تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۳۰ آذر ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می دهد؛

واکنش فعال صنفی به تهدید پلمب اصناف: چرا همیشه ما باید کوتاه بیاییم/ تجربه تلخ وعده دولت در دوران کرونا یادمان نرفته/ تکلیف معیشت خانواده اصناف چه می‌شود؟

یک فعال صنفی در واکنش به طرح موضوع تعطیلی برخی اصناف در راستای صرفه جویی در مصرف گاز و برق گفت: راه کنترل مصرف انرژی در کشور تعطیلی نیست. باید قبل از چنین اقدامی به تبعات تعطیلی صنوف و ایجاد بحران‌های ناشی از عدم فعالیت اصناف و انباشت کسری‌های ناشی از تورم، رکود و گرانی نیز توجه شود.

تعطیلی فروشگاه‌ها 

اقتصاد ۲۴- این‌ روز‌ها با تشدید سرمای هوا، کسری گاز ناشی از مصرف بالای بخش خانگی موجب محدودیت گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها شده و در نتیجه منجر به افت فشار در برخی استان‌های شمالی و قطع برق خانگی در سراسر کشور شده است.

در این رابطه دولت با دعوت از مردم در پویش ۲ درجه کمتر ، به دنبال کنترل مصرف گاز و مدیریت تامین نیاز گاز تا گذر از بحران فصل سرد است. از این رو نقش واحد‌های صنفی در مدیریت شرایط فعلی، نقشی پررنگ و اساسی است.

در همین ارتباط اتاق اصناف تهران با صدور اطلاعیه‌ای اتحادیه‌های صنفی و واحد‌های تابعه آنها را به کاهش ۲ درجه‌ای دمای واحد‌های صنفی و همچنین صرفه‌جویی در برق مصرفی مکلف کرد و اعلام نمود کاهش برق مصرفی واحد‌های صنفی به‌خصوص واحد‌های پرمصرف، باید در دستور کار اتحادیه‌ها و واحد‌های صنفی تهران قرار گیرد.

رستگار رئیس اتاق اصناف تهران نیز در این خصوص می‌گوید: در شرایط فعلی باید اصناف همکاری لازم را در مدیریت انرژی انجام دهند به‌نحوی که فروشگاه‌های بزرگ عرضه کالا‌های غیرضرور باید تعطیل شوند و فقط فروشگاه‌هایی که کالا‌های اساسی مردم را عرضه می‌کنند، باز باشند. هدررفت بالای انرژی در فروشگاه‌های بزرگ از جمله نکاتی است که در مدیریت مصرف باید در نظر گرفته شود. در این دو هفته لزومی به فعالیت این فروشگاه‌ها نیست و باید آنها نیز کنار اصناف همکاری لازم را در کاهش مصرف انرژی انجام دهند. در صورت فعالیت مجدد این فروشگاه‌ها از جمله سرا‌های فروش لوازم خانگی آنها را پلمب خواهیم کرد.

شروع داستان تلخ دیگر برای اصناف

این دستور العمل شروع داستانی تلخ برای اصناف شده است. واحد‌های صنفی همواره در تیررس بحران‌های اقتصادی قرار دارند. اگر از روز‌های بحرانی و سخت شیوع بیماری کرونا و تعطیلی چند ماهه صنوف سطح شهر بگذریم و نگاهی به استمرار افزایش نرخ تورم و رکود معاملات در بازار‌های مختلف خرد و کلان سطح شهر داشته باشیم متوجه می‌شویم که اصناف درگیر موقعیت‌های سخت و شکننده هستند.

از این دردسر‌ها که نمی‌توان به راحتی گذشت، اما علاوه بر این مشکلات که بر سر اصناف فرود آمده باید به افزایش مالیات، اجاره بهای واحد‌های صنفی، افزایش هزینه دستمزد کارگر و حق بیمه کارگران هم اشاره داشت چراکه در زمانی که رکود و تورم در یک میدان بر سر اصناف کوبیده می‌شود، تعطیلی‌های این چنین نیز دردسر جدیدی برای این گروه ایجاد می‌کند.

تعطیلی فروشگاه‌ها

اصناف حامی می‌خواهند

سپهر هدایت یکی از فعالان صنفی در خیابان مرکزی تهران به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: ما هم با توجه به وضعیت تولید برق و افزایش مصرف در زمان سردی هوا سعی بر کاهش مصرف برق داریم؛ از این‌رو با خاموش کردن چراغ‌های اضافی می‌خواهیم در پویش ۲ درجه کمتر شرکت کنیم، اما این واقعیت را باید پذیرفت که فروشگاهی که تمام درآمدش از فروش لوستر و روشنایی است چطور می‌تواند فروشگاه خود را تعطیل کند؟!


بیشتر بخوانید: بار ویرانی ناترازی انرژی بر دوش صنایع نیمه جان ایران/ کمبود کالا و تعدیل کارگران از نتایج فاجعه بار قطع گاز صنایع


این فعال صنفی ادامه داد: اگر قرار باشد به جای صرفه جویی، فروشگاه‌ها را تعطیل کنیم چطور خرج زندگی خانواده هایمان را تامین کنیم! دولت در زمان کرونا قرار بود به دلیل تعطیلی صنوف سطح شهر، به صاحبان کسب و کار‌ها وام بدهد، مالیات را تخفیف و به تعویق بیندازد و حمایت‌های لازم را انجام دهد، اما علاوه بر اینکه هیچ یک از این اقدامات را انجام نداد، شاهد افزایش مالیات و گرانی برق و آب و بیمه و دستمزد کارگر و ... هم بودیم.

