تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۲ تير ۱۴۰۵

هوش مصنوعی به داد صنعت آسیا رسید

شاخص‌های مدیران خرید (PMI) نشان می‌دهد فعالیت کارخانه‌های آسیا در ماه ژوئن، با وجود افزایش هزینه‌ها و اختلالات ناشی از جنگ ایران، همچنان در مسیر رشد باقی مانده است؛ رشدی که عمدتاً با تقاضای فزاینده برای محصولات مرتبط با هوش مصنوعی و فناوری تقویت شده است.

اقتصاد۲۴- در حالی که تنش‌های خاورمیانه، افزایش قیمت انرژی و اختلال در زنجیره‌های تأمین، چشم‌انداز تولید جهانی را با ابهام روبه‌رو کرده است، صنعت آسیا همچنان از یک موتور قدرتمند رشد بهره می‌برد؛ هوش مصنوعی.

افزایش تقاضای جهانی برای تراشه‌ها، تجهیزات مراکز داده و سایر محصولات فناورانه، نه‌تنها فعالیت کارخانه‌های بزرگ منطقه را در مسیر رشد نگه داشته، بلکه بخشی از فشار‌های ناشی از ریسک‌های ژئوپلیتیکی را نیز جبران کرده است.

براساس گزارش رویترز، موج جهانی سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی، در ماه ژوئن بخش تولید آسیا را به حرکت درآورد و تقاضای پرقدرت برای کالا‌های مرتبط با فناوری، اثرات منفی جنگ ایران را تا حد زیادی جبران کرد. نتایج نظرسنجی‌های تجاری که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد رشد تقاضا برای محصولات فناوری، بخشی از فشار واردشده بر اقتصاد‌های صادرات‌محور آسیا را کاهش داده است.

با این حال، فشار‌های قیمتی همچنان در سطوح بالایی باقی مانده است. کمبود عرضه و تأخیر در حمل‌ونقل، زمان تحویل سفارش‌ها را طولانی‌تر کرده و این موضوع نشان می‌دهد شوک انرژی ناشی از درگیری‌های خاورمیانه می‌تواند در ماه‌های آینده در سراسر منطقه تشدید شود.

هوش مصنوعی در حال تغییر معادلات اقتصادی آسیا

این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد موج جهانی سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی در حال تغییر چشم‌انداز اقتصادی آسیاست. رشد سریع تقاضا برای تراشه‌ها، تجهیزات مراکز داده و سایر محصولات فناوری، به موتور قدرتمند رشد اقتصادی منطقه تبدیل شده و همزمان نقش مهمی در کاهش اثرات ریسک‌های فزاینده ژئوپلیتیکی و تجاری ایفا می‌کند.

در ماه ژوئن، فعالیت کارخانه‌ها در چین، ژاپن و کره‌جنوبی به دنبال تقاضای قوی برای تراشه‌ها، رایانه‌ها و سایر محصولات مرتبط با هوش مصنوعی افزایش یافت. همچنین بسیاری از شرکت‌ها برای مقابله با کمبود احتمالی کالا و افزایش قیمت‌ها ناشی از درگیری‌های خاورمیانه، اقدام به افزایش موجودی انبار‌های خود کردند.

بر اساس نتایج نظرسنجی منتشرشده در روز چهارشنبه، شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولید مؤسسه RatingDog در چین در ماه ژوئن به ۵۱.۷ واحد رسید و برای هفتمین ماه متوالی بالاتر از سطح ۵۰ واحد ــ مرز میان رشد و رکود ــ قرار گرفت. اگرچه این شاخص نسبت به رقم ۵۱.۸ واحدی ماه مه اندکی کاهش یافت، اما از پیش‌بینی ۵۱.۶ واحدی تحلیلگران فراتر رفت.


بیشتر بخوانید:شیائومی با MiMo مرز سرعت هوش مصنوعی را جابه‌جا کرد


این نتایج با آمار رسمی منتشرشده در روز سه‌شنبه نیز همسو است؛ آماری که نشان می‌دهد فعالیت کارخانه‌های چین در ماه گذشته به پشتوانه سفارش‌های صادراتی قدرتمند، بار دیگر وارد محدوده رشد شده است.

یائو یو، بنیان‌گذار مؤسسه RatingDog، درباره وضعیت بخش تولید چین گفت: «به طور کلی، بخش تولید در ماه ژوئن روند باثباتی از رشد را حفظ کرد که ناشی از ادامه افزایش سفارش‌های جدید، کاهش فشار هزینه‌ها و بهبود شرایط بازار کار بود.»

کارگران در حال جوشکاری قطعات کانتینر‌های حمل‌ونقل در یک شرکت تولیدکننده کانتینر در شهر

ژاپن و کره‌جنوبی همچنان در مسیر رشد؛ اما هزینه‌ها رو به افزایش است

شاخص مدیران خرید بخش تولید ژاپن از ۵۴.۵ واحد در ماه مه به ۵۴.۸ واحد در ژوئن افزایش یافت و برای ششمین ماه متوالی در محدوده رشد باقی ماند. همچنین سفارش‌های جدید با سریع‌ترین نرخ طی بیش از دو سال گذشته افزایش پیدا کرد.

با این حال، تورم هزینه نهاده‌های تولید در ژوئن نزدیک به بالاترین سطح چهار سال اخیر باقی ماند؛ موضوعی که می‌تواند حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش داده و به افزایش گسترده‌تر تورم منجر شود.

فعالیت کارخانه‌های کره‌جنوبی نیز برای هفتمین ماه متوالی رشد کرد، هرچند به دلیل کاهش تقاضای صادراتی، سرعت رشد آن نسبت به ماه مه کندتر بود.

اسامه بهاتی، اقتصاددان مؤسسه S&P Global Market Intelligence، گفت: «شرکت‌ها بار‌ها اعلام کردند که افزایش قیمت مواد اولیه، در کنار دشواری تأمین و دریافت نهاده‌های تولید به دلیل تأخیر‌ها و کمبودها، بر عملکرد این بخش فشار وارد کرده است.»

رشد تولید در اقتصاد‌های نوظهور آسیا ادامه یافت؛ هند از روند منطقه عقب ماند

فعالیت کارخانه‌ها در بیشتر اقتصاد‌های نوظهور آسیا نیز همچنان در مسیر رشد قرار داشت. شاخص مدیران خرید فیلیپین در ژوئن از ۵۰.۸ به ۵۰.۹ واحد رسید و شاخص مالزی نیز از ۴۹.۹ در ماه مه به ۵۰.۷ واحد افزایش یافت و دوباره وارد محدوده رشد شد.

نتایج این نظرسنجی‌ها همچنین نشان می‌دهد فعالیت بخش تولید در تایوان و ویتنام نیز در ماه ژوئن افزایش یافته است.

در مقابل، نتایج یک نظرسنجی جداگانه حاکی از آن است که بخش تولید هند در ماه ژوئن با دومین کندترین نرخ رشد طی چهار سال گذشته مواجه شد؛ زیرا کاهش تقاضا در اروپا، سفارش‌های صادراتی تولیدکنندگان هندی را تحت فشار قرار داد.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
captcha