تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

پنج دلیل که تغییرات آب و هوایی بر زنان بیش از مردان تأثیر می‌گذارد

اگرچه تغییرات اقلیمی همه کشور‌ها و همه مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما این موضوع به طور گسترده پذیرفته شده است که جمعیت‌های آسیب پذیراز جمله فقرا، آن‌هایی که غذا و مسکن ناپایدار دارند و کسانی که به کشاورزی متکی هستند، بیش از دیگران در معرض خطر پیامد‌های نامطلوب آن هستند.

پنج دلیل که تغییرات آب و هوایی بر زنان بیش از مردان تأثیر می‌گذارد

اقتصاد ۲۴-سازمان ملل متحد روز ۹ نوامبر را «روز جنسیت» نامیده است. امسال برنامه‌های مرتبط با این روز در حالی اجرا می‌شود که همزمان نشست آب و هوایی سازمان ملل نیز تحت عنوان کوپ۲۶ در گلاسگو در حال برگزاری است.
به همین دلیل بسیاری از موضوعات مطرح در این روز، حول محور تأثیر تغییرات آب و هوا بر زنان و دختران در سراسر جهان است.
اگرچه تغییرات اقلیمی همه کشور‌ها و همه مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما این موضوع به طور گسترده پذیرفته شده است که جمعیت‌های آسیب پذیراز جمله فقرا، آن‌هایی که غذا و مسکن ناپایدار دارند و کسانی که به کشاورزی متکی هستند، بیش از دیگران در معرض خطر پیامد‌های نامطلوب آن هستند.

زنان و دختران نیز که در حال حاضر بطور قابل توجهی در سراسر جهان با نابرابری‌های جنسیتی روبرو هستند، از جمله گروه‌های آسیب پذیر در مقابل تغییرات آب و هوایی محسوب می‌شوند.
در ادامه به برخی مستندات می‌پردازیم که نشان می‌دهد چگونه زنان بیش از مردان قربانی تغییرات آب و هوایی هستند.

افزایش خشونت‌ها جنسی

در سال ۲۰۱۹ میلادی پژوهشگران «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» موسوم به UNDP مدتی را در اوگاندا و در میان افرادی گذراندند که برای امرار معاش خود به کشاورزی وابسته هستند. به این ترتیب آن‌ها توانستند چگونگی تاثیر تغییرات آب و هوایی بر الگوی زندگی، کاهش محصولات کشاورزی و کاهش شمار دام‌های مردم در جوامع را درک کنند. آن‌ها همچنین در کمال تعجب متوجه شدند که تغییرات آب و هوایی باعث تشدید خشونت‌ها علیه زنان می‌شود.
در این جوامع، زنان و دختران را مجبور می‌کردند که در فصل‌های خشکسالی، برای به دست آوردن آب و غذا به سفر‌های طولانی بروند. همچنین در این دوران، زنان به فروشندگان، کشاورزان و صاحبان زمین واگذار می‌شدند که نتیجه آن تجاوز گسترده جنسی به آن‌ها بود.


بیشتر بخوانید: کنفرانس گلاسکو؛ ۹۰ درصد پناهندگان از کشور‌های متاثر از تغییرات اقلیمی می‌آیند


تحمیل سفر‌های طولانی برای یافتن آب و غذا و تحمیل کار بیشتر باعث شده بود که این زنان خسته و فرسوده، تمایلی به رابطه جنسی با همسران خود نیز نداشته باشند و بسیاری از آن‌ها برای پژوهشگران «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» بازگو کردند که چگونه همسرانشان با خشونت آن‌ها را مجبور به رابطه جنسی کرده‌اند.

این تحقیق همچنین نشان داد که چگونه محصول کشاورزی کمتر، از دست دادن دام، درآمد کم و ناامنی غذایی ناشی از خشکسالی بر مردان به عنوان تأمین‌کننده خانواده فشار می‌آورد و مردان نیز برای مقابله با «شکست‌های» خود، اغلب به الکل پناه می‌بردند که نتیجه آن نیز خشونت خانگی بیشتر علیه زنان و کودکان است.
علاوه بر این، افزایش بلایای طبیعی باعث افزایش آوارگی‌ها و به تبع آن روی آوردن زنان به کمپ‌های موقت می‌شود، جایی که بار دیگر زنان در معرض خشونت و تجاوز، عمدتا از سوی غریبه‌ها قرار می‌گیرند.
ساتی، دختر ۱۴ ساله‌ای از بنگلادش که در اثر آبگرفتگی خانه‌اش مجبور به نقل مکان به کمپ آوارگان شده، در گفتگو با سایت «ReliefWeb» فعال در زمینه اطلاع رسانی درباره فجایع طبیعی و آثار آن بر جوامع انسانی می‌گوید: «شب‌ها نمی‌توانم بخوابم. دری وجود ندارد. فقط یک ورقه پلاستیکی بالای سرمان است. مادرم هرگز نمی‌خوابد. او نگران من و خواهرم است.»