تعطیلی اصناف و تعیین تکلیف معیشت آنان

وی گفت: حالا امسال با افزایش سرما و مصرف انرژی در کشور باز هم قرار است فشار تعطیلی‌ها و عدم حمایت‌ها به صنوف شهر وارد شود. مردم در حال زندگی هستند و چطور می‌توان صنف‌های مختلف را در کلان شهری مثل تهران تعطیل کرد؛ تکلیف معیشت این گروه بزرگ در شهر چیست؟!

هدایت با اشاره به اینکه اتاق اصناف هشدار به پلمب داده است، گفت: درست است که همه در شرایط سخت باید یکصدا باشیم، اما چرا همیشه اصناف باید کوتاه بیایند و هیچ کمکی از سوی دولت برای رونق کسب و کار‌های خرد انجام نمی‌گیرد!

این فعال صنفی با طرح این سوال که آیا دولت راهی به جز تعطیلی اصناف ندارد؟ گفت: راه کنترل مصرف انرژی در کشور تعطیلی نیست. باید قبل از چنین اقدامی به تبعات تعطیلی صنوف و ایجاد بحران‌های ناشی از عدم فعالیت اصناف و انباشت کسری‌های ناشی از تورم، رکود و گرانی نیز توجه شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ مرد چینی در آپارتمان اجاره‌ای گوساله نگهداری می‌کند

اینفوگرافی/ چقدر کار کنیم تا ماشین بخریم؟

عکس/ شباهت شوکه کننده شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش مادر مصری اش

نقطه ضعف بزرگ بمب افکن بی ۲ چیست؟

اعمال افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان در فروردین نهایی شد؟

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ رقص ماه و فلامینگو‌ها بر آینه مهارلو

تکلیف مترو در بافت تاریخی شیراز به کجا رسید؟

پگاسوس KC-۴۶A؛ هواپیمای سوخت گیری هوایی

کاهش چشمگیر قیمت تخم‌مرغ در بازار

عراقچی برای توضیح به مجلس می‌رود

آخرین وضعیت ایوب العملود با پرسپولیس

فیلم/ پزشکیان: مشکلات را برطرف می‌کنیم

عکس/ تیپ شیک و اروپایی شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار اردشیر زاهدی در بروکسل

شهرزاد کمالزاده: بلاگر‌ها هم می‌توانند بازیگر شوند

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

واکنش تند ثابتی به مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

هشدار تند سرلشکر باقری به دشمنان

عکس/ تیپ بامزه آرنولد ۶۷ سال پیش در مدرسه با لباس بافتنی

مزایا و معایب مزوتراپی مو چیست؟

فیلم/ میدری: خانوار‌های جعلی مانع اصلاح یارانه شدند

فیلم/ بی‌اعتنایی ترامپ به همسر وزیر بهداشت آمریکا

فیلم/ حمله یک نماینده مجلس به دولت و تیم مذاکره کننده

معرفی پرکارترین داور زن در لیگ برتر فوتبال ایران

وحید امیری ۲۵۰ بازی با پیراهن پرسپولیس+ عکس

گوشت‌های لاکچری و ماساژ دیده، کیلویی یک میلیون تومان

فیلم/ رهبری: دشمن از پیشرفت‌های ما کلافه و عصبی است

عکس/ خبر باورنکردنی و جنجالی از ارشادِ پایتخت

گودرز دوم کیست؟/ پادشاه اشکانی در دوران پرتنش امپراتوری ایران و روم

خطر بیخ گوش دانش آموزان کم سواد

داور بازی پرسپولیس و سپاهان لو رفت

عکس/ چهره خاص و دیده‌نشده از مهین‌دخت؛ خواهرزادۀ احمدشاه قاجار در پاریس

پیش‌بینی افزایش دمای هوا در در بهار و تابستان

عکس/ دیدار فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبری

عکس/ مدل و قیمت گوشی سید عباس عراقچی چیست؟

عکس/ نمایی شگفت انگیز از خانه وزیر خارجه عمان

معرفی جت تهاجمی و آموزشی سبک MB-۳۳۹

اینفوگرافی/ آنچه تاکنون از مذاکرات می‌دانیم

فیلم/ افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی شهریه مدارس غیر دولتی

فیلم/ نطق تند رسایی در واکنش به مذاکره ایران با آمریکا

پیش‌بینی عجیب از دمای هوا در در بهار و تابستان

فرماندهان نیرو‌های مسلح با رهبر انقلاب دیدار کردند

عکس/ تفریح محمدرضا پهلوی با همسرش روی رودخانه با قایق پارویی

خوراکی‌هایی که همه دهه‌شصتی‌ها با آن خاطره دارند

فیلم/ اصولگرا‌ها همچنان ناراحت از مذاکره

نظر مثبت رئیس کمیته هسته‌ای ایران درباره مذاکرات

عکس/ امیر قلعه‌نویی سرمربی جدید استقلال را انتخاب کرد