تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳

معنی اظهارات کمال خرازی درباره تغییر راهبرد هسته‌ای ایران چیست؟

جلال خوش چهره، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل بین المللی

اظهارات کمال خرازی درباره تغییر راهبرد هسته‌ای ایران

اقتصاد۲۴- اظهارات کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفتگو با شبکه خبری «المیادین» بازتابی از عمیق‌تر‌شدن نگرانی‌های امنیتی جمهوری اسلامی از سیاست‌هایی است که غرب -اعم از اروپا و ایالات متحده- در قبال تمامیت ارضی دنبال می‌کند.

کمال خرازی در ابراز بدگمانی به سیاست‌های غرب که به‌گونه‌ای هم‌پوشان با ماجراجویی‌های اسرائیل در منطقه و به ویژه نظام جمهوری اسلامی بروز و نمودی متفاوت از گذشته یافته، چنین هشدار داده است: «اگر با تهدید مواجه شویم، توانایی ساخت سلاح‌های هسته‌ای را داریم. تنها مانع آن، فتوای رهبری است که تولید سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده است.

خرازی این اظهارات هشدارآمیز را واکنشی به سیاست‌های غرب دانسته و می‌گوید: «در مورد موشک‌ها تا به‌حال حساسیت غربی‌ها؛ به خصوص اروپائیان را لحاظ کردیم. ولی وقتی آن‌ها حساسیت‌های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم؛ بنابراین احتمال این که برد موشک‌های ایران را افزایش یابد، وجود دارد.»

سخنان خرازی به این مفهوم است که به رغم بالا گرفتن تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو، غرب یک راه برای مجاب کردن تهران در پرهیز از هرگونه اقدام بیشتر در سیاست‌های دفاعی-تهاجمی خود، دارد؛ این که نشان دهد هدف غرب ضربه‌زدن به منافع امنیتی ایران نیست. به عبارت دیگر انتظار تهران این است که در وضع بحرانی کنونی، غرب از دست زدن به اقدامی تأثیرگذار علیه امنیت ایران در ابعاد و سطوح مختلف پرهیز کند. منظور از «امنیت» نیز تنها امنیت مرز‌ها نیست، بلکه مجموعه اقدام‌هایی است که حاکمیت جمهوری اسلامی را هم به چالش می‌کشد. از همین روست که خرازی در گفت‌وگوی خود با المیادین تصریح می‌کند: «ما [تهران]پای‌بند به مذاکره و توافقات قبلی خود هستیم؛ مشروط بر این که طرف‌های مقابل هم به آن پای‌بند باشند.» سپس می‌افزاید: «متأسفانه آن‌ها [غرب]پای‌بند نیستند و به جای مذاکره به تحمیل تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می‌دهند.»


بیشتر بخوانید:فیلم/ جزییات کمال خرازی از خرابکاری اسراییل در اصفهان


آنچه روشن است این‌که تهران هنوز مترصد تغییر در برنامه هسته‌ای خود نیست و همچنان تعهد خود را براساس فتوای رهبری اعلام می‌کند. این درحالی است که همه تکنولوژی تولید سلاح هسته‌ای را به عنوان ابزاری بازدارنده مقابل تهدید‌های بیرونی در اختیار دارد. علی رغم این وضع، هم تهران و هم غرب براین باورند که سلاح هسته‌ای از دو خصلت برخوردار است؛ نخست این که به رغم بزرگی و اهمیت تسلیحات هسته‌ای و برخورداری بسیاری از کشور‌ها از این سلاح، اما هنوز داشتن آن در هر سطح بیشتر جنبه بازدارنده و تزئینی دارد. در واقع پس از واقعه هیروشیما و ناکازاکی در سال ۱۹۴۵ هیچ کشوری از این سلاح در هیچ جنگی به رغم بزرگی‌های آن استفاده نکرده است.

دوم؛ سلاح‌های هسته‌ای در نوع خود، تسلیحاتی آخرالزمانی هستند که می‌توانند جامعه جهانی را با خطر نابودی روبرو کنند. آنچه سبب می‌شود که دولت‌ها در برابر تهدید‌های بزرگ، گرایش به تولید تسلیحات هسته‌ای پیدا کنند همانا تهدید‌هایی است که از جانب قدرت‌های بزرگ علیه منافع امنیتی خود احساس می‌کنند.

