سرمایهگذاری یک هزار میلیارد دلاری در بندر چابهار/ 60 تقاضای سرمایهگذاری دیگر به ارزش 2400 میلیارد تومان وصول شده است
همایش بینالمللی توسعه بندر چابهار با معرفی ظرفیتهای زیرساختی، تجهیزاتی و توانمندیهای عملیاتی این بندر آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی اقتصاد24 به چابهار، این همایش به منظور معرفی توانمندی های این بندر و به عنوان پیوند دهنده کشورهای منطقه با حضور کلیه ذی نفعان و فعالان اقتصادی برگزار شده است.
احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان در سخنانی در این همایش گفت: سواحل مکران و نگین آن چابهار، دارای قابلیت های بسیاری است و برگزای چنین نشست هایی موجبات معطوف کردن نگاه ها به این منطقه و امکان ارائه ظرفیت های آنان را فراهم خواهد کرد.
وی افزود: روز ملی چابهار روزی برای گرامیداشت یک اتفاق مهم و تاریخی در توسعه روابط منطقه ای است، اتفاقی بهاری در چابهار برای شروعی نو و متفاوت در برقراری پیوندها و گسترش روابط میان کشورهایی با قرن ها هنر، فرهنگ ، اندیشه، دانش، زبان و رسوم مشترک؛ کشورهایی که همواره طی ادوار تاریخی هیچگاه ارتباطشان گسسته نشد و این موافقتنامه و این روز فصل جدیدی از مشارکت ها را رقم خواهد زد.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: چابهار می تواند به عنوان هاب منطقه ای ترانزیت و ترانشیب و کانون مسافرت های دریایی کشور باشد.
موهبتی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 90 درصد تجارت از طریق دریا صورت می گیرد، ادامه داد: حمل و نقل دریایی بزرگترین، ارزان ترین و مناسب ترین راه تجارت است. توسعه دریا محور و استفاده از ظرفیت های خدادادی دریا در روند توسعه بسیار حائز اهمیت است و این همکاری زمینه بهره مندی از این ظرفیت خدادادی را برای تمامی مردمان منطقه و کشورهای محصور در خشکی فراهم خواهد کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: به دنبال شکل گیری مناسبات جدید تجاری، زمینه سرمایه گذاری، اشتغال، دستیابی به تکنولوژی بهروز و ظهور فناوری و دانش نوین در منطقه فراهم خواهد شد که این پیام و نویدی برای کارآفرینان است.
وی گفت: برقراری این پیوند و ارتباط نه تنها برای این سه کشور، بلکه برای تمامی کشورهای منطقه مغتنم است. با تحقق اهداف این توافقنامه، موانع فراروی جریان های اقتصادی در سراسر منطقه از بین خواهد رفت و این مهم می تواند تا عمق کشورهای آسیانه میانه و کشورهای مستقل یا کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS) گسترش یابد و پس از اتصال این کریدور به کریدور بین المللی شمال جنوب، حمل و نقل آسیای جنوب شرقی، آفریقا و اروپا امکانپذیر خواهد شد و این مسیر هزینه و زمان تجارت دریایی تا اروپا را تا حدود 50 درصد کاهش خواهد داد.
موهبتی افزود: با گذشت زمان می توان مسیری محکم در سراسر منطقه از آسیا تا اروپا ایجاد کرد و البته این موضوع حضور و مشارکت همه کشورهای منطقه را برای پیوستن به موافقتنامه چابهار و سرمایه گذاری در بندر چابهار می طلبد.
وی ادامه داد: ما هیچ محدودیتی برای توسعه همکاری با صاحبان سرمایه نداریم و کشورهای منطقه و محصور در خشکی می توانند از استعدادها، ظرفیت ها و موقعیت استراتژیک بندر چابهار بهره مند شوند.
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار میلیارد دلار در بندر چابهار سرمایه گذاری شده و بیش از 60 تقاضای سرمایه گذاری دیگر به ارزش 2400 میلیارد تومان وصول شده که در حال بررسی و بعضا انعقاد قرارداد هستیم و در این خصوص دولت نیز نگاه ای ویژه به بندر چابهار به منظور توسعه سرمایه گذاری ها دارد.
به گزارش اقتصاد24، عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان نیز در سخنانی در این مراسم گفت: ماییم و چابهار و ماییم این ظرفیت بی نظیر که خدای منان در اختیار ما قرار داده است. چابهار یعنی خارج از تحریم ها؛ حتی در دوران جنگ یعنی نزدیکترین به آب های اقیانوسی، یعنی نزدیکترین مسیر برای تزانزیت کالا، یعنی کوتاهترین فاصله تا آسیای میانه، یعنی تنها سزمینی که متصل به سرزمین اصلی است. بر همین اساس امکان ارتباط با کشورهای خارج آسیا و شبه قاره هند و چین بزرگ و شیخ نشین های عرب و بازارهای آفریقایی فراهم شده است.
وی افزود: چابهار دروازه اقتصاد کشور است و در چین، هند، پاکستان، افغانستان و در کل آسیای میانه و حتی اروپا نیز سخن از چابهار است.