تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۹ مهر ۱۴۰۳
در کمپین‌های هریس و ترامپ دقیقا چه خبر است؟

رقابت در نقطه جوش؛ ترامپ یا هریس؟! / نگاهی به وضعیت پیشتاز در نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

آخرین مراحل مبارزات انتخاباتی درایالات متحده در حال انجام است و رای دهندگان در ۵ نوامبر (سه شنبه ۱۵ آبان ماه) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی این کشور، پای صندوق‌های رای می‌روند، اما رای گیری زودهنگام در تعدادی از ایالت‌ها از جمله در میدان‌های جنگ انتخاباتی سنتی ایالات متحده مثل ایالات‌های کارولینای شمالی و جورجیا در حال برگزاری است.

در کمپین‌های هریس و ترامپ دقیقا چه خبر است؟

اقتصاد۲۴-کامالا هریس، معاون دموکرات رئیس جمهور فعلی آمریکا (جو بایدن) و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه ایالات متحده به شدت به یکدیگر می‌تازند تا نشان دهند هر یک بر دیگری ارجحیت دارد. اما سیستم رای گیری آمریکا که مبتنی بر آراء الکترال است، با بسیاری از نقاط جهان متفاوت و در نتیجه تا لحظات آخر شگفتی ساز است.

شاید به همین دلیل هم باشد که نتایج نظرسنجی‌های رسانه‌های سنتی دموکرات مثل CNN تفاوت‌های فاحشی با نظرسنجی دموکرات‌های دو آتشه مثل FOX دارد. اما با این وجود طبق اطلاعات منتشر شده توسط FiveThirtyEight، که مجموع اطلاعات روزانه نظرسنجی‌ها را نشر می‌دهد، هریس در حال حاضر در نظرسنجی‌های ملی آمریکا پیشتاز است و ۲.۱ درصد از ترامپ جلوتر است. اما این رقم اصلا نمی‌تواند متضمن موفقیت هریس در انتخابات پیش رو باشد، چون همانطور که اشاره شد، ۲ کاندیدا باید با رای گیری الکترال با هم مبارزه کنند

رقابت به نقطه اوج نزدیک می‌شودترامپ یا هریس؛ چه کسی پیشتاز نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا است؟/در کمپین‌های هریس و ترامپ دقیقا چه خبر است؟

آراء الکترال؛ برگ برنده یا پاشنه آشیل؟

ساز و کار رای گیری الکترال همانقدر که می‌تواند گیج کننده باشد ساده است: برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، یک نامزد باید ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال را به دست آورد. آراء کالج الکترال در بین ایالت‌ها بر اساس جمعیت نسبی آن‌ها توزیع می‌شود. به همین دلیل است که پیش بینی آراء الکترال ساده نیست، به ویژه با توجه به این که برخی ایالت‌های آمریکا، به عنوان ایالت‌های نوسانی شناخته می‌شوند. ایالت‌های نوسانی که به عنوان ایالت‌های میدان نبرد نیز شناخته می‌شوند، می‌توانند نتیجه انتخابات سراسری را کاملا تحت تاثیر قرار دهند. یکی از ویژگی‌های تعیین کننده یک دولتف نوسان گرایش‌های سیاسی مبهم آن است که در آن هیچ حزبی از حمایت قاطع برخوردار نیست. در انتخابات امسال، ایالت‌هایی که به شدت حساس و نوسانی جلوه کرده اند عبارتند از آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین.

در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، جورجیا پس از تقریباً سه دهه رأی دادن به جمهوری خواهان، از قرمز جمهوری خواه به آبی دموکرات تغییر کرد و در آریزونا، دموکرات‌ها با اختلاف اندکی که حدود ۰.۳ درصد بود برنده شدند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ترامپ و هریس در یک رقابت تنگاتنگ در ایالت‌های نوسانی با یکدیگر جدال می‌کنند. رای گیری در این ایالت‌ها در تعیین برنده مهمتر از رای گیری ملی است، زیرا این کالج الکترال است که رئیس جمهور را انتخاب می‌کند و نه رای مردمی. اگر هیچ نامزدی حداقل ۲۷۰ رای الکترال را به دست نیاورد، یک انتخابات احتمالی برگزار می‌شود که در آن مجلس نمایندگان ایالات متحده برنده را تعیین می‌کند. 


