سازمان خصوصی سازی و بانک ملی ایران تفاهم نامه ای امضا کرده اند که با اجرای آن بیشتر مشکلات کارخانه گروه ملی فولاد در روزهای آینده برطرف خواهد شد.
اقتصاد24 - گروه ملی صنعتی فولاد ایران در سه سال اخیر یکی از بدترین روزهای خود را از زمان واگذاری این شرکت به بخش خصوصی تجربه کرده که سبب کاهش خطوط تولید، تعدیل نیرو و نیز پرداخت نامنظم حقوق و بیمه کارکنان شرکت شده و اعتراض صنفی کارگران این واحد صنعتی را به دنبال داشته است.
این واحد صنعتی در سال 1342 به عنوان نخستین کارخانه نورد فولاد کشور در اهواز تاسیس شد و در سال 1388 با هدف خصوصی سازی به یکی از شرکت های زیر مجموعه امیر منصور آریا واگذار شد اما با کشف اختلاس 30 هزار میلیارد ریالی و ارتباط آن با 2 بانک بزرگ کشور، در سال 1390 مدیریت آن به طور موقت در اختیار دادگستری قرار گرفت و در نهایت در اسفند 1395 به بانک ملی واگذار شد.
مشخص نبودن وضعیت این شرکت سبب به بار آمدن زیان انباشته در این مجتمع فولادی شد و این شرکت که زمانی در صنعت فولاد کشور پیشرو بود، اکنون فقط با بخشی از ظرفیت خود کار می کند.
بانک ملی ایران و سازمان خصوصی سازی برای رفع بخشی از مشکلات این کارخانه تفاهم کرده اند و براین اساس مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران امروز(دوشنبه) از راه اندازی خط سوم تولید این واحد صنعتی خبر داد.
به گفته کسری غفوری و براساس این تفاهم نامه، فولاد اکسین با تامین مواد اولیه، نقش اساسی در بهبود شرایط تولید در گروه ملی فولاد ایران خواهد داشت.
وی علت اصلی تجمع کارگران گروه ملی در هفته های اخیر را پرداخت نشدن مطالبات آنها بیان کرد و افزود: از پنج ماه حقوق معوق کارگران، چهار ماه پرداخت شده است و با صدور مجوز فروش، با کارگران به طور کامل تسویه حساب خواهیم کرد.
وی اطمینان داد که پرداخت معوقات بازنشستگان این واحد صنعتی نیز در اولویت قرار دارد.
مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بیان اینکه خوشبختانه مشکل کارت بازرگانی شرکت برای صادرات محصولات نیز حل شده است، اظهار کرد: با رونق صادرات و ارزش افزوده حاصل برای این شرکت، عمده مشکلات و بدهی ها برطرف خواهد شد.