تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷

کمیجانی: دلار را رام کردیم

قائم مقام بانک مرکزی گفت: با آغاز مدیریت جدید بانک مرکزی و اخذ مجوزهای لازم از سران قوا، توانستیم ظرف مدت کوتاهی اسب سرکش دلار را رام کنیم اما با این وجود، همچنان نظام ارزی کشور نیازمند اصلاحات و اقدامات تکمیلی برای اجتناب از بروز تلاطم‌های ارزی در آینده است.
اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی
اقتصاد24 - اکبر کمیجانی امروز (دوشنبه) در هشتمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و با بیان اینکه نخستین محور موردنیاز پژوهش‌های حوزه پولی و بانکی، مهار نقدینگی و تورم است، گفت: به سبب مجموعه اقدامات انجام شده، روند شتابان نرخ تورم ماهانه متوقف شده و در حال نزول است و امیدواریم که این کاهش ادامه‌دار باشد.

وی افزود: به رغم این، وجود انباره نقدینگی که در حال حاضر حدود ۱۷۵۰ هزار میلیارد تومان است، پتانیسل بروز فشارهای تورمی را دارد؛ لذا ضروری است که در کانال‌های عرضه نقدینگی به جامعه، اصلاحات اساسی انجام شود تا نقدینگی اضافه شده به کسب‌ و کارها و بخش مولد اقتصاد هدایت شود.

قائم‌مقام بانک مرکزی اضافه کرد: همچنین از بعد تقاضای نقدینگی نیز باید سازوکار جذب سپرده و نرخ‌های سود به نحوی باشد که با افزایش ماندگاری سپرده‌ها، از یک سو شبکه بانکی توانایی پرداخت هزینه‌های جذب سپرده را داشته باشد و از سوی دیگر وام‌گیرندگان نیز توانایی بازپرداخت سود تسهیلات را داشته باشند.

انتقاد از برخی تصمیمات مجلس

کمیجانی با انتقاد از برخی تصمیم‌ها در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برخی تصمیم‌ها به تشویق متخلف و تنبیه منضبط منجر می‌شود که موضوع بند و تبصره ۱۶ قانون بودجه ۹۷ و تبصره ۳۵ قانون اصلاح بودجه سال ۱۳۹۵ از این دست تصمیم‌ها بود.

وی محور دوم در زمینه‌ پژوهش‌های مورد نیاز نظام بانکی را بهبود سازوکار مدیریت و عملیات نظام ارزی دانست و گفت: با آغاز مدیریت جدید بانک مرکزی و اخد مجوزهای لازم از سران قوا، همکاران ما توانسته‌اند ظرف مدت زمان کوتاهی با مجموعه‌ای از اقدامات و سیاست‌های موثر، اسب سرکش دلار را رام کنند و آن را طی یک مسیر کارشناسی شده به کانال‌های پایین‌تر هدایت کنند اما با وجود گام‌های بزرگی که در این راستا برداشته شده است، همچنان نظام ارزی کشور نیازمند اصلاحات و اقدامات تکمیلی به منظور حفظ ثبات بلندمدت بازار و اجتناب از بروز تلاطم‌های ارزی در آینده است که به این منظور، چگونگی ایجاد و گسترش ابزارهای کافی برای پوشش ریسک ارزی فعالان بخش حقیقی اقتصاد و ارتقای سازوکاری لازم برای تسهیل نقل و انتقال منابع ارزی از سوالاتی است که باید پژوهش‌های ما برای تصمیم‌سازی صحیح در حوزه ارزی به آن پاسخ دهد.

قائم‌مقام بانک مرکزی همچنین با تاکید بر اهمیت اصلاح نظام بانکی در پژوهش‌های انجام شده در حوزه پولی و بانکی تصریح کرد: محور سوم پژوهش‌های موردنیاز نظام بانکی، بحث اصلاح نظام بانکی است و همان‌گونه که بارها نیز تاکید شده است، اصلاح نظام بانکی در این دوره با جدیت پیگیری می‌شود.

کمیجانی افزود: شرایط خاص ترازنامه بانک‌ها و مسائلی از جمله بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی، مطالبات غیرجاری، کاهش کیفیت دارایی‌ها و بنگاه‌داری بانک‌ها موضوعاتی هستند که تداوم آن دیگر پذیرفتنی نیست که در این ارتباط، تهیه و تصویب نظام جامع حل و فصل مالی موسسات و بانک‌های مشکل‌دار، ارتقای نظام نظارت و پایش سلامت بانکی، اصلاح ساختار مدیریت ریسک و اجرایی کردن اصول حاکمیت شرکتی در بانک‌ها محورهایی هستند که دستاوردهای پژوهشی آن می‌تواند نقش بسزایی در برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی شیوه انجام فرآیند اصلاح نظام بانکی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در عین حال با توجه به گسترش پیمان‌های پولی دو جانبه و چندجانبه و تحریم‌های آمریکا ضروری است که پژوهشگران درخصوص ابعاد این پیمان‌ها، شرایط اقتصادی کشورها، چگونگی تسویه با آن‌ها و ... فعالیت‌هایی را انجام دهند.

قائم‌مقام بانک مرکزی در ادامه تاکید کرد که واحدهای اجرایی و سیاست‌گذاری بانک‌ها باید ارتباط خود را با دانشگاه‌ها و پژوهش‌گران افزایش دهند، چراکه این تعامل سبب می‌شود تا سیاست‌گذاران و مدیران بانکی به شکل مستمر اطلاعات خود را از اصلاحات و تحولات نظام بانکی افزایش دهند.

تاکید بر استفاده از پول ملی در تجارت

قائم مقام بانک مرکزی بر استفاده از پول ملی دو کشور در روابط تجاری به جای ایجاد پل رابط برای تسویه مالی تاکید کرد.

