عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتوگو با اقتصاد۲۴ بررسی کرد؛
نقش تولیدکنندگان در خالی ماندن سفره مردم از ارز 4200 تومانی
نجفی گفت: این آشفتگی که در سطح جامعه با آن روبرو هستیم و عدم امیدواری به شرایط بازار که در بین مردم دیده میشود محصول عدم مدیریت مسئولانه و کارآمد در نظام تنظیم بازار است.
اقتصاد24- در حالی دولت در سال گذشته میلیاردها دلار ارز دولتی به صنایع تخصیص داد که به سختی میتوان اثر این یارانه ارزی را در سبد کالایی عموم جامعه رویت کرد.
داستان عدم تخصیص بهینه ارز دولتی به صنایع و تولیدکنندگان تنها به سوءمدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت ختم نمیشود. در این بین تولیدکنندگانی نیز مقصر شناخته شدهاند که با وجود دریافت ارز دولتی، اما هر روزه برچسب قیمت کالاهایشان تغییر میکند.
در این باره محمدرضا نجفی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به اقتصاد24 گفت: به صورت تخصصی و موضوعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول پیگیری ارز دولتی تخصیص یافته به صنایع است که متاسفانه در این خصوص با اشراف، حمیت و جدیت عمل نکرده است. از اینرو خسارتهای بسیاری متوجه منابع و سرمایههای مردم شد و از طرفی، مردمی که باید در نهایت از این کالاهای تخصیص یافته با ارز 4200 تومانی استفاده میکردند، بیبهره ماندند. در نتیجه شاهد آن هستیم که هزینههای تامین کالا و خدماتی که ارز 4200 تومانی به آنها تخصیص یافته بود، ورای تصور افزایش یافت.
این نماینده تهران معتقد است: در این میان، عده اندکی منتفع شدند و کثیری از ذینفعان و مردم و حتی حاکمیت و دولت در نگاه کلان، متضرر شدند و آسیبهای جدی دیدند.
به گفته نجفی، این آشفتگی که در سطح جامعه با آن روبرو هستیم و عدم امیدواری به شرایط بازار که در بین مردم دیده میشود محصول عدم مدیریت مسئولانه و کارآمد در نظام تنظیم بازار است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تولیدکنندگان هم در این اخلال و بینظمی نقش دارند؟ گفت: حتماً نقش برخی از تولیدکنندگان در گرانیها و عدم تخصیص بهینه ارز به صنایع، پُررنگ است. در این بین تولیدکنندگانی وجود داشتند که از ارز 4200 تومانی بهرهمند شده ولی قیمت فروش کالاهایشان مبتنی بر ارز 4200 تومانی نبوده است. در نتیجه به جد میتوان گفت قطعاً بخشی از تولیدکنندگان هم در ایجاد شرایط نامطلوب فعلی دخیل هستند.