تاریخ انتشار: ۰۵:۳۳ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ از مناطق آزاد جهان گزارش می‌دهد؛

رشد سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد کرواسی چگونه شکل گرفت؟

وجود یک دیدگاه لیبرالی در سرمایه‌گذاری خارجی به‌طور فزاینده‌ای کسب‌وکار‌های خارجی را به‌سوی کرواسی و مناطق آزاد آن جذب کرده است و امروز فعالیت‌های اقتصادی همچون تولید کالا‌ها و خدمات، اتمام کالا‌ها، ذخیره کالا‌ها، عمده فروشی، فعالیت‌های پشتیبانی تجاری، ایجاد مراکز تحقیقاتی فناوری و نوآوری در آن صورت می‌گیرد.
مناطق آزاد کرواسی
ساجده رحیمی ،اقتصاد۲۴ - کرواسی یکصد و بیست و هفتمین کشور بزرگ جهان است و حدود ۴ میلیون جمعیت دارد. این کشور یکی از ثروتمندترین کشور‌های جمهوری سابق یوگسلاوی است که در سال ۲۰۰۹ به ناتو و در سال ۲۰۱۳ به اتحادیه اروپا ملحق شد.

کرواسی از نظر موقعیت جغرافیایی در مرکز و جنوب شرقی اروپا، در سواحل دریای آدریاتیک واقع شده است که  از شمال شرقی با مجارستان، از شرق با صربستان و از شمال غربی با اسلووانی هم‌مرز است.

این کشور در دوره‌های زمانی خاص دچار افت اقتصادی شده و آسیب زیادی را تحمل کرده است، اما از سال‌های ۲۰۰۰ به بعد توانسته وضعیت اقتصادی خود را بهبود دهد و با وجود فراز و فرودهای شدیدی که در این مدت شاهد آن بود توانست رشد خوبی را در اقتصاد تجربه کند.
 
این روند مثبت از سال ۲۰۱۵ آغاز و هر سال بیشتر شد به طوری که گفته می شود رشد اقتصادی کرواسی در سه ماهه نخست سال میلادی جاری (سال ۲۰۲۰) چهار دهم درصد (۰.۴) بوده و این کشور به رغم شرایط بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹ در میان ۸ کشور عضو اتحادیه اروپا با رشد اقتصادی مثبت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: چالش‌ها و آینده مناطق آزاد و ویژه تجاری در جهان
دولت کرواسی برای حمایت از کارفرمایان در بحران ویروس کرونا در ماه آوریل امسال حقوق ۵۹۵ هزار نفر شاغل را از بودجه کشور پرداخت کرد که این اقدام حمایتی در ادامه سیاست دولت زاگرب درباره حمایت از شرکت‌ها و حفظ اشتغال بخاطر مبارزه با ویروس کرونا انجام شده است.

وجود حدود ۳۰۰ بندر کوچک و بزرگ در دریای آدریاتیک سبب شده است که رونق اقتصادی کشور کرواسی بیشتر از قبل شود. محصولات صادراتی این کشور شامل تجهیزات حمل و نقل، منسوجات، مواد شیمیایی، مواد غذایی و سوخت است و واردات کرواسی هم شامل ماشین‌آلات، تجهیزات حمل و نقل، مواد شیمیایی، سوخت و روان‌کننده‌های صنعتی می‌شود.

کرواسی در بخش‌های صنعتی و کشاورزی توانسته رتبه خوبی داشته باشد. این روال در اقتصاد این کشور نیز دیده می‌شود. محصولات شیمیایی کرواسی هم کیفیت بالایی دارد به طوری که این کشور در زمینه مواد غذایی و سوخت نیز به رتبه خوبی دست یافته و مشخص است که آینده تجاری خوبی در انتظار آن است.
 
صنعت گردشگری یکی از اصلی‌ترین منابع درآمدی کشور کرواسی است که در حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. این کشور محل مناسبی برای بازدید از آثار باستانی قرون وسطی، بنا‌های باشکوه باروک، مناظر تاریخی ونیزی و رومی است.

اقتصاد کرواسی در هر صورت دسته‌بندی‌های مشخصی را شامل می‌شود که می‌تواند در آینده این کشور نقش مهمی داشته باشد، اما نکته مهم این است که وجود یک دیدگاه لیبرالی در سرمایه‌گذاری خارجی به‌طور فزاینده‌ای کسب‌وکار‌های خارجی را به‌سوی کرواسی و مناطق آزاد آن جذب کرده است.

مناطق آزاد در کرواسی از سال ۱۹۹۶ راه اندازی شدند و طبق قوانین خاصی اداره می‌شوند. فعالیت‌های اقتصادی که می‌تواند در مناطق آزاد این کشور انجام شود عبارتند از: تولید کالا‌ها و خدمات، اتمام کالا‌ها، ذخیره کالا‌ها، عمده فروشی، فعالیت‌های پشتیبانی تجاری، ایجاد مراکز تحقیقاتی فناوری و نوآوری.