کمیجانی در حاشیه برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر در حوزه پول و بانک، با اشاره به شرایط انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه، اظهار کرد: در سال‌های گذشته و به خصوص در ماه‌های اخیر، بر عملیاتی شدن توافق‌نامه‌ها و پیمان‌های پولی دوجانبه تاکید شد و بانک مرکزی نگاه دوباره‌ای به پیمان‌های پولی داشته و تعدادی از کشورهایی که مبادلات تجاری خوبی با ایران دارند، با توجه به تمایل خودشان برای پیمان پولی دوجانبه و مبتنی بر تسویه تجارت به اتکای پول‌های ملی خودشان می‌اندیشند.

وی افزود: انعقاد پیمان‌های پولی با برخی از کشورها پیشرفت داشته و با برخی عملیاتی شده، اما با بعضی‌ از کشورها نیازمند این است که شرایط و زمان هر دو طرف فراهم باشد.

قائم‌مقام بانک مرکزی در پاسخ به سوالی درباره ابراز تمایل روسیه برای اجرایی کردن پیمان‌های پولی با ایران، تصریح کرد: تمایل برای این موضوع از سوی هر دو کشور وجود دارد، اما باید شرایط و محیط آن فراهم شود، چراکه یکی از موضوعاتی که درباره پیمان‌های دوجانبه و چند جانبه مطرح است، موضوع تسویه در زمانی است که تراز تجاری مثبت یا منفی باشد.

کمیجانی تاکید کرد: باید به دنبال راهکاری باشیم که به جای استفاده از پل رابط برای تسویه و کسری‌های تجاری، از پول ملی دو کشور استفاده کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره متفاوت شهید محمد بروجردی قبل از انقلاب در ۲۰ سالگی

سالاد سیب زمینی اتریشی؛ سالاد خوشمزه و مهیج

عکس/ ژست محسن رضایی ۳۴ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش

به‌جای قدم‌شماری، پیاده‌روی ژاپنی را امتحان کنید

عکس/ آخرین پادشاه عراق ۸۰ سال پیش در حال تعمیر دوچرخه اش

پیش بینی قیمت دلار امروز ۴ خرداد ۱۴۰۴/ شوک دور ششم مذاکرات به قیمت دلار

چرایی بازگشت موج مثبت به بورس پس از دور جدید مذاکرات/ ابهام در نتیجه مذاکرات، سرمایه‌گذاران را کلافه کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۴ خرداد ۱۴۰۴/ خریداران طلا سردرگم شدند

عکس/ زیبایی عجیب دختر خان بختیاری ۸۰ سال پیش سر سفره عقد

عکس/ چهره خاص رز فیلم تایتانیک ۲۴ سال پیش در کنار فرزند اول اش

مسقط میزبان دور ششم مذاکرات ایران و آمریکا

سرلشکر سلامی: دشمن می‌خواهد ما از دفاع از ارزش‌ها شرمنده شویم

عکس/ استقبال از آیزنهاور در تهران، ۶۶ سال پیش

سرمربی استقلال: از بازی راضی‌ام

عکس/ پوستر استقلال برای رسیدن به فینال جام حذفی

کمالوند: زور ما به استقلال نمی‌رسید

فیلم/ خلاصه بازی استقلال مقابل صنعت نفت آبادان

عربستان آمار حجاج را اعلام کرد

استقلال فینالیست شد

فیلم/ جعفر پناهی برنده نخل طلای کن شد

فیلم/ نخاله‌ها ورزشگاه آزادی را خاک‌آلود کردند

ضیافت‌های پرزرق و برق برای رأی در مجلس

پافشاری آمریکا بر توقف کامل غنی‌سازی ایران

بررسی تعلیق برخی تحریم‌ها علیه ایران

وقوع تندباد و گرد و خاک شدید در تهران

فیلم/ عملیات نجات گرفتاران در ساختمان پزشکان در ایلام

محدودیت تازه پنتاگون برای خبرنگاران

صف طولانی‌تر برای وام ازدواج

فیلم/ آخرین مکالمه فرمانده شهید مهدی باکری با شهید احمد کاظمی

آغاز آزمایشی حذف کارت سوخت از فردا در تهران

آخرین وضعیت پرونده‌ حادثه متروپل بعد از ۳ سال

نتایج اولیه آزمون دکتری اعلام شد

پیش‌بینی وقوع دمای ۴۸ درجه و بالاتر در خوزستان

فیلم/ استوری هدیل علیان مجری اماراتی از رقص های خیابانی در تهران

نتایج جالب یک پژوهش درباره رانندگی تهرانی‌ها

آیا اسراییل به ایران حمله می‌کند؟

مرگ دسته‌جمعی فک‌های خزری

غزال رجبیان، طراح لباس ایزدیار در کن ۲۰۲۵

پاساژ علاءالدین جابه‌جا می‌شود

فیلم/ جولانی وارد استانبول شد

سعید روستایی کیست؟ / نگاهی به آثار مهم فیلم‌ساز جوان

پیش بینی بورس فردا یک‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴

تفاوت مرگ مغزی و کما چیست؟ + شرایط اهدای عضو

عکس/ استایل هالیوودی بهرام افشاری در یک جمع دوستانه

فیلم/ واکنش جالب شایع به شباهت زیاد پسرش به او

دلیل بحران افت تحصیلی در دانش آموزان چیست؟

فیش حقوقی بازنشستگان بارگذاری شد

فیلم/ معادل فارسی پروفایل مشخص شد

چپاول دیجیتال؛ خیز اپراتور‌ها برای افزایش ۷۵ درصد بهای اینترنت بدون بهبود کیفیت!

عکس/ سرلشکر باقری ۴۴ سال پیش به همراه محسن رضایی در یک جلسه نظامی