بیشتر بخوانید:فیلم/ آبروریزی بزرگ کامالا هریس


هیئت هر ایالت در مجلس یک رای می‌دهد و یک نامزد برای برنده شدن باید اکثریت (۲۶ از ۵۰) آرای هیئت ایالتی را کسب کند. سپس سنای ایالات متحده معاون رئیس جمهور را انتخاب می‌کند که هر سناتور یک رای و اکثریت ساده (۵۱ رای) لازم برای برنده شدن دارد. با همه این ها، هر ۲ کاندیدا امیدوارند کل آراء مورد نیاز خود را برای شکست رقیب، از طریق کمپین هاف مبارزات رسانه‌ای و تخریب یکدیگر کسب کنند و کار به تساوی نکشد.

در کمپین‌های هریس و ترامپ دقیقا چه خبر است؟

ترامپ، چه به شکل نمایشی و چه به شکل واقعی معمولا با حواشی و مشکلات بیشتری دست به گریبان است. برای مثال، طی هفته‌ای که گذشت، در دیترویت، بزرگترین شهر میشیگان، که یکی از مهمترین ایالت‌های مدنظر جمهوریخواهان است، با مشکل باز شدن صدای میکروفون خود مواجه شد و به عبارتی، شروعی دشوار داشت. او با همان ادبیات خاص خود گفت: «من قبض این شرکت احمقی را که این مزخرفات را به ما اجاره داده است، پرداخت نمی‌کنم.» ۲۴ ساعت بعد، ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس، از تبلیغات منفی تلویزیونی در فاکس انتقاد کرد و گفت که از روپرت مرداک (ریاست این شبکه) می‌خواهد اطمینان حاصل کند که چنین تبلیغاتی تا روز انتخابات پخش نمی‌شود.

نگاهی به فهرست هزینه‌های ترامپ هم نشان می‌دهد، او در مقایسه با این مرحله از کمپین‌های قبلی خود برای ریاست جمهوری آمریکا، پول بیشتری از صنعت نفت و گاز جمع آوری کرده است. به گزارش گاردین و بر اساس اسناد اهدایی به ترامپ، وی ۱۴.۱ میلیون دلار از صنعت نفت و گاز، دریافت کرده است، اما این بذل و بخشش ها، یک پشت صحنه مهم دارد که چیزی جز درخواست‌های فعالان این صنعت برای کاهش قوانین زیست محیطی و افزایش آزادی عمل آن‌ها در تولید سوخت‌های فسیلی نیست.

کمپین هریس در گرند رپیدز (قلب محافظه‌کارتر غرب میشیگان) حال و هوایی دیگر دارد و گزارش شده که او استراتژی «کمپین طوفانی» خود را تغییر می‌دهد. مفهوم این تغییر استراتژی این است که کامالا می‌خواهد نقش سنتی زن سیاستمدار را تغییر دهد تا نه تنها از بین دموکرات‌ها بلکه از بین جمهوری خواهان و مردان از هر نژادی، طرفدار پیدا کند.


بیشتر بخوانید:عکس/ تصویری جنجالی از واکنش هواداران ترامپ به مناظره انتخاباتی آمریکا


یک نکته مهم طی کمپین هفته اخیر هریس، اشاره او به درگذشت یحیی سنوار، رهبر حماس و تاکید او بر چشم انداز صلح بود. شاید به خاطر همین سخنرانی بود که برخی از آمریکایی‌های لبنانی برجسته هریس را تأیید کردند. هر چند اینجا نباید اغراق و فراموش کنیم که شماری از آمریکایی‌های عرب تبار و مسلمانان نیز به دلیل حمایت دولت فعلی دموکرات آمریکا از اسرائیل در جنگ با حماس، حزب دموکرات را بایکوت کرده اند. با وجود همه این تحولات اخیر، بد نیست، دوباره به موضوع نظرسنجی‌ها برگردیم و بررسی کنیم آیا واقعا نظرسنجی‌ها قابل اطمینان هستند؟

