عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با اقتصاد۲۴ پاسخ داد؛
افزایش قیمت بنزین باعث کاهش قاچاق سوخت میشود؟
جلال میرزایی گفت: بسیاری از نمایندگان با افزایش قیمت بنزین مخالف بودند ولی سران سه قوه با توجه به شرایط کشور، وضعیت بودجه و جبران کسری بودجه به این نتیجه رسیدند که این افزایش قیمت باید اعمال شود.
اقتصاد24- اخباری مبنی بر افزایش قیمت بنزین از آغاز امسال تاکنون همیشه جز خبرهای داغ رسانهها بوده است. این موضوع در مجلس نیز مطرح ولی با مخالفت نمایندگان مجلس این موضوع رد شد؛ البته برخی از نمایندگان مجلس موافق افزایش قیمت حاملهای انرژی بودند و آن را اقدامی مثبت در راستای کاهش قاچاق سوخت و راهی برای حذف یارانههای پنهان دولت به این بخش میدانستند.
موضوع احتمال سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین در چند روز گذشته با واکنش و تکذیب شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مواجه شد ولی در نهایت با تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا قیمت بنزین افزایش پیدا کرد و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بامداد جمعه ۲۴ آبان اعلام کرد که قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای یا آزاد به ازای هر لیتر ۳ هزار تومان خواهد بود. قیمت بنزین غیرسهمیهای پیش از این هر لیتر، هزار تومان بود که با این تصمیم قیمت بنزین معمولی سهمیهای هم لیتری ۱۵۰۰ تومان اعلام شد.
جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصاد24 در خصوص اینکه افزایش قیمت بنزین چه تاثیری میتواند در کمترشدن قاچاق سوخت داشته باشد، گفت: در شرایط فعلی پاسخ دادن به این موضوع زود است، ولی با اقدامات و پیگیریهای وزارت نفت و شخص وزیر نفت با برخی از استانداران مناطق مرزی، عامل موثری در کنترل قاچاق محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با مازاد فرآوردههای نفتی مثل گازوئیل و بنزین مواجه هستیم که از مجاری قانونی صادر میشود، افزود: افزایش قیمت بنزین در کاهش قاچاق سوخت و همچنین در کاهش میزان مصرف بنزین موثر واقع خواهد شد.
میرزایی عنوان کرد: هرچقدر مصرفمان بهینه و کم شود، مازاد بر مصرف بیشتری برای صادرات خواهیم داشت که درآمد حاصل از آن نیز به خزانه واریز میشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: یکی از متغیرهای موثر بر قیمت بنزین، فرهنگ استفاده صحیح از منابع است که متاسفانه در این موضوع بسیار ضعیف عمل کردهایم و برای به نتیجه رسیدن آن به زمان زیادی نیاز داریم.
وی در پاسخ به اینکه شرایط فعلی، زمان مناسبی برای افزایش قیمت بنزین بود یا نه؟ گفت: بسیاری از نمایندگان با افزایش قیمت بنزین مخالف بودند ولی سران سه قوه با توجه به شرایط کشور، وضعیت بودجه و جبران کسری بودجه به این نتیجه رسیدند که این افزایش قیمت باید اعمال شود.
میرزایی در پاسخ به این سوال که دولت چگونه میتواند مردم را در تصمیم گرفته شده توجیه کند؟ افزود: براساس وعده دولت و رییس سازمان برنامه و بودجه قرار است مبالغ حاصل از این افزایش قیمتها به حساب 18 میلیون سرپرست خانوار واریز شود که این موضوع میتواند در اعتماد مردم به دولت موثر و دست دولت را در تصمیمگیریهای بعدی باز بگذارد، پس باید تا چند روز آینده صبر کنیم و بعد روی به اظهارنظر بیاوریم.