تاریخ انتشار: ۱۹:۴۳ - ۰۵ فروردين ۱۳۹۸
کم حجم و آرام؛

اولین روز بورس در سال ۹۸ چگونه گذشت؟

بورس تهران در اولین روز کاری خود در سال ۱۳۹۸ شاهد معاملات کم حجم و آرام بود. در این روز نمادهایی در گروه محصولات شیمیایی، حمل و نقل و انبارداری بیشترین تاثیر را روی شاخص های بازار سرمایه گذاشتند.
57840859
اقتصاد24- طبق روال هر سال تعطیلات نوروزی در معاملات بازار سهام تأثیرگذار بوده و این موضوع سبب شده که حجم و ارزش معاملات در بازار سهام با افت مواجه شود به طوری که امروز ارزش معاملات بورس تهران به حدود ۳۵۶ میلیارد تومان رسید. در هفته‌های پایانی سال ۱۳۹۶ مقدار قابل توجهی از اوراق با درآمد ثابت در بورس تهران عرضه شد و این موضوع توانسته بود که حجم کل معاملات را به نوبه خود بالاتر برد.

این روزها افرادی معتقدند به دلیل پیشی گرفتن بازدهی بازارهای رقیب به خصوص ارز و طلا از بازار سرمایه، بورس پتانسیل یک جهش بلند را داراست. در این زمینه دو تئوری مطرح است؛ تئوری اول در تأیید این موضوع می‌گوید اگر بخواهیم دارایی شرکت‌ها را با نرخ امروز تخمین بزنیم، طبیعتاً قیمت جایگزینی به مراتب بالاتر از ارزش فعلی شرکت هاست و این می‌تواند عاملی برای افزایش قیمت جاری باشد. با این استدلال می‌توان گفت سهم‌های زیادی وجود دارد که در کف قیمتی قرار دارد اما در حال آینده کلان اقتصادی و همچنین قیمت دلار همچنان می‌تواند این رویکرد را در بازار سهام تغییر دهد.

تئوری دوم می‌گوید بخش عمده‌ای از سرمایه گذارانی که به بورس آمده و سرمایه گذاری می‌کنند، توجه ویژه ای به درآمد شرکت‌ها یا سود هر سهم دارند. ممکن است ارزش جایگزینی دارایی شرکت‌ها افزایش یافته باشد، اما باید توجه داشت که با رشد ارزش جایگزینی، بازدهی دارایی‌ها نیز تغییر می‌یابد یا خیر.

از طرفی از ابتدای سال ۱۳۹۷ طبق آمارها تورم نقطه به نقطه به بیش از ۳۰ درصد رسیده است. این موضوع برای شرکت‌هایی که خدمات ارائه داده و کالاهای مصرفی تولید می‌کند می‌تواند اثرات مثبتی داشته باشد. اما با گذشت زمان طبیعی است که شرایط اقتصاد توجه سرمایه گذاران را بیش از پیشش جلب کند و این ابهام در ذهن سرمایه گذار شکل گیرد که در ۶ ماه آینده شرکت با چه نرخی مواد اولیه دریافت می‌کند و این موضوع مانع از اثرگذاری واقعی تورم در بازار می‌شود.

امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۵۳۵ واحد رشد کرد و تا رقم ۱۷۹ هزار و ۱۹۴ واحد بالا رفت. همچنان شاخص کل هم وزن با ۴۲۲ واحد رشد به رقم ۳۳ هزار و ۳۹۱ رسید. شاخص آزاد شناور ۶۹۸ واحد رشد کرد و رقم ۲۰۰ هزار و ۸۲۳ را تجربه کرد. در عین حال شاخص بازار اول و بازار دوم هر کدام به ترتیب ۴۳۱ و ۸۹۲ واحد رشد کردند.

در اولین روز کاری بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۹۸ شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین هر کدام به ترتیب ۱۹۸، ۹۳ و ۶۱ واحد تأثیر کاهنده روی شاخص‌های بازار داشتند.

در طرف مقابل گروه مپنا، گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید و شرکت ارتباطات سیار ایران هر کدام به ترتیب ۱۳۴، ۱۰۷ و ۱۰۱ واحد تأثیر افزاینده روی نماگرهای بازار سرمایه داشتند.

امروز در گروه محصولات شیمیایی نوسان قیمت سهم‌ها عمدتاً کمتر از دو درصد بود اما در عین حال تعدادی از سهم‌ها توانستند تا بیش از دو درصد را نیز رشد قیمت را تجربه کنند. در این گروه ۶۱ میلیون سهم به ارزش نزدیک به ۳۴ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.

همچنین در گروه خدمات فنی و مهندسی نماد مپنا که امروز از تاثیرگذارترین نمادهای معاملاتی بود با صف خرید مواجه شد و در قیمت پایانی ۴.۸ درصد رشد کرد.

در گروه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری نیز تقریباً نیمی از سهم‌ها با رشد قیمت مواجه شده‌اند. فعالان بازار سرمایه در این گروه شاهد کاهش ارزش معاملات نسبت به دیگر روزهای معاملاتی در پایان سال گذشته بودند. به طوری که حجم معاملات این گروه در مجموع به حدود ۷۱ میلیون سهم و اوراق مالی رسید که ارزش آن حدود ۱۴.۵ میلیارد تومان بود.