ازدواج کودکان

برای خانواده‌هایی که در حال حاضر در فقر و ناامنی شدید و فقدان آموزش زندگی می‌کنند، بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی گاه عاملی است تا خانواده‌ها برای بقای خود مجبور شوند به ازدواج اجباری دخترانشان روی آورند.
در حالی که ارتباط میان تغییرات آب و هوایی و ازدواج کودکان هنوز در سطح جهانی موضوع تحقیقات جامع نبوده یا به اثبات نرسیده، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد خانواده‌ها برای محافظت از دختران و شهرت خانوادگی خود، آن‌ها را در سنین پایین به عقد دیگری درمی‌آورند.


بیشتر بخوانید: تالاب بین‌المللی آلاگل در خطر ساخت‌وساز


سرمین، دختر ۱۴ ساله در بنگلادش یکی از این دختران است که مجبور به ازدواج اجباری شده و می‌گوید: «زندگی برای دختران جوان در روستای ما بسیار سخت است.»
خانواده سرمین پس از وقوع چند سیل همه چیز خود را از دست دادند و در نتیجه او را به ازدواج دیگری درآوردند تا او را در امان نگه دارند و دست‌کم دغدغه سیر کردن شکمش را نداشته باشند.

پیشگیری از بارداری

کمک به زنان آواره برای پیشگیری از بارداری در جریان جابجایی‌های اجباری ناشی از بحران‌های مختلف زیست محیطی، از دیگر چالش‌های موجود است.

بررسی‌های سازمان غیردولتی «MSI Reproductive Choices» که در زمینه مراقبت‌های بهداشتی باروری فعال است، در ۲۶ کشوری که تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گرفتند نشان داد که از سال ۲۰۱۱ میلادی حدود ۱۱.۵ میلیون نفر به دلیل جابجایی‌های مرتبط با آب و هوا، دسترسی منظم به امکانات پیشگیری از بارداری را نداشته‌اند.
این سازمان پیش بینی می‌کند که در صورت ادامه وضع موجود و عدم دسترسی این گروه از زنان به امکانات پیشگیری از بارداری، در یک دهه پیش‌رو ۶.۲ میلیون حاملگی ناخواسته، ۲.۱ میلیون سقط جنین ناایمن و ۵۸۰۰ مرگ مادر روی دهد.

سانو جنینگ، مدیر منطقه‌ای این سازمان می‌گوید: «من اهل سنگال هستم، در آنجا فرسایش سواحل بسیاری از خانواده‌ها را مجبور به ترک خانه‌های خود و نقل مکان به کمپ‌های موقت کرده است. چیزی که بسیاری از زنان ساکن این مناطق آسیب‌پذیر با صدای بلند می‌گویند این است که باردار شدن در زمان بحران آخرین چیزی است که آن‌ها می‌خواهند. این ضروری است که ما به آنچه آن‌ها می‌گویند گوش دهیم.»

آموزش

زمانی که خانواده‌ها در جوامع فقیر با بحران آب و هوایی مواجه می‌شوند، توقف تحصیل دختران یکی از اولین چیز‌هایی است که به آن فکر می‌کنند.
داوئل، دختری ۱۴ ساله از اتیوپی که به دلیل خشکسالی مجبور به ترک تحصیل شده می‌گوید: «در جامعه ما باران نمی‌بارد. ما هر روز بیش از ۸ ساعت پیاده روی می‌کنیم تا به آب برسیم و برای خانواده آب بیاوریم. به همین دلیل نتوانستم در کلاس درس شرکت کنم و مجبور به ترک تحصیل شدم. من عاشق ریاضیات هستم و می‌خواهم معلم شوم، اما حالا نمی‌دانم آینده‌ام چه خواهد شد.»
گسترش آموزش دختران راه موثری است تا بتوان به این وسیله آن از ازدواج کودکان، حاملگی زودهنگام و ختنه آن‌ها جلوگیری کرد. این کار همچنین به ایجاد ثبات در جوامع و تقویت اقتصاد کشور‌ها کمک می‌کند.

بنیاد ملاله یوسف‌زی تخمین می‌زند که با وجود همه مزایایی که آموزش دختران دارد، در سال ۲۰۲۱ میلادی رویداد‌های مرتبط با آب و هوا باعث شود که دست‌کم چهار میلیون دختر در کشور‌های با درآمد متوسط و پایین از تکمیل تحصیلات خود باز بمانند و اگر این روند ادامه یابد، تا سال ۲۰۲۵ میلادی تغییرات اقلیمی عاملی مؤثر در عدم تکمیل تحصیلات دست‌کم ۱۲.۵ میلیون دختر خواهد شد.

مرگ و جراحت

حدود دو سوم از مجموع ۵۳ تحقیقی که در موضوع تلفات بحران‌های آب و هوایی انجام شده، نشان داده‌اند که زنان بیشتر در معرض مرگ یا آسیب‌دیدگی ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی قرار گرفته‌اند.
شکی نیست که هم مردان و هم زنان آسیب پذیر، اثرات تغییرات آب و هوایی را تجربه خواهند کرد، اما این زنان هستند که بیشتر قربانی پیامد‌های منفی آن خواهند بود.
فرانچسکا رودز از انجمن «CARE International» که در امور بشردوستانه فعال است نیز این موضوع را تایید می‌کند که «تغییر آب و هوا نابرابری‌های موجود را تشدید می‌کند.»

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پاییز هزار رنگ و حیرت انگیز در باغ شازده ماهان کرمان

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ قطع شبانه ۲۰ اصله درختان جنگل ایزدشهر در ‎مازندران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