نظرسنجی‌های اطمینان برانگیز یا بی اهمیت؟

نظرسنجی‌های نزدیک به کمپین ترامپ، نشان می‌دهد که بیش از یک سوم آمریکایی‌ها با هشدار ترامپ مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی در آمریکا «خون آمریکا را مسموم می‌کنند» موافق هستند. همزمان یک نظرسنجی دیگر می‌گوید حضور باراک و میشل اوباما در رویداد‌های تبلیغاتی کامالا هریس، به شدت روی نتایج آراء به نفع او تاثیرگذار است. اما پرسش اساسی این است که این نظرسنجی‌ها چقدر قابل اطمینان هستند. پاسخ این است: خیلی زیاد و اصلا! درواقع اگرچه تلاش ها، کمپین ها، سخنرانی‌ها و حمایت‌ها روی آراء تاثیرگذار است و فعلا هم کامالا هریس در اغلب نظرسنجی‌های نسبتا بی طرف با اندک اختلافی از ترامپ جلوتر ایستاده است، اما نمی‌توان گفت این نظرسنجی‌ها درست هستند.

فهرست بلندبالایی از ایالت‌ها در تاریخ انتخابات آمریکا وجود دارند که در آخرین لحظات رای گیری با چرخشی ناگهانی، همه را شگفت زده کرده اند. با این حال، در میان خوش بینی ها، یک نکته احتیاط برای معاون رئیس جمهور وجود دارد. برای مثال: ترامپ در دو انتخابات گذشته پیش‌بینی‌های نظرسنجی‌ها در ایالت‌های دموکرات یا به اصطلاح آبی را به طور قابل‌توجهی تغییر داد و تعداد زیادی از این ایالت‌ها را بر خلاف نظرسنجی‌ها در سال ۲۰۱۶ تصاحب کرد. نظرسنجی‌ها هرگز صد در صد دقیق نیستند.

در هر دو انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ آمریکا شاهد بودیم که نظرسنجی‌ها محبوبیت نامزد‌های جمهوری خواه را دست کم گرفتند. علیرغم اینکه نظرسنجی برای انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۲۲ دقیق‌تر است، بسیاری هنوز در مورد نتایج نظرسنجی تردید دارند. بخشی از دلایل عدم دقت نظرسنجی‌ها در سال‌های اخیر به نوع دسترسی به رأی دهندگان مربوط می‌شود. اغلب نظرسنجی‌ها از طریق نظرسنجی‌های تلفنی انجام می‌شود. با این حال، افراد کمتری تمایل به پاسخگویی به تماس‌ها دارند. سوگیری عدم پاسخ دلیل دیگری برای عدم دقت است برای مثال، در سال‌های اخیر، رای دهندگان ترامپ ترجیح داده اند به نظرسنجی‌ها پاسخ ندهند. علاوه بر این، تغییرات در میزان مشارکت رای دهندگان بر دقت نظرسنجی‌ها تأثیر گذاشته است، به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۰ مشارکت رای دهندگان بسیار بیشتر از حد انتظار بود.

با توجه به همه این ها، یک پرسش هنوز به قوت خود باقیست: رئیس جمهور بعدی ایالات متحده چه کسی است؟ روی کاغذ و بیش از ۲ هفته مانده به آغاز انتخابات، کامالا هریس با اندکی اختلاف، پیشتاز است، اما حقیقت این است که هریس و تیم او نمی‌توانند به این امار‌ها دلخوش باشند و شانس دونالد ترامپ برای ریاست جمهوری همچنان بسیار بالا است.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ واکنش عجیب به نوشیدنی روی میز در دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

تصویری دیده نشده از عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی ۲۷ سال پیش