اما در گروه خودرو و ساخت قطعات ارزش معاملات به بیش از ۴۰ میلیارد تومان رسید که این عدد ناشی از دست به دست شدن حدود ۲۸۹ میلیون سهم و اوراق مالی بود. در این گروه بیشتر سهم‌ها با رشد قیمت بیش از دو درصدی مواجه شدند و برخی از سهم‌های شاخص‌ساز نیز صف خرید را تجربه کردند. در گروه فرآورده‌های نفتی ۱۱ میلیون سهم به ارزش ۱۱.۵ میلیارد تومان خرید و فروش شد. در این گروه نوسان قیمت سهم‌ها عمدتاً کمتر از یک درصد بود.

ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۳۵۶ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از ۱.۱ میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات این بازار به ۱۴۵ هزار و ۷۵۸ نوبت رسید.

شاخص کل فرابورس ۳۰ واحد رشد کرد و توانست به رقم ۲۲۸۸ واحدی برسد. ارزش معاملات این بازار تا عدد ۲۵۹ میلیارد تومان بالا رفت و حجم معاملات به رقم ۵۳۱ میلیون سهم و اوراق مالی رسید.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/ آنچه از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا می‌دانیم

عکس/ نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان

عکس/ ثروتمندترین افراد در شش اقتصاد برتر دنیا

عکس/ شور و حال مردم ۲۳ سال پیش جلوی سینما عصر جدید تهران

عکس/ فوتوشاپ ناشیانه خبر تعلیق مذاکرات هسته ای به نقل از الجزیره

عکس/ لباس رسمی تختی ۶۴ سال پیش در حال صرف غذا در یک خانه روستایی در خراسان

عکس/ ملک عبدالعزیز نخستین پادشاه عربستان ۸۶ سال پیش با چوب دستی و عبای گرانقیمت

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ژست جالب ولیعهد احمدشاه ۱۱۴ سال پیش در یک شکارگاه در اطراف تبریز

عکس/ قاب ماندگار اعتصام السلطنه، نوه ناصرالدین شاه و فرزندان اش ۱۳۴ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عباس عبدی: تندروها از خط قرمزها رد شده اند

نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا در رم چه بود؟

واکنش جمهوری اسلامی به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در ایتالیا

واکنش کیهان به مذاکرات ایران و آمریکا در رم

دولت آمریکا در آستانه توافق با تهران است/ ترامپ اقتصاددان است نه یک نظامی

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

تفسیر عطاالله مهاجرانی از مقاله ضدایرانی جان کری

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

بازتاب مذاکره ایران و آمریکا در رسانه‌های دنیا

عکس/ قیمت دلار شبانه ریخت

فیلم/ تظاهرات علیه ترامپ در شیکاگو

چه چیزی باعث شک زیدآبادی به روند مذاکرات شد؟

درگیری لفظی سروش رفیعی با کاپیتان سپاهان

فیلم/ لحظه اصابت موشک اسرائیلی به خیمه آوارگان فلسطینی

گرد و غبار در کمین شهروندان تهرانی

اماکن دیدنی شهرستان خوسف کجاست؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ ژست صمیمی سیدمحمد بهشتی ۴۵ سال پیش در حال صرف غذا با محافظان اش

سفر به فضا با آرایش کامل؛ بوتاکس، فیلر و پروتز در فضا چه تغییراتی می‌کنند؟

عکس/ قاب دیده نشده از دکتر شریعتی ۵۷ سا پیش در کنار اقوام همسرش

عکس/ ژست بامزه مادر و دختر ۶۲ سال پیش سوار بر وسپا در ایتالیا

تقویت استخوان‌ها با مصرف این میوه

عکس/ استایل اروپایی ثریا اسفندیاری ۳۵ سال پیش در پاریس با لباس عروسکی و کیف طلایی

دلیل زردشدن برگ‌های پتوس

عکس/ ژست عجیب پسر بزرگ ناصرالدین شاه ۱۱۵ سال با لباس نظامی

چگونه می‌توانم از مشاوران مالی کمک بگیرم؟

ورزش سنگین در شب، بی‌خوابتان می‌کند

عکس/ دورنمایی بی نظیر از ۱۰۰ سال پیش شهر همدان با خانه‌های گلی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۴/ فشار فروش در بازار دلار

چرا بورس واکنش مثبتی به دور دوم مذاکرات داشت؟/ اگر توافق نشود، نماد‌ها منفی شده و کاری از دست کسی بر نمی‌آید

عکس/ قابی دیده نشده از هاشمی رفسنجانی ۴۵ سال پیش در کنار یاسر عرفات و محسن رفیق‌دوست

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش قیمت طلا پس از مذاکرات رم

عکس/ استایل خاص نگار جواهریان با روسری تینیجری‌ای و کت جین

واکنش نتانیاهو به نتیجه مذاکرات

زلنسکی آتش‌بس پوتین را قبول کرد

پیام سخنگوی وزارت خارجه: به تهران بازگشتیم

پیام عراقچی از نتیجه مذاکرات با آمریکا

واکنش رسمی پرسپولیس به اسامی جایگزینی درویش

فیلم/ روایت احساسی لاله اسکندری از یک خاطره قدیمی

جریمه سنگین برای مربیان و بازیکنان پرسپولیس

عکس/ تصویر و شعری عجیب روی دیوار بسیج دانشکده حقوق تهران