حال باید دید غرب و خاصه اروپا با همه دغدغه‌های امنیتی خود و در هم‌پوشانی با سیاست‌های ماجراجویانه اسرائیل، مشوق تهران در اقدامی خواهند بود که براساس فتوای رهبری تاکنون از آن پرهیز کرده است؟

شعله‌های تنش در خاورمیانه در حالی بالاتر می‌رود که اروپا هم‌سو با سیاست‌های ماجراجویانه اسرائیل و در آستانه انتخابات نوامبر در ایالات متحده، به تعمیق بدگمانی تهران به سیاست‌های غرب دامن می‌زند. این وضع برای همه طرف‌ها هشدار دهنده است.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل جالب کارمندان گمرک انزلی ۷۶ سال پیش با لباس یکدست

عکس/ موج بازگشت مسافران نوروزی در جاده چالوس

عکس/ استایل اروپایی شیوا مکی نیان زن جدید ارسطو در پایتخت حسابی غوغا کرد

عکس/ شکلک درآوردن عصمت الملوک نوه ناصرالدین شاه ۱۲۶ سال پیش در مهمانی زنانه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ بوکسور نیجریه‌ای پس از مبارزه جان خود را از دست داد!

پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال ۲۰۲۵ اخراج کند

دلار بخریم یا بفروشیم؟

پیشکسوت باشگاه استقلال درگذشت

عکس/اسرائیل یک مقام حزب‌الله را ترور کرد

السودانی: اطمینان داریم ایران از مرحله سخت پیش رو به سلامت عبور می‌کند

شرط حماس برای آزادی زندانیان صهیونیست

هشدار روسیه به آمریکا درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

اینزاگی جانشین طارمی را از تیم زیر ۲۳ سال آورد

ویژگی‌های زنان آگاه و جذاب

عکس/استاد بروسلی؛ ایپ من

عکس/ یک منظره ساحلی از سال‌های ۱۹۰۰

عکس/منارجنبان اصفهان در سال ۱۸۹۷

عضو کمیسیون انرژی مجلس: در خصوص ناترازی انرژی با وزرا تعارف نداریم

عکس/ استوری جدید سپهر حیدری

عکس/ فولاد عکس جادوگر سپاهان را منتشر کرد!

عکس/ اجاره خانه نقی معمولی شبی ۳۹ میلیون ناقابل!

دستگیری کسانی‌که روز اول سال در اماکن تاریخی شعار دادند

عراقچی: با آمریکا وارد مذاکرات مستقیم نمی‌شویم

عکس/عذرخواهی شبکه تماشا به دلیل پخش یک صحنه

عکس/ احمد الشرع رییس جمهور انتقالی سوریه سوریه در کنار همسرش

فیلم/واکنش وزیر فرهنگ به لغو کنسرت حامد همایون در کرمان

قطع ۱۲ ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فارس رکورددار مصرف بنزین کشور در ایام نوروز

تکان شدید قیمت مسکن در راه است؟

عکس/خاله شادونه با این عکس عید فطر را جشن گرفت

عکس/تیپ بهاری مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد

عکس/راز آشتی منوچهر هادی و یکتا ناصر

عکس/ سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی

وضعیت صنایع سیمانی در بازار سرمایه چگونه است؟

فیلم/ترامپ: دوست دارم برای دوره سوم مقابل باراک اوباما شرکت کنم

فیلم/حمید لولایی: ۱۳ بچه بودیم؛ مادر من هر سال بچه می‌آورد

فیلم/اظهارات لاریجانی در مورد پاسخ ایران به حمله آمریکا

قیمت طلا دست از رکوردشکنی برنمی‌دارد

پیش بینی آب و هوا سیزده فروردین

سیدجلال سرمربی می‌شود!

پایان گروگان‌گیری بلاگر معروف

چشم انداز همکاری ایران و هند در بندر چابهار پس از تحریم‌های ترامپ/ درس‌هایی که ایران می‌تواند از توسعه هند بیاموزد

یارانه کالابرگ امروز ۱۲ فروردین واریز می‌شود؟

جزئیات ممنوعیت‌های ترافیکی انتظامی تهران ویژه سیزده به‌در

اعلام وضعیت ترافیکی جاده چالوس

زمان انتظار خرید خانه با حق مسکن کارگری به ۵۸۰ سال رسید!

پیکاسو در تهران

سیزده بدر بارانی؛ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا

چمنی: گرانی دلار به تحریم‌ها وابسته نیست