بیشتر بخوانید: سایه کرونا بر مناطق آزاد چین/ پکن چگونه اقتصاد خود را در دوران پساکرونا مدیریت خواهد کرد؟
ارائه انواع خدمات از جمله خدمات بانکی، مالی و بیمه‌ای از جمله خدماتی است که در این مناطق ارائه می‌شود. واردات و صادرات به مناطق آزاد کرواسی مشمول هیچ محدودیتی نیست و شرکت‌ها در آن از پرداخت عوارض معاف هستند. طبق گزارش‌ها، ۱۳ منطقه منطقه آزاد در کرواسی وجود دارد، اما دو منطقه بیشترین شهرت را دارند؛ زادار و رییکا دو شهر بندری و منطقه آزاد مهم در کرواسی هستند.
 
زادار یک شهر عجیب و قدیمی در کرواسی است که شهرت زیادی دارد. در این شهر رومی‌ها معماری‌های خاصی را نمایش داده‌اند به طوری که در کلیسا‌های قدیمی در این شهر دسته‌بندی‌های خاصی دیده می‌شود. صنایع عمده منطقه آزاد زادار شامل فعالیت‌های گردشگری، ترافیکی، تجارت ساحل، کشاورزی، ماهیگیری و پرورش ماهی است. صنایع فلزی و مهندسی مکانیک، مواد شیمیایی و صنایع غیر فلزی نیز در این بندر دنبال می‌شود.
 
شهر بندری رییکا نیز سومین شهر بزرگ در کشور کرواسی است و بعد از بندر اسپلیت دومین بندر بزرگ این کشور نیز به حساب می آید و از نظر صادرات نیز فعالیت‌های بسیاری در آن صورت می‌گیرد.
 
همچنین زاگرب پایتخت و بزرگترین شهر کشور کرواسی محسوب می‌شود و در شمال غربی این کشور قرار دارد. این شهر در امتداد رود ساوا قرار دارد و به طور کلی در حدود ۱۲۲ متری بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است و از جمله مناطق آزاد با اهمیت در کرواسی است.
 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ ذوق نیمار در استادیوم آزادی از تشویق تماشاگران

خبر خوشحال‌کننده درباره قیمت طلا

پس لرزه‌های سیاسی لغو بازی سپاهان و الاتحاد

چرا طالبان، پول ملی افغانستان را ارزش بخشید اما ریال ایران به قهقرا رفته است؟/ در نظام حکمرانی ایران باید تجدیدنظر جدی صورت گیرد

ناراحتی کرسپو بعد از شکست برابر پرسپولیس

واکنش شهرداری تهران به لغو دیدار الاتحاد و سپاهان + عکس

عکس/ همنشینی لاریجانی و روحانی در بیت رهبری

فیلم/ گل اول، دوم و سوم الهلال به نساجی

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ پشت پرده بیهوشی یک دختر در متروی تهران

ماجرای مجسمه سردار سلیمانی و لغو بازی سپاهان و الاتحاد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خطر افزایش مهاجرت و تشنه‌تر شدن اصفهان

کدام متقاضیان طرح جایگزینی خودرو‌های فرسوده مشمول افزایش قیمت نمی‌شوند؟

دوام آوردن در تهران ۳۰ میلیون حقوق ماهانه می‌خواهد!

برقراری ثبات در بازار خودرو؟/ پیش بینی قیمت در روزهای آینده

رویکرد اخلاق کاربردی در حوادث؛ انتخاب امدادگر برای عملیات نجات کدام است؟

پیش نیازهای تشکیل اقلیت قوی در پارلمان؛ سیگنال های سیاسی به شورای نگهبان می رسد؟

سهام عدالت از بازار سهام جا ماند/ ارزش سهام مردم آب رفت!

کار در خیابان و محروم از مهارت‌آموزی؛ چرا کار کودکان خیابان جرم‌ تلقی می‌شود؟

بازار ارز مغلوب اخبار تحریم‌های جدید خواهد شد؟/ بررسی روند قیمت دلار در هفته‌ گذشته

راز ماندگاری اقتصاد دستوری؛ مسئولیت دولت در برابر جامعه چیست؟

یکه‌تازی انس جهانی طلا در بازار طلای کشور

۳ پدیده جدید در بازارکار چیست؟

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

صفحه اول روزنامه‌ های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

مردم به خرید نسیه مرغ روی آوردند/ با تضمین کاسب محل و گرو گذاشتن کارت ملی، مرغ نسیه بخرید!

معجزه‌ شیر برای سلامت پوست صورت

تقویت استخوان‌ها با این دانه مقوی

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول