی بر آنها نازل شده، مشکل در این است که بلای انسانی بر آنها نازل شده.
بیشتر بخوانید: ۵۷۵میلیارد تومان از طرف سازمان هدفمندی برای جبران کم آبی خوزستان
از اینها پستتر افرادی هستند که از مصیبتهای مردم تلاش میکنند بهرههای سیاسی ببرند و موج سواری کنند حال چه در حین اعتراضات که ورود میکنند و تلاش میکنند اعتراضات اجتماعی و اقتصادی را به سمت و سوی اهداف ومقاصد سیاسی بکشانند و یا اینکه با موج سواری رسانهای سعی میکنند از دشمنان ایران امتیازاتی برای خود بگیرند.
در بسیاری موارد مشاهده میکنیم که همین افراد میباشند که با به بیراهه کشاندن اعتراضات اجتماعی و اقتصادی مردم کاری میکنند که خون کشته و زخمیهای این اعتراضات پایمال گردد و هیچ نتیجهای حاصل نشود.
مخصوصا گروههایی که تحت دامان دشمنان مردم ایران در خارج کشور زندگی میکنند (نمی دانم حتی عبارت دامان را نیز میتوان برای آنها استفاده کرد یا نه، چون طرف مقابل حتی آنها را حاضر نیست تحت دامان خود حفظ کند) و در هر فرصتی تلاش میکنند از دشمنان مردم ایران پول بستانند تا بتوانند اعتراضات را به بیراهه بکشانند و وعده اینکه اینبار دیگر نظام فرو خواهد پاشید و کار تمام است را به دشمنان ایران میدهند.
مردم خوزستان مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران نیستند و خود بزرگترین مدافعان نظام هستند.
مشکل مردم خوزستان مخالفت با نظام نیست مشکل این است که از سوء تدبیرها و سوء مدیریتها در بهترین حالت و از رانت و سوء استفادهها در حالتهای دیگر به ستوه آمده اند.
مشکل مردم خوزستان آنهایی هستند که در بالادست آب مردم را در شیشه میکنند تا در پایین دست به آنها بفروشند.
اینها را گفتم تا به اصل مطلب برسم.اگر آمریکا و اسرائیل و ... همه با هم جمع میشدند تا بلایی که برخی مدیران عامدانه و یا بر اساس بی تدبیری بر سر مردم خوزستان آورده اند را بیاورند قطعا کم میآوردند.
یعنی به نظر میآید برخی باید بروند و تحقیقات وسیعی انجام دهند که چگونه میشود کاری کرد پر آبترین استان کشور را خشک کرد.
بیشتر بخوانید: سیاستهای آبی ترکیه و تهدید خشکسالی در آذربایجان
خوزستان علاوه بر اینکه بالاترین منابع نفتی ایران را در اختیار دارد حاصلخیزترین زمینهای کشاورزی را نیز دارد و کارون، تنها رودخانه کشور که میتوان، البته میشد، در آن کشتیرانی کرد را در خود جا داده.
البته چهار رودخانه بزرگ دیگر هم در خوزستان وجود دارند که آنها نیز به لطف بی تدبیری خشک شده اند.
یکی از بزرگترین تالابهای ایران هم که همانا هور العظیم است زمانی در خوزستان وجود دارد، که آن هم خشک شده.
مشکل مردم خوزستان در این نیست که بخواهند به دیگر استانهای کشور آب بدهند، اگر مازاد آب وجود داشته باشد مردم خوزستان آنقدر سخاوتمند هستند که به دیگر استانها بخشش کنند، اما بدیهی است که آنها نپذیرند برخی با لابی و رانت وسهم خواهیهای بی جا آب مردم خوزستان را قطع کنند تا به استانهای دیگر ببرند و آنجا هدر بدهند.
مشکل بی آبی یک طرف مشکل بی تدبیری یک طرف دیگر.
هنر مدیریت در این است که آب را استفاده بهینه کنید نه اینکه فقط آب را از یکجا قطع کنید و به جای دیگر ببرید و آنجا هدر بدهید.
به هم خوردن اکوسیستم خوزستان فقط به ضرر مردم خوزستان نیست.
ملموسترین مشکلات به هم خوردن اکوسیستم این است که تالابها و رودخانهها و پوشش طبیعی موجود در خوزستان به خودی خود مدافع کشور در مقابل حمله ریزگردهای به کشور هستند و با خشک شدن آن نه فقط نفس مردم خوزستان گرفته میشود بلکه نفس مردم دیگر شهرهای کشور گرفته میشود و بخش بزرگی از آلودگی شهرهای مختلف کشور به دلیل همین ریزگردها میباشد.
مردم خوزستان سالها در مقابل حمله دشمنان، همه دشمنان، به ایران زمین ایستادند و مقاومت کردند و بسیاری تحلیلگران باور دارند اگر خوزستان سقوط میکرد کل ایران سقوط میکرد، اما سه دهه پس از پایان جنگ تحمیلی خوزستان امروزه به استانی فراموش شده تبدیل شده.
آیا فراموش کرده اید که خون یک ملیون شهید و جانباز برای حفظ خوزستان ریخته شده به همین سادگی میخواهید آن را نابود کنید؟
خوزستانی که به صورت تاریخی بین شصت تا نود درصد درآمد کل کشور را با نفت خود تامین میکرده و میکند.
حرف مردم خوزستان این است، چطور نفت و آب و محصولات خوزستان خوب است، اما رسیدگی به آن خوب نیست؟
مردم خوزستان نمیتوانند بپذیرند که دلیل خشک شدن زمینهای آنها کمبود باران است، چون اگر اینگونه بود یکبار هم که شده در تاریخ باید چنین اتفاقی رخ میداد.
مردم خوزستان نمیتوانند بپذیرند که تحریمها سبب مشکلات آنها است.
مردم خوزستان مانند مردم دیگر مناطق کشور از بی تدبیری و کم کاری و سوء مدیریت و رانت و سوء استفاده از امکانات خدادادی شان مینالند.
وقتی هم مردم خوزستان بر علیه مدیران بی کفایت و بی تدبیر قیام میکنند به این معنا نیست که آنها بر علیه نظام قیام کرده اند، آن مدیران نظام نیستند، مردم نظام هستند.
منبع: اسپوتنیک / دکتر عماد آبشناس