عکس/ لیست جدید قیمت محصولات سایپا اعلام شد

عکس/ تاثیر کمبود ویتامین‌ها از روی چهره

عکس/ اولین کسی که در قطعه هنرمندان دفن شد

عکس/ اولین باری که خیابان‌های تهران ۴۰ سال پیش قفل شد

عکس/ نفیسه روشن در کنسرت ناصر زینلی

اینفوگرافی/ برتری ایران در تورم از کشور‌های حوزه خلیج فارس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است

آیا بازار جهانی پسته ایران از دست می‌رود؟

قیمت طلا و سکه روی دور صعود

زندگی متفاوت ایرانیان از آذربایجان غربی تا سیستان و بلوچستان

فیلم/ بهاره رهنما دیشب جشن حافظ را بهم ریخت

رویای ناتمام بورس برای فتح قله ۷ ماهه

تعیین تاریخی تازه برای آغاز حراج انواع سکه

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید

فیلم/ طعنه سنگین مهران مدیری به عطاران!

قیمت دلار تا آغاز دولت ترامپ چه قدر می‌شود؟

حمله زیر پوستی مهران مدیری به رانت‌خواران در قهوه پدری

کشف ۷۹میلیار تومان از متکدیان در مشهد

فیلم/تجمع گروهی از مالباختگان پرونده خودرویی

عکس/ سلفی‌های عجیب بهاره رهنما با چهره‌های مشهور سینما در جشن حافظ

عکس/ بوسه دیدنی شهاب حسینی بر شانه مرتضی عقیلی

عراقچی به پرتغال سفر می‌کند

فیلم/ حرف‌های عجیب عباس جمشیدی‌فر درباره جواد عزتی

همراهی بازار طلا و سکه با دلار و طلای جهانی؛ رالی صعودی ادامه دارد؟

فیلم/ شکستن سکوت مرتضی عقیلی بعد از ۴۵ سال

عکس/ جنجال عشق قدیمی پارسا پیروزفر در فضای مجازی

هواداران افراطی سلبریتی‌ها چقدرند؟

مساله پیچیده مهریه در ایران؛ برای هر تعداد سکه چقدر باید حق ثبت واریز کنیم؟ + جدول

عکس/ مسعود پزشکیان در جمع بسیجیان

روز و ساعت بازی پرسپولیس و الریان

طنین ناقوس خطر سونامی سرطان پستان در ایران؛ ابتلا سالانه ۱۸ هزار نفر به این نوع سرطان!

فیلم/ قالیباف خبر از راه اندازی سانتریفوژ‌های پیشرفته داد

درخواست کیانوش رستمی از مردم ایران

عکس/ تصاویر جذاب از حضور هنرمندان در مراسم جشن حافظ

سؤال غیرمنتظره سیدمحمد خاتمی از حسن روحانی

ترامپ و تغییر دکترین هسته‌ای ایران؛ سه سناریو تهران برای افزایش توان بازدارندگی چیست؟

عکس/ شعبان بی‌مخ در صف اول تشییع جنازه علیرضا پهلوی ۷۰ سال پیش

این دانش‌‏آموزان بی دفاع؛ شیوع آسیب اجتماعی نتیجه کمبود مشاوران و نبود مددکار در مدارس ایران

واکنش قالیباف به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام

شکاف قیمتی جدید کارخانه و بازار خودرو

عکس/ عملکرد و رتبه تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی

قیمت جدید دام زنده اعلام شد+ جدول

الماس روی نیمکت پرسپولیس

قتل جوان ۲۳ ساله بر سر یک متلک

پیام گفت‌وگوی علی لاریجانی با وب‌سایت رهبری چیست؟

جزییات قطع برق تهران در روز ۴ آذر+ جدول

شارژ بورس ادامه خواهد داشت؟

ظهور مراسم تدفین لاکچری ؛ از انفجار بقایای متوفی در فضا تا تبدیل خاکستر مرده به الماس فشرده

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام متوفیان به وراث

وضعیت هواشناسی امروز